i2D
Artikel Portaal

Archive for the ‘Zorg’ Category

IAM in de zorg

donderdag, februari 11th, 2021

Voor allerlei organisaties is Identity Access management heel erg belangrijk. Vooral voor grote bedrijven is het noodzakelijk om dit op de goede manier te gebruiken. In dit artikel wandelen bij het belang van identieke access management in de zorg. Ben je benieuwd lees dan snel verder.

Een van het belangrijkste element is het beschermen van de gegevens van verschillende patiënten. In de zorg gaat om gevoel gegeven gegevens die alleen toegankelijk moeten zijn voor de juiste personen. Met IAM zorgen ervoor dat alle patiënten informatie die juiste manier beschermd is. Dit heeft ook zijn voordelen voor zowel de patiënt als het ziekenhuis.

Gegevens van patiënten

Patiënten moeten natuurlijk toegang hebben tot de gevels. Maar ook bepaalde dokters moet je dit hebben of andere medewerkers van het ziekenhuis. Met IAM kun je ervoor zorgen dat deze gegevens toegankelijk zijn voor exact de juiste persoon en andere persoonlijke spullen buitengesloten van deze gevoelige informatie.

Minder fouten door IAM

Binnen de zorg kunnen menselijke fouten groeten gevoel hebben een kleine fout, kan grote gevolgen hebben. Het is dus belangrijk om menselijke fouten zoveel mogelijk te elimineren. Dit kun je doen door een IAM-oplossing. Er worden hierdoor een stuk minder fouten gemaakt door medewerkers waardoor de gegevens accuraat zijn en personeel niet verder wordt belast.

Voldoen aan de AVG

Wanneer je als bedrijf te maken hebt met gegevens, heb je direct te maken met de AVG wetgeving. Alle patiënten dossiers en gegevens moeten op de juiste manier beschermd worden. Ook moet het op een goede manier in kaart gebracht worden op welke manier je dit doet. Wanneer je hier niet aan de regels houdt kun je flinke boetes krijgen. Het is daarom noodzakelijk in van groot belang om te investeren in een goede IAM oplossing. Er zijn verschillende bedrijven, zoals Trusted ID die je kunnen helpen om dit op de juiste manier in te richten.

 

Van zorgverzekeraar overstappen kan nu

woensdag, december 30th, 2020

Denkt u erover om uw huidige zorgverzekering op te zeggen en een nieuwe af te sluiten? Dan heeft u hiervoor nog tot het einde van het jaar de tijd. Veel mensen zijn niet heel bewust met hun zorgverzekering bezig. Vooral als u zelden gebruik maakt van zorg hoeft u er niet zo op te letten. Toch kan het lonen om tegen het einde van het jaar altijd even de zaken op een rijtje te zetten. Voldoet uw zorgverzekering echt nog wel aan uw wensen en behoeften? Of kunt u geld besparen door te kiezen voor een andere verzekering? Heeft u eenmaal een passende verzekering gevonden, dan is van zorgverzekering overstappen zo geregeld.

Zorgverzekeraar kiezen die bij u past

Maar hoe kunt u een zorgverzekeraar kiezen die aansluit bij uw zorgbehoeften, zodat u niet meer voor zorg betaalt dan nodig? De goedkoopste verzekering afsluiten is lekker voordelig, maar niet als u ineens toch specifieke behandelingen nodig blijkt te hebben of goede service verwacht. Met een basisverzekering bent u gedekt voor echt noodzakelijke zorg. Wilt u gebruik kunnen maken van behandelingen zoals oefentherapie, dan bent u met een aanvullende verzekering al snel voordeliger uit.

Hetzelfde geldt voor een tandartsverzekering. Als u alleen 1 keer per jaar voor controle bij de tandarts komt, en geen gaatjes hebt, dan heeft u geen baat bij een losse tandartsverzekering. Staan u ingewikkelde behandelingen te wachten komend jaar, of wilt u gewoonweg geen risico lopen? Dan is een tandartsverzekering een goede optie.

Een zorgverzekering voor de regio

Bij Salland willen we het kiezen van een regionale, passende zorgverzekering zo eenvoudig mogelijk maken. We bieden daarom een ruime keuze in aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen. En over een te torenhoge premie hoeft u zich bij ons geen zorgen te maken. We doen er alles aan om deze betaalbaar te houden, jaar in, jaar uit. Wilt u weten wat uw premie wordt bij Salland? Dan kunt u deze berekenen op onze website, of contact met ons opnemen.

https://www.salland.nl

Een persoonlijke band met de verloskundige praktijk in Nijmegen

dinsdag, juni 30th, 2020

Bij de verloskundige praktijk in Nijmegen voel je je direct helemaal thuis en zal je a je maanden van zwangerschap op een mooie en gemoedelijke manier worden begeleid door een van de twee vrouwen die hier werken als verloskundige. Het team bied je namelijk een enorm fijne en professionele aandacht. Het moederschap is iets heel bijzonders en daar willen de verloskundige van de verloskundige praktijk in Nijmegen wel even bi stil staan. Het is een moment van je leven wat je niet altijd mee maakt en misschien nooit meer haat meemaken. Om deze periode zo mooi mogelijk te maken zullen de verloskundige praktijk in Nijmegen je helen bij alle zaken die je nodig hebt en doorstaat tijdens de zwangerschap. 

