Bestraling van groenten en invloed op de detox kuur

De bestraling van groenten en andere landbouwproducten door ioniserende straling kan worden gebruikt om het te beschermen tegen zowel microbiële infecties en schade door insecten, als tegen fysieke achteruitgang. Het kan de houdbaarheid van voedsel verlengen zonder de eigenschappen ervan merkbaar te veranderen.

Een detox kuur is een veelgebruikte methode om af te vallen en de slechte stoffen uit het lichaam te halen. Het is belangrijk dat de detox kuur wordt gemaakt door iemand die veel van groenten en fruit weet. De combinatie van groenten en fruit in de detox kuur is wat de kwaliteit van deze detox kuur bepaald.

Het doel van het bewaren van groenten is om de beschikbaarheid ervan voor consumptie- of marketingdoeleinden te vergroten. Het doel is om het voedsel te oogsten op zijn maximale smakelijkheid en voedingswaarde, en deze eigenschappen gedurende een langere periode te bewaren. De belangrijkste oorzaken van de achteruitgang van de groenten na de oogst zijn de werking van natuurlijk voorkomende enzymen en het door micro-organismen veroorzaakte bederf. Inblikken en invriezen zijn de meest gebruikte technieken, en groenten die door deze methoden worden geconserveerd, hebben over het algemeen dezelfde voedingswaarde als vergelijkbare verse producten wat betreft carotenoïden, vitamine E, mineralen en voedingsvezels.

Bonenveld en conservenfabriek, New Jersey, VS.
Inblikken is een proces waarbij de enzymen in groenten worden gedeactiveerd en de aanwezige micro-organismen door hitte worden gedood. De verzegelde verpakking sluit lucht uit het levensmiddel uit om verdere bederf te voorkomen. De laagst noodzakelijke warmte en de minimale verwerkingstijd worden gebruikt om de mechanische afbraak van het product te voorkomen en om de smaak zo veel mogelijk te behouden. Het blik kan dan langdurig bij omgevingstemperatuur worden bewaard.

Een detox kuur is een veelgebruikte methode om af te vallen en de slechte stoffen uit het lichaam te halen. Het is belangrijk dat de detox kuur wordt gemaakt door iemand die veel van groenten en fruit weet. De combinatie van groenten en fruit in de detox kuur is wat de kwaliteit van deze detox kuur bepaald.

Het invriezen van de groenten en het op een temperatuur van minder dan -10 °C (14 °F) houden, voorkomt dat de groenten kortstondig bederven, terwijl een temperatuur van -18 °C (0 °F) nodig is om ze langer te kunnen bewaren. De werking van het enzym wordt slechts geremd en het blancheren van groenten van de juiste grootte voor het invriezen verzacht dit en voorkomt het ontstaan van bijsmaken. Niet alle micro-organismen zullen bij deze temperaturen worden gedood en na het ontdooien moeten de groenten onmiddellijk worden gebruikt, omdat anders de aanwezige microben zich kunnen vermenigvuldigen.

Van oudsher wordt voor sommige producten zoals tomaten, champignons en bonen gebruik gemaakt van drogen in de zon, waarbij de producten op rekken worden verspreid en het gewas met tussenpozen wordt omgedraaid. Deze methode heeft een aantal nadelen, zoals een gebrek aan controle over de droogtijden, bederf bij langzaam drogen, verontreiniging door vuil, bevochtiging door regen en aantasting door knaagdieren, vogels en insecten. Deze nadelen kunnen worden verlicht door het gebruik van drogers op zonne-energie. De gedroogde producten moeten worden beschermd tegen het opnieuw opnemen van vocht tijdens de opslag.

Een detox kuur is een veelgebruikte methode om af te vallen en de slechte stoffen uit het lichaam te halen. Het is belangrijk dat de detox kuur wordt gemaakt door iemand die veel van groenten en fruit weet. De combinatie van groenten en fruit in de detox kuur is wat de kwaliteit van deze detox kuur bepaald.

