i2D
Image default
Woning en Tuin

Zelf coniferen verwijderen of uitbesteden?

Wanneer u uw coniferen wilt verwijderen dan heeft u de keuze om dat zelf te doen of uit te besteden aan een hoveniersbedrijf, tuinman of boomverzorger. In de meeste gevallen wordt het verwijderen van coniferen uitbesteed omdat het verwijderen van coniferen nogal complex kan zijn. Coniferen zijn vaak groot, breed, hoog en zitten door de vele wortels muurvast in de grond. Ook is er voor het verwijderen van coniferen vaak apparatuur of bepaalde machines nodig. Denk aan een minigraafmachine of een stobbenfrees.

Wanneer kunt u het beste uw coniferen verwijderen?

Het verwijderen van coniferen kan eigenlijk door het hele jaar gedaan worden, maar wanneer u na het verwijderen van uw coniferen meteen nieuwe coniferen wilt aanplanten dan kunt u dat het beste tussen november en april doen. Het is in ieder geval belangrijk dat het tijdens het verwijderen van coniferen en het aanplanten van coniferen buiten niet vriest.

Coniferen verwijderen tips

Er zijn veel mensen die zoeken naar coniferen verwijderen tips omdat zij van plan zijn om zelf hun coniferen te verwijderen. Vaak komen die mensen er al snel achter dat het verwijderen van hun coniferenhaag complex is en kiezen zij er in een later stadium toch voor om het werk uit te besteden.

Toch geven we een paar tips voor het verwijderen van uw coniferenhaag. Allereerst is het belangrijk dat het tijdens het verwijderen van de coniferen niet vriest. Daarnaast zult u een schep nodig hebben en een zaag.

Graaf allereerst de kluit uit. Dat doet u door met een schep alle aarde rondom de kluit te verwijderen. Tijdens dit proces zult u merken dat u verschillende boomwortels tegen gaat komen. Die boomwortels zult u door moeten zagen. Dit proces moet herhaalt worden tot de coniferen los in de grond liggen waarna ze een voor een verwijderd kunnen worden.

Voor het afvoeren van de coniferen is het aan te raden om een grote container in te huren. U kunt de coniferen na het verwijderen in de container plaatsen en deze door een afvalbedrijf laten ophalen.

https://www.vergelijkhoveniers.nl/coniferen-verwijderen/