i2D
Artikel Portaal

Archive for the ‘Wijn’ Category

Witte wijnglazen: Hoeveel invloed hebben ze op de smaak?

vrijdag, februari 16th, 2018

Je hebt het vast wel een keer meegemaakt. Eigenlijk drink je altijd rode wijn dus je hebt alleen rode wijnglazen in huis. En dan ineens staat er een vriend voor de deur met een lekkere fles witte wijn. Maar hoeveel invloed hebben witte wijnglazen nou echt op de smaak? Of kan je gewoon een paar wijnglazen voor rode wijn uit de kast trekken? Wij geven je voor altijd het antwoord.

Geen witte wijnglazen in huis? Pak een smal rood wijnglas

Het grootste verschil tussen rode en witte wijnen is de aroma’s. De aroma’s van witte wijn zijn veel minder sterk van zichzelf. Het gevolg is dat deze minder goed bij de neus terecht komen. Mocht je echt een noodgeval hebben en absoluut geen witte wijnglazen in huis hebben pak dan altijd een vrij smal rood wijnglas. Pak ook een klein glas dus niet eentje waar 750 ml in past. Voor een noodgeval zou dit wel even kunnen. Maar helaas zal het glas wel z’n invloed hebben op de smaak van de wijn.

Balans verdwijnt in een rood wijnglas

Witte wijnglazen zijn natuurlijk niet zomaar bedacht als term in de wijnwereld. De kelk van het glas is smaller en loopt iets anders. Daarnaast zou je echt nooit een glas van 750 ml tegenkomen bij witte wijnen. Als je het verkeerde glas pakt bijvoorbeeld voor rode wijnen, dan verdwijnt de balans die door de wijnmakers bedacht is. Een wijn die niet meer in balans is kan vrij vervelend uitpakken. In een wijn zitten zure en zoeten. Als de balans weg is kan een wijn heel zuur of juist heel zoet gaan smaken. De balans is ver te zoeken en de wijn komt absoluut niet meer tot z’n recht. Het heeft dus wel zeker invloed op de smaak.

Temperatuur warmt teveel op

Er zit nog een nadeel aan een verkeerd glas en dat is de lengte van de steel. Witte wijnglazen hebben een extra lange steel. Dit heeft te maken met de serveertemperatuur. Witte wijn drink je bijna altijd gekoeld. Afhankelijk van het soort tussen de 8 en 10 graden. Als je stel tekort is warm je het glas automatisch op met de warmte die van je handen afkomt. De temperatuur die je met de koeling bereikt hebt verdwijnt hierdoor te snel. Een andere serveertemperatuur heeft helaas ook invloed op de smaak. Dit is ook een reden waarom we natuurlijk gebruik maken van witte wijnglazen en geen rode voor het drinken van witte wijn.

https://www.wittewijnglazenshop.nl/

Whiskey glazen: Investeren of drinken?

zondag, november 22nd, 2015

Whiskey glazen worden steeds meer in Nederland verkocht om lekker te genieten van je favoriete drankje. Alleen echte kenners beweren dat je ook flink kan investeren in whisky. Je moet alleen dan niet je favoriete whisky overschenken in één van onze whiskey glazen met karaf, maar vooral bewaren in de originele verpakking. Bijzondere exemplaren kunnen tot wel 6,6% in waarde stijgen. Reden genoeg dat er al verschillende experts hebben besloten om te investeren in whisky.

Whiskey glazen helpt je om meer te genieten.

Ondanks dat jouw favoriete drankje heel veel geld op kan leveren wil je natuurlijk vooral gewoon genieten van je drankje. Kritische whiskyliefhebbers weten het dan ook wel zeker je kan een goede fles whisky eindeloos bewaren, maar drinken is veel prettiger. In onze whiskey glazen komt je drankje zelfs nog beter tot je recht. Je maakt er misschien geen 6,6% winst op, maar je kunt wel echt genieten van je favoriete drank. Als je toch wilt investeren in whisky kan je altijd nog twee flessen kopen. Eén fles bewaar je voor je investering en de andere fles trek je open en giet je over in een karaf. Je kan zo heerlijk genieten van jouw favoriete drankje.

Whiskey glazen met karaf bestellen.