Standaard zorg

Er wordt bij de verloskundige praktijk in Nijmegen niet alleen maar standaard zorg gegeven aan de zwangere vouwen en de man die hier uiteraard ook bij betrokken wordt. Maar bij iedere controle die je in de verloskundige praktijk in Nijmegen zal hebben wordt er ook nog een extra echo aangeboden. Je mag zelf kiezen of je hier gebruik van wilt maken, maar het is wel een mooie manier om vaker in contact te staan met de baby die in je buik aan het groeien is. Je krijgt officieel maar een aantal echo’s van het ziekenhuis en daarom wil men bij de verloskundige praktijk in Nijmegen je er meer geven. 

Een extra echo

Het is een mooi moment wanneer je een echo bekijkt, want je ziet ect het levende wezentje in je buik rond dwalen. Maar omdat je er maar een aantal krijgt in het ziekenhuis en de verloskundige van de verloskundige praktijk in Nijmegen je willen bijstaan in deze periode, willen ze je de kans bieden dit mooie moment vaker mee te maken. Laat je begeleiden door de verloskundige praktijk in Nijmegen voor de beste zorg en aandacht.Kleding voor de begrafenis, waar moet je allemaal op letten als je naar een uitvaart gaat?

vrijdag, april 26th, 2019

In de westerse cultuur is zwart de kleur van rouw. Zwart is dus bij veel mensen altijd een populaire kleur geweest voor rouwkleding. De keuze van kleding voor een herdenkingsdienst volgt vandaag bepaalde regels. Wil je meer weten over de verschillende zaken waar je rekening mee moet houden op het gebied van de uitvaart? Bekijk dan eens de site van Uitvaartpolis Online, je kunt daar bijna alles vinden over de uitvaart, begrafenis of uitvaartverzekeringen. Kijk bijvoorbeeld op https://uitvaartpolis-online.com/uitvaartverzekering om direct alles te lezen over de mogelijkheden op verzekeringsgebied.

Symbolische kracht van rouwkleding: de juiste keuze

Rouwkleding moet, naast hun eigen verdriet, ook blijk geven van waardering en respect voor de overledene en hun familieleden. Een begrafenis is niet de juiste omgeving om aandacht te trekken. De overledene zou in het centrum van de begrafenis moeten staan. Een begrafenis is immers de laatste eerbetoon aan de overledene.

Over het algemeen is conservatieve, ingetogen en klassieke kleding in gedempte kleuren meestal de juiste keuze voor een herdenking. Een goed verzorgde verschijning zonder al te veel make-up, accessoires of wilde kapsels wordt geschikt geacht. Onbedekte armen, te veel been en neklijn moeten worden vermeden. Voor een respectvolle uitstraling moet ook worden afgezien van casual hoofddeksels, zoals hoeden of baseball caps.

Kleding voor de begrafenis hoeft echter niet in de eerste plaats een traditie te zijn. Als de overledene tijdens zijn leven bijvoorbeeld expliciet om kleurrijke kleding vroeg, moeten gasten dit verzoek respecteren uit respect.

Rouwkleding voor vrouwen

Vrouwen kunnen kiezen als rouwkleding, zowel broeken en blouses als jurken of rokken. Rokken en jurken moeten ten minste tot op de knie gaan en worden gedragen in combinatie met een zwarte maillot. Informele kledingstukken zoals T-shirts, modieuze overhemden of spijkerbroeken worden ongeschikt geacht voor rouwkleding.

Kleuren van rouwkleding

Het kleurenspectrum van de rouwkleding moet gebaseerd zijn op donkere en gedempte kleuren. Naast zwart worden tegenwoordig ook donkergrijze of donkerblauwe kleuren gebruikt voor een herdenking. Blouses kunnen worden gekozen in lichtere tinten, op voorwaarde dat ze worden gedragen met een donkere overjas. Brei tip: Hoe dichter je bij de overledene bent, hoe donkerder je kleren moeten zijn voor de begrafenis.

