i2D
Artikel Portaal

Archive for the ‘Woning en Tuin’ Category

Ruimtebesparende tiny house badkamers

vrijdag, september 20th, 2019

Met creatieve ideeën kun je veel uit een tiny house halen. Samen met een bouwkundig ingenieur en eventueel een architect is het mogelijk om duidelijk te maken welke muren dragend zijn en dus behouden moeten blijven en welke muren plaats kunnen maken voor een ruimer gevoel van ruimte.
 
Vooral in de tiny house badkamer en in de woonkamer en kiezen voor een aparte keuken, terwijl anderen de voorkeur geven aan de communicatieve component die ontstaat door een opening.

 
 

Composttoilet in de tiny house badkamer?

De badkamer is vergelijkbaar: veel klanten in het bijzonder willen een ruime badkamer, een potentiële wellnessoase. Met de beperkte ombouwmogelijkheden voor kleine woningen kan de vraag rijzen of het toilet in een aparte ruimte moet blijven of dat het geïntegreerd kan worden. Of dat de badkamer helemaal niet klein moet blijven en of de mogelijkheden van aangrenzende kamers moeten worden benut …. Zelfs tiny house composttoileten kunnen immers zeer aantrekkelijk worden vormgegeven. Graag geven wij u hier enkele tips en geven wij u voorbeelden ter inspiratie:

Licht en kleur

Een kleine badkamer ziet er rustiger en dus groter uit als kleurcontrasten worden vermeden. Kies dus voor lichte kleuren uit dezelfde kleurenfamilie. Het klassieke wit is ideaal voor zover het oog minder contouren herkent in een witte omgeving. Hierdoor lijkt de kamer ruimer. Spiegels en slim geplaatste lichtbronnen doen de rest. In dit opzicht kan het bijzonder nuttig zijn om meerdere spots te gebruiken in plaats van één plafondarmatuur.

  • Vervang de infraroodverwarmingsmodule

   Deze zijn ook gespiegeld verkrijgbaar. Met deze oplossing heeft u dus een (niet vertroebelende) badkamerspiegel en een verwarming in één.

  • Opvallende blikvanger en een vleugje luxe

   Kleine kamers winnen door individuele edele stukken of accenten. Dit kunnen de bovengenoemde Ofuro of kostbare tegels met bladgoud zijn. Kleine ruimtes hebben het voordeel dat de te ontwerpen ruimte klein is en de kosten duidelijk blijven.

  • Modernisering van de badkamer, zelfs met een klein budget

   Natuurlijk, de kosten van de renovatie van de badkamer hangt ook af van uw ideeën en eisen, maar er zijn opties voor elk budget: tiny house badkamer inspiratie. Enerzijds kunnen ervaren doe-het-zelvers een deel van het werk zelf uitvoeren en zo besparen op de kosten van de ambachtslieden. Dit geldt niet alleen voor het schilderen en betegelen, maar ook voor het vervangen van keramiek in de badkamer.

   Anderzijds kunnen voorbereidende werkzaamheden worden uitgevoerd, zoals het verwijderen van oude tegels en het voorstrijken van het pleisterwerk, zodat de ambachtsman direct naar het eigenlijke werk kan gaan. Op bauen.de zijn er nog meer nuttige tips voor de modernisering van de badkamer op uw eigen houtje.

Rioolexpert in uw regio

donderdag, februari 14th, 2019

Als u last heeft van een rioolprobleem en zelf niet aan de slag wilt, zijn er genoeg rioolbedrijven die voor u klaar staan. Deze bedrijven zitten door het hele land. Zelfs in de kleinste uithoeken. In de grote steden en de kleine dorpen. U hoeft alleen maar te zoeken op internet. Neem dan contact op met de rioolexpert uit uw regio. Bij een spoedgeval zal de vakman binnen een uur op de stoep staan. In alle andere gevallen maakt de vakman een afspraak voor een later moment. U krijgt ook meteen een kostenindicatie. Wanneer de vakman bij u thuis is zal hij eerst uitleggen hoe hij te werk zal gaan. Na uw toestemming gaat de aan de slag. Binnen een mum van tijd is het probleem verholpen. Wacht bij een rioolprobleem dus niet te lang en neem contact op met een rioolexpert bij uit uw regio.