Natuurlijk wil je een dure fles niet zomaar leeg gooien in een glas. Je wilt er weken van kunnen genieten. Onze whiskey glazen met karaf zijn ideaal om neer te zetten op het dressoir. Je kan zo samen met een drankje genieten van de heerlijkste whisky die je online gevonden hebt. In ons karaf kan je de whisky nog maanden goed houden doordat deze luchtdicht wordt afgesloten. Er gaan dus geen aroma’s verloren en je hebt echt een pronkstuk voor in de kamer. De bijpassende whisky glazen maken het setje natuurlijk helemaal af.

http://www.whiskeyglazenshop.nl

Whiskey glazen top 3 om cadeau te geven.

zaterdag, oktober 24th, 2015

U bent op zoek naar de perfecte whiskey glazen om cadeau te geven. Alleen waar kunt u het beste beginnen met zoeken? In de Whiskey Glazen Shop komt u het leukste aanbod in whiskey glazen tegen. Dankzij een breed aanbod in verschillende glazen zit er altijd wel iets leuks tussen. Alleen u bent zelf helemaal geen whisky drinker. Hoe weet u dan welk glas echt leuk is om cadeau te geven? Wij hebben speciaal voor jouw een top 3 gemaakt. Het enige wat jij nog hoeft te doen is onze webshop bezoeken en een bestelling plaatsen.

Nr 3. Barline Whiskey Glazen € 17,90 voor 6.

Barline Whiskey Glazen zijn stoere kristallen whisky glazen met strakke lijnen. Kent u iemand die dol is op een moderne stijl? Of wilt u gewoon simpel en strak spelen? De Barline kan perfect zijn om cadeau te geven voor slechts € 17,90 per 6 glazen. Het glaswerk is in principe prima voor alle whiskey soorten. In het glas is voldoende ruimte voor de ontwikkeling van geuren en het is natuurlijk leuk om kristalglas cadeau te doen!

Nr 2. Sandra whiskey glazen € 17,99 voor 6.

De Sandra whiskey glazen hebben vooral een uniek uiterlijk. De glazen hebben een aparte vorm waardoor de neus meer de ruimte krijgt om de geuren te ruiken. U kunt zo beter verschillende soorten whiskey’s onderscheiden. Uiteraard is de Sandra van kristalglas gemaakt en is het een leuk cadeau om te geven.

Nr 1. A Quadro whiskey glazen € 26,95 voor 6.

Onze favoriet is de A Quadro whiskey glazen. Deze glazen zijn prachtig vormgegeven en hebben een twist in het glas. Wij geloven met recht dat u een uniek cadeau heeft om te geven. Nog leuker is dat de Quadro altijd als cadeauset gegeven wordt. U krijgt de glazen in een prachtige blauwe doos met fluwelen inleg. De glazen zijn iets duurder, maar echt de moeite waard voor een whiskey liefhebber!

http://www.whiskeyglazenshop.nl/

Chique wijnglazen tijdens een barbecue?

maandag, juli 13th, 2015

Het is weer barbecue tijd en heel Nederland steekt met veel plezier de bbq weer aan. De tafel wordt gedekt en natuurlijk is er tijd om een wijntje uit te zoeken. Bij een lekkere zwoele avond valt vooral Rosé of een witte wijn enorm in de smaak. Je loopt naar de kast met wijnglazen en dan sta je voor een keuze. Kies je voor chique wijnglazen gemaakt van kristalglas of kies je toch voor goedkope Action glazen om de tafel mee te dekken? Wij hebben het antwoord voor je klaarliggen.

 

Kies juist bij een barbecue voor chique wijnglazen.

 

Het klinkt misschien heel gek want er is niets chics aan een barbecue, maar toch kan je het beste wel voor kristalglas kiezen. Kristalglas heeft het vermogen om de tempratuur van buitenaf niet op de wijn te laten slaan. Tijdens een barbecue is het al snel warmer dan de 16 graden van je wijn. Een rosé of witte wijn is zelfs nog veel kouder en dat is absoluut geen succes in een warm wijnglas. Kies voor chique wijnglazen gemaakt van kristalglas en de warmte blijft uit de buurt. Nog een voordeel is dat geurtjes van buitenaf niet doordringen in de wijn. Tijdens een barbecue is de geur van kolen overheersend en deze rokerige smaak heb je liever niet aan je wijn.

 

Glitter en glamour mag best bij een barbecue.

 

Er zijn dus logistieke redenen om toch een paar dure wijnglazen tevoorschijn te houden, maar er zijn ook andere beweegredenen. De Nederlandse barbecue mag best wat meer glitter en glamour. Het gaat toch vooral om genieten? De Fransen maken er uiteraard een waar feestje van en serveren de lekkerste wijnen. Dit mag uiteraard alleen geschonken worden in luxe wijnglazen en die mogen best een beetje glinsteren. Vooral met het zonlicht van een ondergaande zon is het prachtig om een lichte glinstering in de wijnglazen te zien.

http://www.rode-wijnglazenshop.nl/wijnglazen