i2D
Image default
Aanbiedingen

3 tips voor het optimaal benutten van uw magazijnruimte

3 tips voor het optimaal benutten van uw magazijnruimte

Een magazijn is ideaal om goederen en dergelijke in op te slaan. Door de ruimte optimaal te benutten kunt u een groot rendement behalen. Oftewel: door uw magazijnruimte op de juiste manier in te delen en in te richten, kunt u hier zo veel mogelijk spullen op een zo klein mogelijk oppervlak kwijt. In deze blog willen we u daarom drie tips geven hoe u uw magazijnruimte zo goed mogelijk kunt benutten. Lees snel verder!

 

Werk de hoogte in met stellingen

Magazijnen hebben over het algemeen een vrij hoog plafond. Daar waar in een standaard woning een plafond van maximaal drie meter hoog de doorsnee is, hebben magazijnen veelal een plafond tussen de vijf en tien meter hoog. Dit is gemiddeld. Een plafond hoger dan tien meter valt onder de categorie ‘hoge plafonds’. Maar hoe kunt u al die ruimte nu eigenlijk het beste benutten? Het antwoord hierop is vrij simpel: door de hoogte in te werken met stellingen. Zo gaat er geen ruimte verloren en wordt alle beschikbare ruimte ook daadwerkelijk benut. 

 

Laat een verdiepingsvloer plaatsen

Soms is het echter niet wenselijk of mogelijk om metershoge stellingen te plaatsen. Een doos met zware spullen op de bovenste plank heeft u namelijk niet één, twee, drie beneden. Daar komt best wel wat bij kijken, vooral op logistiek gebied. Een andere optie om de ruimte toch optimaal te kunnen benutten is door een verdiepingsvloer te laten plaatsen. Dit is een zelfdragende stalen constructie die als extra tussenvloer dient. Een verdiepingsvloer wordt als het ware tussen twee bestaande etages in geplaatst. Bijvoorbeeld tussen de vloer van het magazijn en het dak. Zo kunt u binnen een handomdraai extra ruimte creëren.

 

Zorg ervoor dat de goederen makkelijk te stapelen zijn

Goederen die niet makkelijk te stapelen zijn, zijn vaak een doorn in het oog. Zorg er daarom ook voor dat deze goederen op zo’n manier verpakt zijn dat ze wél makkelijk gestapeld kunnen worden. Hierdoor blijft alles netjes op zijn plek liggen en hoeft u niet bang te zijn dat spullen aan het schuiven gaan. Dit kan tot zeer gevaarlijke situaties leiden, zeker wanneer het goederen betreft die hoog op de stelling liggen. Een ongeluk zit in een klein hoekje!

 

http://www.noltemezzanine.nl/