Weetjes over de riolering

Wilt u meer weten over de riolering in Nederland? Dit leest u in dit artikel.

De volgende rioolproblemen zijn de meest voorkomende oorzaken in Nederland:

 • Een verzakking in de riolering

 • Wortelgroei in de riolering of de grond

 • Verstopping door onzorgvuldig gebruik van de riolering

De volgende producten mogen niet in het toilet:

 • Verfresten

 • Olie en vet

 • Maandverband

 • tampons

 • Vochtig toiletpapier

 • Luiers

 • babydoekjes

De rioolexpert geeft advies

Mocht u na dit artikel nog niet voldoende informatie hebben of wilt u toch zelf aan de slag. Neem dan contact op met de rioolexpert uit uw regio voor het riool ontstoppen almere. De specialisten helpen u graag verder. Wanneer blijkt dat het rioolprobleem niet telefonisch opgelost kan worden, kunt u meteen een afspraak maken met de specialist. Dan weet u zeker dat u goed en snel geholpen wordt. Dat is wel zo fijn natuurlijk!

 

https://www.ontstoppingsdienst-almere.nl/

Ga voor een praktische Marmoleum vloer

donderdag, december 13th, 2018

Ben je op zoek naar de perfecte vloer? Een vloer die onderhoudsvriendelijk, duurzaam en slijtvast is? Ga dan voor een Marmoleum vloer. Marmoleum is ideaal wanneer je een drukke levensstijl hebt, graag schuift met meubelen of wanneer je huisdieren hebt. Je hoeft je namelijk geen zorgen te maken om vlekken en krassen.

Marmoleum: antistatisch en bacteriostatisch

Marmoleum is geheel gemaakt van duurzame ingrediënten. Ook is Marmoleum antistatisch en hij voorkomt het aantrekken van stof. Bacteriën kunnen zich er moeilijk op ontwikkelen, wat deze vloer ideaal maakt voor mensen met een allergie of ademhalingsproblemen zoals astma. Deze bijzonder hygiënische vloer wordt niet voor niets veel toegepast in ziekenhuizen. Even stofzuigen is vaak al voldoende. Vlekken verwijder je gemakkelijk met een vochtige doek. Voor je periodieke reiniging gebruik je Monel en een mop. Een kind kan de was doen!

De ideale vloer

Maar een Marmoleum vloer kent meer voordelen. Zo is de vloer slijt- en krasvast door de toplaag van de vloer. Ook bespaar je veel geld en tijd, omdat Marmoleum erg onderhoudsvriendelijk is. Ook is Marmoleum bestand tegen het gewicht van zware meubelen en intensief gebruik. Marmoleum verbleekt weinig tot niet in de loop der jaren. Met een Marmoleum vloer ben je verzekerd van een lange levensduur.

Ben jij al overtuigd van de voordelen van Marmoleum? Er zijn namelijk weinig redenen om niet voor een Marmoleum vloer te gaan. Naast de vele praktische voordelen is Marmoleum namelijk verkrijgbaar in veel kleuren en structuren. Hierdoor is er altijd wel een Marmoleum vloer die bij jou past!

https://www.lovelife-forbo.nl/

Legrand BTicino schakelmateriaal voor jouw verbouwing

vrijdag, november 23rd, 2018

De schakelaars en afdekramen uit de Legrand BTicino LivingLight-lijn kenmerken zich door de grote variatie aan kleuren en de oneindige variatiemogelijkheden qua modellen. De schakelaars van LivingLight kunnen verbonden worden met domotica, waardoor de verlichting digitaal ingesteld kan worden zonder dat programmeren noodzakelijk is. Dit revolutionaire systeem wordt ingesteld en bediend via de MyHOME_Up-app. Uniek is de subserie schakelmateriaal LivingLight Air, die op een tactische manier de aandacht trekt door het fraaie design. Typerend voor de LivinLight Air is schakelaar en stopcontacten dicht op de muur gemonteerd kunnen worden.In deze serie komen de nieuwste digitale technologie en Italiaanse avant-garde kunststijlen amen en gaan een symbiose aan met als resulteert de meest stijlvolle en elegantste schakelaars die ooit zijn ontworpen. 