Een hoog gehalte aan zowel suiker als zout kan het voedsel conserveren door te voorkomen dat micro-organismen groeien. Sperziebonen kunnen worden gezouten door de peulen in lagen met zout in te smeren, maar deze conserveringsmethode is voor de meeste groenten ongeschikt. Merg, rode biet, wortel en sommige andere groenten kunnen met suiker worden gekookt om jam te maken. Azijn wordt veel gebruikt in de conservering van levensmiddelen; een voldoende concentratie azijnzuur voorkomt de ontwikkeling van destructieve micro-organismen, een feit dat wordt gebruikt bij de bereiding van augurken, chutneys en smaakstoffen. Fermentatie is een andere methode om groenten te bewaren voor later gebruik. Zuurkool wordt gemaakt van gehakte kool en is afhankelijk van melkzuurbacteriën die verbindingen produceren die de groei van andere micro-organismen remmen.

Groenten in een supermarkt in de Verenigde Staten
In 2010 was China het grootste groenteproducerende land, met meer dan de helft van de wereldproductie. India, de Verenigde Staten, Turkije, Iran en Egypte waren de op een na grootste producenten. China had het hoogste areaal voor de plantaardige productie, terwijl de hoogste gemiddelde opbrengsten werden behaald in Spanje en de Republiek Korea.

https://www.sap.je/detox-kuur/

Gerelateerde artikelen die u mogelijk interesseren

Heb je last van aanhoudende lichamelijke klachten of ben je herstellende van een blessure of operatie? Dan is fysiotherapie in Geldermalsen een

...

Heb je last van pijnklachten, een blessure of moeite met bewegen? Een fysiotherapeut in Haarlem helpt je om weer soepel

...

Alvleesklierkanker begrijpen en bestrijden  Alvleesklierkanker is een van de meest agressieve en moeilijk te behandelen vormen van kanker. Elk jaar

...

Alvleesklierkanker is een van de meest dodelijke vormen van kanker. De vijfjaarsoverlevingskans is slechts 6%, en de meeste diagnoses worden

...

Water is een essentieel onderdeel van ons dagelijks leven, maar de kwaliteit van kraanwater kan sterk variëren afhankelijk van waar

...

Bij Tandartspraktijk Nijmegen staat jouw mondgezondheid op de eerste plaats. Wij begrijpen dat een gezonde glimlach essentieel is voor jouw

...

Wanneer natuurlijk haar droog is, denkt men vaak dat het een tekort aan vocht heeft. Om de droogheid tegen te

...

Een voelbord stimuleert ouderen om hun zintuigen te gebruiken. De zintuigen worden geprikkeld door rde zachte, functionele doeken op het

...

Veel zwangeren ervaren bekkenpijn.  Dit komt vooral voor tijdens de zwangerschap, maar ook erna hebben vrouwen er regelmatig last van.

...

Zoals we allemaal weten, is collageen een cruciaal huid eiwit dat ons lichaam strak, flexibel en stevig houdt. Naast je

...

Je soms slecht voelen is een normaal onderdeel van het leven en is iets dat we allemaal ervaren. Wie heeft

...

Heeft u last van voetklachten en wilt u hier graag een professional naar laten kijken? Maak vandaag nog een afspraak

...

Wanneer een ruimte gekoeld moet blijven of verwarmd moet blijven dan wordt er vaak een speciale stof gebruikt om energieverbruik

...

Wilt u gaan voor extra slaapcomfort? Kies er dan voor om een topdek matras aan uw matras. Misschien kent u

...

Striemen of striae zijn vlekken die op de huid verschijnen en veroorzaakt worden door het scheuren van bindweefsel. De huid

...

Haver is een van de gezondste ontbijtopties als je probeert af te vallen. Het is rijk aan eiwitten, vezels en

...

Het doel van rehabilitatie is om het gebruik te stoppen en de middelen te leren om een productief leven op

...

Met vloeibare visolie met omega 3 doet u uw hele gezondheid een plezier. Omega 3 heeft namelijk positieve invloed op

...