Sieraden en accessoires Sieraden en accessoires benadrukken de individuele stijl van de drager. In een begrafenis moet daarom worden genegeerd door in het oog springende accessoires. Eenvoudige oorbellen en een filigraan ketting worden geschikt geacht. Kapsel en make-up moeten ook goed verzorgd en minimalistisch zijn. Als je op voorhand al twijfels hebt over je kledingkeuze, moet je naar je gevoel luisteren en het opnieuw bekijken.

https://uitvaartpolis-online.com

Vrije zorgkeuze bij ZorgDirect

donderdag, januari 31st, 2019

Ben je graag zelf de baas over je zorgverzekering en wil je bijvoorbeeld alleen een losse tandartsverzekering afsluiten? Bij ZorgDirect is dat snel te regelen. Onze basisverzekering vul je gewoon aan met een van de drie tandartsverzekeringen. Wel zo fijn, want reguliere tandartskosten voor volwassenen worden niet vergoed vanuit de basisverzekering.

De basisverzekering

Wist je al dat de basisverzekering voor iedereen in Nederland verplicht is? De overheid stelt ieder jaar de inhoud van het pakket samen. De inhoud is dan ook bij iedere zorgverzekeraar gelijk. De premie daarentegen niet. Bij ZorgDirect kun je in ieder geval rekenen op een zeer scherpe zorgpremie. En we bieden je vrije zorgkeuze; je beslist zelf naar welke zorgverlener je gaat.

Meer zekerheid en ruimere vergoedingen?

Voor iemand die niet veel medische zorg nodig heeft, volstaat de basisverzekering misschien. De zorgverzekering dekt immers de meest noodzakelijke behandelingen. Toch kan het zijn dat je meer zekerheid wenst of bepaalde zorgkosten wel gedekt wilt hebben, zoals fysiotherapie of anticonceptie. Een aanvullende zorgverzekering biedt mogelijkheden. Er is al een aanvullende verzekering beschikbaar vanaf € 5,85 per maand!

Overstappen?

Overstappen van zorgverzekering gebeurt meestal aan het einde van een jaar. Voor verzekeringen loopt het jaar namelijk van 1 januari tot en met 31 december. Als je zo halverwege november laat weten dat je wilt switchen, ben je ruim op tijd om een en ander te verwerken. Als je je meldt bij de nieuwe verzekeringsmaatschappij zorgt die ervoor dat het oude contract opgezegd wordt. Besluit je om jezelf eerst af te melden bij je huidige verzekeringsmaatschappij, dan kun je nog tot 1 februari op zoek naar een nieuwe. Je nieuwe verzekering gaat dan met terugwerkende kracht in vanaf 1 januari. Je blijft dus altijd verzekerd.

Uitzonderingen

In enkele gevallen, bijvoorbeeld bij echtscheiding kun je ook gedurende het jaar van zorgverzekeraar wisselen. Ook kan het voorkomen dat je verzekeringsmaatschappij de voorwaarden aanpast, in jouw nadeel. In dat geval mag je ook gedurende het jaar overstappen. En word je 18 jaar? Dan kun je op de polis van je ouders blijven staan of een eigen zorgverzekering afsluiten! Wil je meer weten over het afsluiten van een zorgverzekering? Kijk dan eens op de website van ZorgDirect.

https://www.zorgdirect.nl/

Een spoed tandarts in Rotterdam, het kan iedereen overkomen!

maandag, oktober 30th, 2017

Een spoed tandarts in Rotterdam

Stelt u zich eens voor, u bent lekker een dagje aan het winkelen. Vervolgens struikelt u en dat is natuurlijk niet leuk en erg pijnlijk. Het maakt het nog wel iets pijnlijker als u een stukje van uw tand bent verloren. Op dat moment zit er maar 1 ding op; zo snel mogelijk naar de tandarts. Alleen dan valt er nog zoveel mogelijk te repareren. Maar wanneer u niet aan het winkelen bent in eigen stad dan kan dit nog wel eens lastig zijn, waar vindt u eigenlijk een spoed tandarts in Rotterdam? Want het is toch wel heel erg belangrijk dat u naar de spoed tandarts in Rotterdan gaat, alleen op die manier zult u een paar dagen later weer stralend met een grote glimlach op pad kunnen.

Waar vindt u de spoed tandarts in Rotterdam?

Het is verstandig om eerst even te kijken op internet, dat gaat op dat moment toch het snelst en daar heeft u dan veel aan. Vervolgens kunt u ook eenvoudig een afspraak maken. U kunt vaak al heel erg snel terecht bij een goede spoed tandarts en dat geeft u waarschijnlijk wel een fijn gevoel. 

https://www.tandartspraktijkdentia.nl/spoedtandarts-rotterdam/