i2D
Image default
Energie

Boiler installatie: je boiler zelf installeren

Een boiler is een vat, waar je water in opgewarmd wordt. Dit zorgt ervoor dat je direct warm water tot je beschikking hebt en hiervoor niet de kraan hoeft laten te lopen. Dit helpt bij het reduceren van de CO2-uitstoot en zorgt dus voor een vermindering van de opwarming van de aarde. Bij de aanschaf van een boiler, wil je natuurlijk precies weten waarvoor het dient en hoe hoe de boiler installatie precies werkt. 

 

Verschillende soorten boilers 

Elk huis is anders en er is dan ook niet één type boiler geschikt voor elk huis. Gelukkig bestaan er verschillende soorten boilers, zoals:  

  • Zonneboiler: een zonneboiler is een boiler die zonne-energie gebruikt bij het verwarmen van water. Hierbij bespaar je op energieverbruik en is er dus geen sprake van CO2-uitstoot. Dit is dus een duurzame boiler én het bespaart geld, want zonne-energie is natuurlijk gratis! 

  • Indirect gestookte boiler: een indirect gestookte boiler is een boiler waarbij het water wordt verwarmd door de cv-ketel. Het water beweegt constant tussen de cv-ketel en de boiler, waardoor het water warm wordt/blijft. 

  • Elektrische boiler: een elektrische boiler is een veelvoorkomende optie van het verwarmen van het water in huizen. Deze boiler bevat een verwarmingselement dat door middel van een thermostaat in werking wordt gezet. Dit heeft, in tegenstelling tot de gasboiler en de zonneboiler een hoger energieverbruik. Wel is het veiliger en een kleinere boiler. 

  • Gasboiler: de gasboiler is de meest traditionele manier van het verwarmen van het water in huizen. In de boiler zit een vlampijp, met daaronder een gasbrander. Pas wanneer de ingestelde gewenste temperatuur daalt, ontsteekt de vlam en verwarmt het water dus weer. 

 

Het installeren van de boiler 

Heb jij twijfels bij je installatiekunsten bij het installeren van je boiler? Maar wil jij ook niet de hoge kosten betalen van de monteur en je wil het wel zelf proberen? Dan is er de perfecte oplossing! Bij Zizon zijn er fijne, gratis instructiefilmpjes hoe je een boiler gemakkelijk kan installeren. Niet ingewikkeld, maar in een paar stappen gedaan. Ideaal dus! 

 

 

https://www.zizon.nl/informatie/zonneboiler-installatie/