i2D
Image default
Bedrijven

Werkzaam in de bouw? Zo vind je de beste opdrachten!

Als echte vakman wil je natuurlijk de meest uitdagende en uiteraarde de winstgevende klussen uitvoeren. Toch is het soms lastig om hier zelf wat over te zeggen te hebben. Je wil namelijk ook gewoon zo veel mogelijk klussen aannemen. De balans vinden kan in deze drukke markt lastig zijn, maar er zijn manieren waardoor jij het voor het zeggen houdt. Benieuwd naar wat deze manieren zijn? Wij leggen het je hieronder uit. 

Een online platform inschakelen

De meest eenvoudige manier om zelf te kunnen bepalen welke klussen je aanneemt is door je aan te melden bij een online platform. Je betaalt hier een vaste prijs per maand en krijgt toegang tot allerlei mensen die op zoek zijn naar iemand die hun klus kan uitvoeren. De prijs hiervoor verschilt per regio en is afhankelijk van het aantal klussen dat je van plan bent aan te nemen. Hoe het werkt? Heel makkelijk! Je reageert op de klus waar jij interesse in hebt en vervolgens gaat de potentiële klant jouw op basis van jouw profiel en de eerder ontvangen reviews selecteren of afwijzen.

Een zzp netwerk

In de meeste gevallen is jouw eigen netwerk de beste basis voor een automatische instroom aan klandizie. Dit netwerk bouw je op door onder andere de volgende zaken:

  • Zorg dat potentiële klanten jouw site op Google kunnen vinden

  • Laat tevreden klanten Google reviews schrijven die je ook op je site kunt plaatsen

  • Maak gebruik van social media door jullie diensten mooi te tonen

  • Laat overal bedrijfskaartjes achter 

  • Vraag tevreden klanten om jouw gegevens te verspreiden onder familie en vrienden.

Als vakman voor een aannemer werken

Grotere organisaties zoeken altijd naar nieuw personeel. Zij willen zoveel mogelijk klussen aannemen, maar hebben hier wel de juiste mensen voor nodig. Meld je aan onder de voorwaarde dat je enkel werkt op klussen die bij jou passen. Op basis van kennis en ervaring word je dan ingehuurd voor een of meerdere losse klussen. Omdat je zelfstandig werkt voor het bedrijf, kun je jouw factuur vervolgens naar de aannemer sturen voor de uren die je nodig hebt gehad. Vergeet hierbij niet de kosten voor materiaal (zoals een gereedschap, vervoer of een autolaadkraan huren) en reistijd. Maak hier van te voren wel goede afspraken over met de opdrachtgever. Misstanden over geld zijn zonde voor de relatie en potentieel toekomstig werk.

Zet die autolaadkraan en andere bouwmachines maar vast klaar; vanaf nu gaan de aanvragen binnenstromen!