i2D
Image default
Winkelen

Weer in Culemborg

Culemborg heeft altijd als een stad gegloeid met cultuur en historie. Niet alleen omwille van de toeristische bezienswaardigheden, maar ook door het aangename klimaat. We hebben het dan ook over de zonnige weersomstandigheden die Culemborg kenmerken. In dit artikel willen we je kennis laten maken met de weersomstandigheden in de stad.

Ligging Culemborg

Culemborg ligt in het midden van Nederland, op de grens van de provincies Gelderland en Utrecht. De stad ligt in de Vallei van de rivier de Lek. De gemiddelde temperatuur is er aangenaam, waardoor het als een ideale locatie gezien wordt om te verblijven. Dit komt door het milde klimaat dat kenmerkend is voor de stad. Culemborg wordt ook gekenmerkt door de wind waait er meestal vanuit het noorden en zuiden.

Het klimaat in Culemborg

Het weer in Culemborg is mild en relatief stabiel. De gemiddelde temperaturen liggen zo’n 6 tot 8 graden Celsius en degemiddelde luchtvochtigheid is zo’n 36%. In het voor- en najaar komt het geregeld voor dat het regent. In de zomer is het beslist zonniger en aangenamer. Net als alle andere delen van Nederland wordt Culemborg gekenmerkt door warme zomers en natte, koude winters.

Overzicht weer Culemborg

In onze weer Culemborg-overzichten kun je direct van de actuele weersomstandigheden op de hoogte blijven. Met thermometer, barometer, luchtvochtigheidsmeter, anemometer en sensor voor de luchtsnelheid krijg je live informatie over het weer in Culemborg. Zo krijg je inzicht in de actuele temperatuur en windkracht, de windrichting, de zichtbaarheid, de luchtvochtigheid en de luchtdruk. Daarnaast kun je ook een twaalfuurs weersvoorspelling en een zeven dagen voorspelling raadplegen.

Conclusie

Culemborg heeft altijd al een aangenaam klimaat gehad, wat samen met de rest van de cultuur heeft gezorgd voor de unieke geschiedenis van de stad. Het klimaat is mild en relatief stabiel, en het weer in Culemborg wordt gekenmerkt door warme zomers en natte, koude winters. Voor meer informatie over het actuele weer in Culemborg raden we je aan om onze weer Culemborg-overzichten te raadplegen.

.