i2D
Image default
Zakelijk

De voordelen van een fiets van de zaak voor werknemers

Wist je dat het onder bepaalde voorwaarden mogelijk is om een fiets van de zaak te krijgen? Of liever: je kunt via je werkgever korting krijgen op de aanschaf van een nieuwe fiets. Dat gebeurt dan binnen een zogenaamd fietsplan. Dit fietsplan stimuleert werkgevers om binnen het woon- werkverkeer meer per fiets te reizen. Voor zowel werkgevers als werknemers zijn er pluspunten verbonden aan een fietsplan. Je kunt een fietsplan snel en eenvoudig laten opstellen, zonder overbodige rompslomp, bij een ervaren partij als Hellorider. Het vinden van de juiste fiets van de zaak gaat in een paar simpele, snelle stappen. Het fietsplan bestaat sinds 2020 en geldt voor elk type fiets – of je nu een bakfiets zoekt of een hypermoderne elektrische.

Zo werkt het fietsplan

Zowel werknemers als werkgevers profiteren van belastingvoordeel bij een fiets van de zaak. In de regel geldt dat er 7% van de nieuwwaarde van de fiets als bijtelling op het loon van de werknemer bijkomt. De bijtelling stelt de werknemer ook in staat de fiets privé onbeperkt te gebruiken. Het leasebedrag en de bijtelling worden door de werkgever maandelijks van het loon ingehouden, waardoor deze lagere sociale lasten betaalt en de werknemers minder belasting. Een werknemer geniet veel voordeel bij de aankoop van een nieuwe fiets. Dit kan via een fietsplan gemiddeld namelijk 40% goedkoper. De voordelen van een leasecontract voor een bedrijfsauto, maar dan een veel goedkoper, milieuvriendelijker, sportiever en ronduit handiger alternatief? Dan is een fiets van de zaak het antwoord voor jouw bedrijf.

Voordelen van een fiets leasepakket

Een fiets leasepakket bij bovenstaande specialist is volledig all-inclusive. Dat houdt in dat je er als werkgever verder geen administratieve lasten op nahoudt. In de totaalprijs zitten zaken als onderhoud, reparaties, maar de fietsverzekering en eventuele pechhulp. Hierdoor hebben zowel werkgever als werknemer zekerheid. Bij een leasepakket zal de fiets eigendom blijven van de leasemaatschappij. Na afloop wordt hij voor een mooi restbedrag weer overgenomen. Als werknemer hoef je het aanschafbedrag niet in één keer neer te leggen. Werkgevers kunnen een bijdrage leveren in de vorm van onbelaste reiskostenvergoeding. Deze vergoeding kan ook worden ingezet voor het aflossen van de renteloze lening voor de fiets.

Werknemersvoordelen

Een fiets van de zaak kan ook gewoon privé worden gebruikt. Allereerst hoeft het bedrag voor de aanschaf van een nieuwe fiets niet in één keer te worden uitgegeven. Aflossing kan plaatsvinden via de reiskostenvergoeding. Deze kan bovendien onbelast zijn. Je kunt de fiets overal mee naartoe nemen en betaalt maar een schijntje van wat je voor een leaseauto kwijt zou zijn.