i2D
Image default
Gezondheid

voor wie zijn vitamines belangrijk?

Vitamines zijn niet voor iedereen belangrijk, mits je  gezond en gevarieerd maaltijden eet waardoor je alle nodige vitamines binnenkrijgt.   Sommige mensen hebben wel meer vitamine nodig door verschillende redenen en die gaan we hieronder even opsommen en wat informatie bij verschaffen.

Zwangere vrouwen zijn een belangrijke groep die toch moeten opletten of ze wel voldoende vitamines en mineralen binnen krijgen omdat ze niet alleen meer moeten zorgen dat ze zelf genoeg  vitamine  binnenkrijgen maar ook voor de baby.  De vitamines waar je zeker van genoeg moet hebben zijn vitamine en vitamine B11.  Vitamine D is zeer belangrijk bij zwangerschap omdat deze helpt voor een goede ontwikkeling van botten en tanden, vitamine B11 is belangrijk voor een het voldoende aanmaken van rode bloedcellen en voor de werking van je zenuwen.

Voor topsporters is het ook belangrijk dat ze voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgen voor optimale resultaten te krijgen voor de sport te beoefenen. Welke vitamines en / of mineralen die je moet innemen hangt natuurlijk af van welke sport je beoefent en is dus anders voor  iedereen. Daarom raden we je aan om langs je huisarts gaan om zo te weten komen welke vitamines jij kan innemen om een optimaal resultaat te verkrijgen voor jou specifieke sport en behoefte.

De derde groep zijn veganisten en vegetariërs, doordat zij geen vis en / of vlees eten missen ze een groot deel mineralen en vitamines die ze niet genoeg binnenkrijgen, daardoor  krijg je onvoldoende vitamine en vitamine A  binnen. Door een tekort aan vitamine krijg je last van vermoeidheid, een zwaar en stijf gevoel in de benen en ook concentratie – en geheugenproblemen.  vitamine A staat in voor je huid en ogen, deze zorgt voor het aanmaken van cellen weefselstructuur van de huid en ook zorgt het voor een goede immuunsysteem zodat je niet ziek word. 

http://www.topvitamins.nl/