Schakelaars en afdekramen uit de Axolute-serie
Minstens zo populair als de LivingLight-serie is het zeer verfijnde en uiterst luxueuze Axolute-assortiment van Legrand BTicino. Esthetiek, praktisch nut en superieure kwaliteit zijn de steekwoorden die de Axolute-serie perfect typeren. In deze categorie schakelmateriaal kunt u zowel minimalistisch ontworpen modellen schakelaars vinden, als moderne uitvoeringen met led-lampen, tijdloze schakelaars van whice of nighter glas en de fameuze super-de-luxe Axolute Swarovski-uitvoering, die rondom is afgewerkt met prachtige juwelen. Kortom: de Axolute-serie heeft niet alleen een bovengemiddeld stilistisch en trendy ontwerp, maar is ook praktisch en een absolute must have voor liefhebbers van luxueus Italiaans design. Laat u ook verrassen door de veelzijdigheid van het topmerk schakelmateriaal Legrand BTicino!

Korte geschiedenis Legrand BTicino schakelmateriaal
Legrand, ontstaan in 1936, is een van oorsprong Italiaans bedrijf voor installatietechniek, dat in 1989 een fusie aanging met de Franse evenknie Legrand dat al sinds 1904 bestaat. Legrand is actief op het gebied van automatieringsprocessen voor woningen, schakelmateriaal en deurcommunicatie. Het schakelmateriaal van Legrand BTicino staat bekend om zijn typische, fraaie Italiaanse ontwerp, de hoge kwaliteit van de materialen en de innoverende kracht. Legrand BTicino heeft twee veelgeprezen en hoogstaande series schakelmateriaal ontwikkeld, die wereldwijd razend populair zijn: de LivingLight-serie en de Axolute-serie. 

Welke ondervloer leggen?

vrijdag, augustus 24th, 2018

Wanneer je van plan bent om een ondervloer te leggen bijvoorbeeld voor laminaat of een houten vloer, moet je kijken hoe deze gerelateerd is aan de ondergrond die je in je huis hebt liggen.

Dit zou bijvoorbeeld beton of hout kunnen zijn. En als je bijvoorbeeld een vloerverwarming hebt moet je kijken naar een specifieke ondervloer, zoals een ondervloer die geluidsisolatie met zich mee brengt.

Factoren die van belang zijn

Wanneer je een ondervloer gaat leggen moet je wel rekening houden met diverse factoren. Bekijk bijvoorbeeld van te voren of je geen problemen krijgt met je woningcorporatie of VvE. In je huur- of koopcontract staat vaak vermeld hoe je met vloerbedekking om kunt gaan.

Ook hebben VvE vaak vastgestelde normen waar je rekening mee moet houden. Kijk goed naar de juiste ondervloer die je aanschaft. Zo zorgt de juiste vloer ervoor dat er niet meer dan 10db aan contactgeluid zal ontstaan. Mag je de nieuwe vloer ook verlijmen in je appartement? Dit mag bijvoorbeeld niet in een huurappartement; je moet het hier altijd zwevend leggen met een gecertificeerde ondervloer. Een verlijmde houten vloer zorgt wel voor voldoende geluidsisolatie in de woning maar niet naar de buren toe.

Wanneer je een houten vloer in je appartement gaat leggen, kies dan altijd voor een speciale ondervloer die voldoende stabilisatie en geluidsisolatie biedt. Ze zijn vaak voorzien van het TUV kenmerk en je kan ze kopen bij een goede parket shop. Maar ook voor andere vloeren moet je rekening houden met geluidsisolatie. Wanneer je een beton of cementen vloer hebt kun je gebruik maken van een ondervloer op rol met certificaat.

Wanneer je een vloerverwarming hebt kun je gebruik maken van XPS- platen. En wanneer je een houten planken vloer hebt kun je gebruik maken van bruine viltplaten als ondervloer.

https://www.parket-winkel.be

Veiligheidscilinder voor deuren

maandag, augustus 20th, 2018

Voor een goede beveiliging van de voordeuren en overige deuren die toegang verlenen tot je woning, is het verstandig om te kiezen voor het installeren van veiligheidscilinders. Hiervan zijn diverse modellen verkrijgbaar, elk met een unieke code die het mogelijk maakt om het slot te openen.

