i2D
Artikel Portaal

Werkt het ventilatiesysteem in uw woning niet naar behoren? Laat dan de centrale afzuiging vervangen

De centrale afzuiging in uw woning zorgt voor het ventileren van uw woning, zodat luchtjes van koken en vocht van het douchen niet in uw woning trekt. Merkt u dat het systeem niet meer goed werkt, dan kunt u ervoor kiezen centrale afzuiging te laten vervangen. Een afzuigkap of ventilator zou ervoor moeten zorgen dat kooklucht niet lang blijft hangen in huis. Het zou er ook voor moeten zorgen dat condens, na het douchen of koken, niet op het raam blijft zitten. En een ventilatiesysteem zou al helemaal geen lawaai moeten maken. De centrale afzuiging hoort er juist voor te zorgen dat uw woning vrij blijft van luchtjes van bijvoorbeeld het koken en van de warme lucht van bijvoorbeeld het douchen. Er kan bijvoorbeeld gekozen worden voor het vervangen van de centrale afzuiging door mechanische ventilatie. Men kan de mechanische ventilatie laten aanleggen door een specialist in ventilatie.

 

Goede schoolventilatie door mechanische ventilatie te laten aanleggen

Zit men met veel mensen voor lange tijden in één ruimte, dan wordt het warm, komen er luchtjes vrij en wordt het vaak vochtig. Daarom is het nergens zo belangrijk goede mechanische ventilatie te laten aanleggen als op scholen. In klaslokalen zijn veel mensen en kinderen aanwezig en als daar niet goed geventileerd wordt, dan ontstaat daar langzaamaan een tekort aan zuurstof en een teveel aan koolzuurgas. Hierdoor kunnen de mensen en kinderen in die ruimte weer last krijgen van allergische reacties zoals astma, hoofdpijn en benauwdheid. Kinderen zijn hier vaak extra gevoelig voor, daarom is het belangrijk dat de ventilatie op schoon naar behoren werkt. Het is belangrijk om als school zijnde tijdig de centrale afzuiging te laten inspecteren en wanneer nodig te laten vervangen. Dit kan bijvoorbeeld vervangen worden door gebalanceerde mechanische ventilatie.

 

Gebalanceerde mechanische ventilatie laten aanleggen

Frisse lucht is belangrijk als uw zich goed wilt kunnen concentreren, maar het helpt ook bij het laten verdwijnen van vervelende luchtjes en vocht. Goede ventilatie is dan belangrijk. De binnen lucht wordt door het ventileren namelijk continu ververst. De lucht die geproduceerd wordt door de badkamer, de keuken en het toilet is vuil en vochtig en wordt door het ventilatiesysteem gefilterd en afgevoerd. Vervolgens wordt dezelfde hoeveelheid lucht toegevoerd in de slaapkamers en in de woonkamer. De hoeveelheid lucht in huis blijft dus altijd gelijk. Dit heet gebalanceerde ventilatie. Gebalanceerde mechanische ventilatie aanleggen kunt u laten doen door een specialist. Deze kan uw centrale afzuiging vervangen. Hiermee kunt u verstandig ventileren. Zo is het mogelijk om deze op de afwezigstand te zetten als u niet in huis bent, deze op de aanwezigstand te zetten als u wel thuis bent, maar geen handelingen doet die met lucht of water te maken hebben, en de koken/douchestand.

Comments are closed.