i2D
Image default
Aanbiedingen

Wat zijn de beste damespyjama’s voor de zomer?

Wat zijn de beste damespyjama’s voor de zomer? 

Een goede pyjama draagt bij aan je slaapcomfort en zit natuurlijk ook nog eens heerlijk. Maar voor welke pyjama moet je kiezen? Zo is een pyjama met extra voering en lange mauwen ideaal voor in de winter, maar moet je er in de zomer niet aan denken. Om een keuze te maken uit de mooiste damespyjama’s is het belangrijk om naar het materiaal te kijken waar de pyjama van gemaakt is. Hieronder lees je welke materialen ideaal zijn om tijdens klamme nachten rustig te kunnen slapen. 

 

Welke pyjama kan ik het best in de zomer dragen?

Je kunt pas echt goed slapen met een heerlijk luchtige en koele pyjama. Omdat elk materiaal unieke eigenschappen heeft, is het belangrijk de juiste uit te kiezen. Dit zijn de beste materialen om je nacht koel en droog te doorstaan:  

  • 100% katoen
    Katoen is afkomstig van de katoenplant en is daarmee een natuurlijk product. Kenmerkend aan katoen is dat het een super draagcomfort heeft. Het voelt heel natuurlijk aan en is een stevige stof. Ook is katoen heel luchtdoorlatend en absorberend. Zo kan het ongeveer 20% aan vocht opnemen zonder dat het enorm nattig aanvoelt. Verder is katoen heel makkelijk te reinigen, voor als je graag in een schone pyjama slaapt.

  • Microfiber
    Gemaakt van polyester en nylon is microfiber ook een fijne stof voor een pyjama. Het materiaal is heel elastisch en vormt zich naar je lichaam. Het is een ademende stof die vocht en vuil snel absorbeert en afvoert. Ook droogt microfiber snel. Zo kun je de pyjama kort na het wassen al dragen. Was de pyjama echter niet te vaak, het nadeel van microvezel is dat het na verloop van tijd kan gaan pillen.

  • Viscose
    Een ander fijn materiaal voor in de zomer is viscose. Het is een dunne en soepelvallende stof, waardoor het heel licht en comfortabel aanvoelt. De stof is in staat om 400% van zijn eigen gewicht aan vocht te absorberen. Ideaal voor mensen die veel transpireren tijdens de hete zomernachten. Ook is het materiaal makkelijk schoon te maken en hoef je het bijna niet te strijken. Je hebt er dus weinig werk mee.

 

https://www.sliponline.nl/