Veiligheidscilinders zijn vervaardigd met minimaal een SKG 2 sterren kwalificatie, die garantie bieden op optimale beveiliging van uw woning. Betrouwbare veiligheidscilinders zijn voorzien van stalen pinnen, aangezien deze een betere bescherming bieden dan koperen varianten.

Door de verstevigde stalen balk die hierin bevestigd is, wordt afbreken haast onmogelijk. Dit biedt preventie tegen inbraak, in pogingen als doorboren of vernielen van het slot.

Gelijk sluitende sloten

Bij het plaatsen van veiligheidssloten kun je ervoor kiezen om deze gelijksluitend te maken. Dit houdt in dat de sloten worden vervaardigd en afgesteld volgens eenzelfde unieke code. Deze code geeft enkel de eigenaar toegang tot de woning.

De sloten zijn niet na te maken en ook zullen er geen kopieën worden gemaakt door slotenmakers, zolang er geen eigendomscertificaat kan worden overhandigd of getoond.

Zo blijven de sleutels enkel in eigendom van de eigenaar en kan niemand zomaar toegang krijgen tot de woning.

Gemakkelijke functionaliteit

Door alle deuren van eenzelfde slot te voorzien, hoef je niet verschillende sleutels te gebruiken en dit vergemakkelijkt het gebruik. Ook hoef je niet zo onnodig veel sleutels met je mee te dragen en telkens uitvogelen welke sleutel je moet gebruiken.

Als je meerdere deuren gelijk sluitend maakt, krijg je standaard 6 sleutels die hierop aansluiten.

https://www.veiligheidsslotenshop.be

Hoe een zakmes slijpen

maandag, juni 18th, 2018

Je mag van geluk spreken, want je mag mijn lelijke mes zien. Ik heb een keer een Engelse video gemaakt die laat zien hoe je een zakmes slijpt voor als je een echte visuele leerling bent. Als je deze video niet wilt kijken of geen Engels spreekt heb ik ook Nederlandse instructies voor je uitgeschreven.

Er zijn twee dingen die je nodig hebt:

 

 

De instructies

 1. Als je een bijzonder bot lemmet hebt, dan kan je het beste beginnen met de ruwe grit slijpsteen.
  Hoe weet je welke slijpsteen een ruwe grit heeft? Soms kun je het aan het oppervlak zien. Als je dat niet kunt, voer dan een nageltest uit. Kras het oppervlak met je nagel en welke kant dan ook ruwer aanvoelt, is de kant waarmee je wilt beginnen. Ook hebben grofkorrels de neiging poreuzer te zijn dan fijnere korrels. Dus als je water aan één kant legt en de steen het echt opdrinkt, is de kans groot dat het de ruwe korrel is.
 2. Als je een smeermiddel gebruikt, haal het dan tevoorschijn.
  Giet een ruime hoeveelheid minerale olie over het hele oppervlak van de steen. Je hoeft het niet te verzuipen, maar wees ook niet gierig.
 3. De sleutel tot het slijpen van het mes is het handhaven van een constante hoek.
  Verschillende messen vereisen verschillende slijphoeken. Voor een zakmes, kan je het beste voor een hoek van 10 tot 15 graden gaan. Dit geeft u een rand die scherp genoeg is voor de meeste dagelijkse behoeften, maar niet scherp genoeg om een ​​hartoperatie uit te voeren. Het is heel belangrijk om een ​​constante hoek met de hand te houden. Als u hier problemen mee ondervindt, kunt u overwegen te investeren in een malletje voor verscherping. Het neemt alle giswerk uit het handmatig slijpen van de benodigde hoek. Ze kosten ongeveer € 10.
 4. Met uw mes ingesteld op de prefecte hoek, bent u klaar om te beginnen met verscherpen.
  Stel u voor dat u een dun stuk van het oppervlak van de steen afsnijdt. Persoonlijk duw ik het lemmet in de steen tijdens het slijpen. Andere mensen slijpen het blad weg van de steen. Beide manieren werken, dus gebruik gewoon de techniek die u het beste lijkt. Als het lemmet gekromd is of langer is dan de steen, moet u het mes zijdelings vegen terwijl u aan het werk bent, zodat de hele rand gelijkmatig wordt geslepen. Pas gematigde druk toe terwijl je verscherpt. Het is niet nodig hard op het lemmet te leunen. Nadat je een slag hebt gemaakt, begin je aan het begin en herhaal je. Doe dit ongeveer 6-12 keer.
 5. Draai het mes om en doe hetzelfde aan de andere kant.
  Nadat je aan elke kant hebt gescherpt, maak je verschillende afwisselende slagen – een kant slijpen en vervolgens de andere kant achter elkaar verscherpen.

