i2D
Image default
Financieel

Voorbeeldbrief aanmaning downloaden was nog nooit zo makkelijk!

Voorbeeldbrief aanmaning downloaden was nog nooit zo makkelijk!

VOORBEELDBRIEF AANMANING

Een paar jaar geleden ben ik dan mijn eigen onderhoudsbedrijfje gestart. Voorheen werkte ik bij een bouwbedrijf. Dat vond ik ontzettend verschrikkelijk leuk, maar toch wilde ik meer. Het vergde wel een flinke investering. Zo had ik een eigen bus nodig. En dan komt nog eens alle machines die je voor je werkzaamheden nodig hebt. De bank gaf mij toen nog een lening. Mijn ondernemingsplan was dan goed genoeg.
Toen het geld bij mij op de rekening stond, ging ik van start. De business op poten zetten was verschrikkelijk leuk. Ik vertelde iedereen dat ik een zaak gestart was. Want zonder opdrachten geen inkomsten. Al vlug kwamen toen de eerste opdrachten binnen. Goede en minder goede opdrachten. Bij een meneer moest ik toen een raam vervangen. Bij een bedrijfje kon ik toen alle kozijnen vervangen. Het ging me toen voor de wind, het geld stroomde binnen.
De boekhouding werd toen verzorgd door mijn vrouw. Iedereen moest op tijd betalen. Een voorbeeldbrief aanmaning had ik toen nodig toen de eerste keer een wanbetaler naar voren kwam.

Mbv een voorbeeldbrief aanmaning was mijn nota zo betaald.

Ik zocht toen een voorbeeldbrief om te gebruiken. Hiermee is mijn vrouw direct aan de slag gegaan. Het feit dat we een wanbetaler hadden, maakte haar toen furieus. Maar ja dat hoort nu eenmaal bij het ondernemen.

De voordelen van het ondernemer zijn;
1. Je bent eigen baas.
2. Doorgaans verdien je dan meer dan wanneer je bij een baas werkt.
3. Je kunt alles doen zoals jij het dan wilt.
4. Je kunt selectief zijn in het aan te nemen werk.

Mijn vrouw heeft de brief aangepast. Verstuurd naar de debiteur en nu maar afwachten. Maar er volgde nog steeds geen betaling.

factuur die niet betaald werd.

Alles liep toen lekker maar toen gebeurde het toch. Iedere ondernemer krijgt er meer te maken. Een factuur bleef erg lang open staan. Van de debiteur had ik verder niets gehoord. Alles was ontzettend verschrikkelijk goed maar er werd simpelweg niet betaald. Ik heb toen geprobeerd de klant te bellen maar deze was telefonisch niet bereikbaar. Ja en wat doe je dan? Een herinnering moest toen verstuurd worden.
Maar hoe stel je zo’n laatste herinnering op? Wat zet je er in? Zijn er ook nog wetten waar je rekening mee moet houden? Op internet ging op zoek naar een laatste aanmaning. Al snel kwam ik bij Bill terecht. Een set met voorbeeldbrieven stond bij hen op de website. Dit was precies wat ik nu zocht. Even aanpassen en versturen maar. Daarnaast hierop weer geen reactie! Een deurwaarderskantoor inschakelen was de laatste optie. Pas toen heeft debiteur betaald.
Ik heb nu wel een vreselijk goede aanmaning klaar liggen. Debiteuren die weer niet betalen kan ik nu snel aanpakken.

Bezoek de website voor meer informatie : Voorbeeldbrief aanmaning downloaden was nog nooit zo makkelijk!