i2D
Artikel Portaal

Binnendeur monteren

Voordat je zelf een binnendeur gaat monteren, is het belangrijk om alle stappen te weten, die je moet uitvoeren. En het is belangrijk om te weten welke materialen je nodig hebt. Daarom is het van belang dat je jezelf goed informeert over verschillende deuren, draairichtingen en sloten. Sommige sloten zijn zeer gecompliceerd, dan kun je het beter overlaten aan een gecertificeerde slotenmaker.

Draairichtingen van een deur

Vaak is de draairichting van een deur al bepaald. Hierdoor wordt het vervangen van een deur een stuk makkelijker. Als je de draairichting nog moet bepalen, dan ga je aan de kant staan waar je de deur naar je toetrekt. Zitten de scharnieren aan de rechterkant? Dan is de deur rechtsdraaiend. Indien je kiest voor een compleet nieuwe deur, dan mag je zelf de draairichting bepalen.

Soorten binnendeuren

Wil je een deur vervangen? Gebruik dan de huidige afmetingen van de oude deur. Je hebt ook een andere mogelijkheid. Je kan namelijk ook een ander deurtype kiezen. Echter is het dan belangrijk dat je de kozijnopening meet en niet de deurafmetingen overneemt van de oude deur. Er zijn veel soorten binnendeuren: vlakke deur, landhuis of stijldeur, glazendeur en schuifdeur. Vaak wordt bij het kiezen van een deurtypen rekening gehouden met de bouwstijl en de inrichting van het huis.

Deur vervangen

Dan is het moment aangebroken, je mag de deur gaan vervangen. Je eerste taak is om de oude deur te verwijderen, dit doe je door de scharnieren los te halen. Dit gaat normaal vrij gemakkelijk. Schaaf daarna de nieuwe deur op maat, voordat je de deur gaat schaven informeer je eerst over de aantal cm die je eraf mag halen, dit kan per deur verschillen. Teken vervolgens af waar de scharnieren komen. Vervolgens beitel je het hout, monteer je de scharnieren en monteer je de binnendeur door middel van scharnierpennen. Indien gewenst kun je een slot in de binnendeur monteren, echter sommige sloten zijn erg gecompliceerd. Het is dan ook aan te raden om een professional hiervoor in te huren zoals: slotenmaker Nuenen.

http://slotenmaker112.nl/slotenmaker-nuenen/

Comments are closed.