Het zijn misschien niet de beste instructies, maar het zorgt er wel voor dat je in het vervolg je Zwitsers zakmes ten volle benut. Een scherpe rand is een enorme upgrade voor ieder mes.

https://magazines.defensie.nl

Eisen waar kunstgras in Enschede aan moet voldoen

donderdag, mei 24th, 2018

Aan welke eisen moet het mooie kunstgras in Enschede voldoen? Het kunstgras in Enschede moet aan diverse eisen voldoen voordat wij het gaan verkopen. Wij letten dan ook op verschillende punten als het om kunstgras gaat. Het belangrijkste zijn de kwaliteit en de veiligheid van het kunstgras. Om de kwaliteit van het kunstgras in Enschede te waarborgen kiezen wij enkel voor kunstgras dat gemaakt is van zeer stevige en duurzame materialen. Deze materialen zijn slijtvast waardoor ze zelfs na jaren er nog als nieuw uitzien. Hoe langer het kunstgras meegaat en mooi blijft, hoe hoger de kwaliteit is. Daarnaast letten wij erg goed op de veiligheid van het kunstgras in Enschede. Vaak kiezen wij voor brandvertragend kunstgras. Mocht er een brand uitbreken, dan zal het kunstgras ervoor zorgen dat het vuur zich niet zo snel zal verspreiden. Voor het maken van dit kunstgras worden brandvertragende materialen gebruikt, oftewel materialen die niet snel vlam vatten. Dit is natuurlijk altijd van groot belang. Om zeker te weten dat het kunstgras in Enschede aan onze eisen voldoet worden alle soorten uitgebreid getest. Pas als het kunstgras alle tests goed heeft doorstaan kiezen wij ervoor om het kunstgras te verkopen. Zo ben jij verzekerd van geweldige kwaliteit.

Hoe kun je het kunstgras in Enschede nog veiliger maken?

Het kunstgras in Enschede is al erg veilig van zichzelf, maar er zijn altijd manieren om het kunstgras nog veiliger te maken. Als we het hebben over de veiligheid van kunstgras, dan hebben we het over diverse aspecten. Hierbij kun je denken aan de brandveiligheid van het kunstgras en aan de dempende eigenschappen van het kunstgras. Deze punten van de veiligheid worden niet alleen door het kunstgras zelf bepaald, maar ook door de ondergrond van het kunstgras. Het kunstgras in Enschede wordt namelijk zelden direct op de grond aangebracht. Er wordt eerst een speciale kunstgras ondergrond aangebracht. Om ervoor te zorgen dat mensen zich zo min mogelijk bezeren als ze vallen op een kunstgras veld, kan er een speciale verende ondergrond onder het kunstgras worden gelegd. Dit materiaal is wat zachter waardoor het meegeeft als iemand er op valt. Zo wordt de kans op wondjes en kneuzingen kleiner. Op dezelfde manier kan het kunstgras in Enschede brandveiliger gemaakt worden. Er kan namelijk een brandwerende ondergrond onder het kunstgras aangebracht worden. Natuurlijk is het dan wel belangrijk dat het kunstgras zelf ook brandveilig is. Deze maatregelen maken het kunstgras in Enschede veiliger.

https://www.nimaaini-kunstgras.nl/kunstgras-enschede/

Het onderhoud van je tegels en voegen

donderdag, november 30th, 2017

Helaas worden de voegen tussen je mooie tegelvloer in de loop van de tijd steeds minder wit. De tegels zelf zijn vrij makkelijk schoon te maken met water en wat schoonmaakproducten. De voegen schoonmaken zal je echter wat meer moeite gaan kosten. Voegen zijn er om de tegels goed op hun plaats te houden, en bestaan uit een mix van cement, zand en water. In tegenstelling tot tegels heb je met voegen wel last van vocht en vuil wat erin zal trekken. Daardoor is het onderhouden van de voegen wel iets arbeidsintensiever.

