i2D
Image default
Bedrijven

Wat is je leiderschapsprofiel?

Een leider zijn, is een zware job. Iedereen lijkt een mening of bezwaar te hebben over elke beslissing of actie die je neemt. Op veel manieren is het gemakkelijk om aan de zijlijn te staan en te oordelen. De persoon zijn die van zijlijn naar het speelveld gaat, waar de realiteit bovenkomt, is erg moeilijk.

Elke leider heeft zijn eigen leiderschapsstijl of profile volgens mijn ervaring, dus laten we een kijkje nemen naar de verschillende stijlen zodat je kan zien wat het best past voor jou.

Taai En Keihard

De taaie en keiharde leider is het type leider die meer durft zeggen hoe ze het zien. Ze durven moeilijke beslissingen te maken ook al weten ze dat dat hen enorm onpopulair zal maken. Ze zullen goede resultaten boeken op korte termijn maar succes behouden op langere termijn is een grotere uitdaging.

Aanspreekbaar En Nuchter

Als jij het soort leider bent die aanspreekbaar en nuchter is, is de kans groot dat jij met zowat iedereen overeenkomt. Dit type leider ziet zichzelf niet als beter omdat ze een bepaald niveau of status hebben. Ze zijn ook het type persoon die veel geeft om het succes van anderen.

Sterke Influencer

De leider die een sterke influencer is, is vaak erg goed in het opbouwen van banden en manieren te vinden om rond problemen te werken. Ze hebben de mogelijkheid om anderen aan boord te krijgen.

Relatie Opbouwer

Veel leiders zullen praten over hoe belangrijk relaties zijn en de echte relatie opbouwers zien dit niet alleen als een deel van hun job, maar als een belangrijke eigenschap om succes in hun rol te kunnen maken.

Inspirerend

Ze zeggen dat enthousiasme en betrokkenheid besmettelijk is. Volgens mijn ervaring weet ik dat diegenen die enthousiast zijn of optimistisch zijn altijd de mensen zijn die ik 100% steun geef om dingen af te werken. Niks is ooit te veel gevraagd als je voor dit type leider werkt.

De Realiteit: De kans bestaat dat je waarschijnlijk een combinatie van al diegenen hierboven vermeldt en waarschijnlijk een voorkeur voor de ene tegenover de anderen. Dus, welk profile past best bij jou en kan je helpen om meer succes te bereiken?

Je leiderschapsstijl verbeteren? Bezoek onze website!

https://www.ivpp.nl/leiderschapstraining/