i2D
Image default
Beauty en verzorging

Wanneer is huidtheraphie Aalsmeer geschikt?

Heb je last van huidproblemen? Dan kan huidtherapie Aalsmeer geschikt zijn. De huidtherapeut behandelt patiënten met een zieke of beschadigde huid. Wat is het verschil met een schoonheidsspecialist en waarvoor kun je bij een huidtherapeut terecht?

Wanneer volg je huidtherapie Aalsmeer

Met een huidaandoening kun je naar de dermatoloog of naar de huidtherapeut. Huidtherapie Aalsmeer is eigenlijk een aanvulling op dermatologie. Je kunt doorverwezen worden via een huisarts en/of dermatoloog, maar je kunt er ook zonder verwijsbrief naartoe. Het werk van een huidtherapeut verschilt met dat van de schoonheidsspecialist. Net als de dermatoloog behandelt de huidtherapeut de beschadigde huid, terwijl de schoonheidsspecialist een gezonde huid verzorgt en mooier maakt.  Een huidtherapeut heeft kennis van een groot aantal huidaandoeningen en kan met huidtherapie Aalsmeer je klachten behandelen. Als je knobbels of plekken tegenkomt die je niet vertrouwt, is het trouwens wel zo verstandig om eerst naar de huisarts te gaan. Deze kan je dan voor een diagnose doorverwijzen naar de dermatoloog. 

Klachten

Bij een huidtherapeut kun je terecht voor behandeling huidtherapie Aalsmeer an onder andere een droge en gevoelige huid, diverse wonden, littekens, kalknagels, of lymfoedeem en lipoedeem, aandoeningen waarbij sprake is van vochtophopingen. Mensen met lymfoedeem en lipoedeem hebben een zwaar, dik en vermoeid arm of been. Ongeveer een kwart miljoen Nederlanders heeft zo’n aandoening Als je naar een huidtherapeut gaat voor een behadeling huidtherapie Aalsmeer kan zijn je ook advies geven over hoe je je huid zo goed mogelijk kunt verzorgen en huidklachten zo veel mogelijk kunt voorkomen.

Wat kun je verwachten?

Welke behandeling het best bij je huid past hangt natuurlijk af van de reden van je komst. Een huidtherapeut zal ook eerst onderzoeken aan het begin van huidtherapie Aalsmer hoe gezond de huid verder is. Bij een droge of gevoelige huid kunnen huidtherapeuten onderzoeken wat de oorzaak is. Misschien heb je een huidaandoening, of krijg je een ­allergische reactie van een shampoo. Een huidtherapeut kan advies geven over wat voor jouw huid de beste verzorging is.Gerelateerde artikelen

De pedicure opleiding in Enschede starten

Je dromen najagen

5 Tips om je Make-Up Kwasten Te Bewaren