 

Voordat je begint met de voegen schoonmaken is het zaak dat je eerst de tegelvloer helemaal schoon hebt gemaakt. Geef deze daarom eerst een grondige poetsbeurt voordat je begint aan de voegen.

 

Je moet er bij de volgende stappen eerst over nadenken of je de voegen wilt verven of niet. Wanneer je de voegen verft krijg je natuurlijk een mooi evenredig effect en zul je ook het mooiste resultaat krijgen. Wanneer je ervoor kiest om de voegen te verven is het voldoende om de voegen even schoon te maken met een schuurspons en schoonmaakmiddel om al het vuil weg te krijgen. De voegen moet je hierna volledig laten opdrogen omdat de voeg verf anders niet aangebracht kan worden. Je moet aan de soort verf en de grootte van de voegen laten afhangen hoe je de verf aan gaat brengen. Je kunt het met behulp van een verfkwast doen of rechtstreeks uit de tube met een applicatiedop. Je moet na het verven wel alles rustig kunnen laten drogen en hierna kun je de overtollige voegenverf gaan verwijderen met een zacht sponsje. Met voegenverf kun je de voegen wit maken zoals ze aan het begin waren. Je kunt er natuurlijk ook een andere kleur aan geven.

 

Mocht je de voegen enkel willen schoonmaken is het vaak zo dat enkel een schuurspons niet voldoende is voor een ultiem resultaat. Probeer het poetsen eens te doen met een tandenborstel en wat bleekmiddel. Vaak kan dit je al een heel eind helpen.

 

https://www.voegxpert.nl/

Soorten dakbedekking

donderdag, november 2nd, 2017

Wanneer je een huis koopt kom je ineens voor heel verschillende keuzes te staan. Wat voor keuken ga je nemen? Hoe wil jij je achtertuin inrichten? Gaat u van de overige kamer een kantoor of inloopkast maken of komt er misschien toch een kleine aan? Een minder gestelde vraag die wel heel erg belangrijk is, wat voor dakbedekking ga je nemen? We zullen in dit artikel de verschillende types met je doornemen zodat je perfect voorbereid bent op het maken van uw keuze.

 

PVC

 

PVC is een kunststof materiaal, het geniet dezelfde voordelen als bitumen. Echter heeft PVC wel een onderscheidende eigenschap ten opzichte van bitumen. PVC is in het wit beschikbaar, dit geeft als voordeel dat het beter tegen hoge temperaturen bestand is. Het huis is beter bestand tegen UV-straling en zal daarom uw huis in de warme zomermaanden een stuk koeler houden. De levensduur van PVC is ongeveer 25 jaar.

 

Groendak of riete dak

 

Natuurlijk is een groendak of rietendak estetisch geweldig om te zien. Het heeft echter ook aantrekkelijke voordelen. De levensduur van uw dakbedekking (de onderlaag) wordt hiermee verlengd tot wel 60 jaar.  De rietdekker zorgt er met de groene laag voor dat alle soorten weertypes de onderlaag niet aantasten. EPDM en PVC zijn beiden geschikte onderlagen voor het aanbrengen van een groendak.

 

Bitumen

 

In de volksmond noemen we bitumen ook wel roofing of dakleer. Dit is al jarenlang de meest toegepaste dakbedekking voor platte daken. Het materiaal ontstaat tijdens de productie van ruwe aardolie. Het is duurzaam materiaal dat erg makkelijk te plaatsen is, het is bestendig tegen alle Hollandse weersinvloeden en zorgt ervoor dat u in ieder geval de komende 25 jaar droog in uw huis zit.

 

EPDM

 

Qua uiterlijk lijkt EPDM erg op bitumen, het bestaat uit synthetisch rubber. Dit materiaal zorgt ervoor dat de dakbedekking erg elastisch is. Het kan hierdoor nog beter tegen grote temperatuursverschillen. Dit merk je heel erg in de levensduur, het gaat namelijk vaak tot wel 40 jaar mee. De langere levensduur heeft ook te maken met het feit dat EPDM vaak van tevoren al op maat wordt gemaakt. Dit verkleint dan weer de kans op lekkages. EPDM is door deze voordelen heel erg in opkomst.

 

https://www.rietwerk.nl/