i2D
Image default
Woning en Tuin

De waarheid over zonnepanelen

Lees in dit blog over het voordeel van groene energie opgewekt door zonnepanelen. Europa zit aan de vooravond van de energietransitie, er gaan veel geruchten in de rondte. Deze geruchten veroorzaken onrust, en dat is onnodig. Zonne-energie heeft veel voordelen, een zonnepaneel op het dak verdien je terug.

 

Terugverdientijd zonnepanelen

Het meest hardnekkige gerucht gaat over een te lange terugverdientijd bij het klimaatneutraal maken van een woning. Bij het journaal was er een voorbeeld van een woning met energielabel D en die woning moest dan klimaatneutraal worden, maar voordat de bewoner van het huis zijn of haar geld terug had was hij of zij vele jaren verder. In die berekening waren twee feiten vergeten. 

Ten eerste, alle onroerende goederen voorzien van een zonnepaneel zijn direct meer waard. Ten tweede, tijdens de energietransitie zal er een forse stijging komen van de elektriciteitskosten. Iedere kilowattuur die je zelf opwekt hoef je niet te betalen, nu is een kilowattuur nog relatief goedkoop, over een paar jaar niet meer. 

Het is enorm interessant om veel voor te zijn door nu al te kijken of een zonnepaneel op het dak van je woning of bedrijf te realiseren is. De investering verdien je steeds sneller terug, anders zie je het geld terug bij verkoop van het pand.

 

Investeer in zonne-energie

Online jezelf verdiepen in zonnepanelen gaat makkelijk. Een bedrijf waar je goed terecht kan voor zonnecollectoren die groene energie opwekken is Solention. Zij bedienen grote en kleine klanten, je kunt er dus goed terecht voor een enkele zonnecollector voor op je woning of bedrijf. Zodra het zonnepaneel op je dak ligt sta je vooraan met de transitie, en heb je die voordelige groene energie maar alvast binnen. Door de tijd verdien je het zonnepaneel steeds sneller terug.