i2D
Artikel Portaal

Vloeibare rook, vrij van schadelijke stoffen

Het traditionele roken van vlees boven een houtvuur is wel erg ouderwets geworden dankzij vloeibare rook. Dat is maar goed ook, want het roken van vlees boven een houtvuur is niet echt gezond, voor zowel mensen als het milieu en de stoffen die u liever niet binnenkrijgt, zoals teer en as, kunnen in het eten terecht komen. Probeer daarom eens de vloeibare rook van Red Arrow. Dit is een vloeistof die in een rookkast kan worden verneveld en in de resulterende rookwolk kunt u vlees net zo goed roken als op de traditionele manier, maar dan zonder de schadelijke effecten. Bij Smoky Light B.V. kunt u de liquid smoke kopen en uitproberen. U zult merken dat de smaak van vlees dat op deze manier wordt gerookt van de dezelfde kwaliteit is als van producten waarbij dat op de traditionele manier is gedaan.

Liquid smoke kopen voor het roken van vlees

Roken van vlees, dat is iets wat we al enorm lang doen. Zodra we als mens hebben geleerd om dieren te vangen en te eten, ontdekten we al de lekkere smaak van gerookt vlees waar we vandaag de dag nog steeds zo van kunnen genieten. Tegenwoordig weten we echter beter en blijkt dat het roken van vlees helemaal niet zo gezond is omdat er dan teer of andere schadelijke stoffen in het vlees terecht kunnen komen. Daarnaast is het roken van vlees niet al te best voor het milieu. Maar ja, de smaak van gerookt vlees is natuurlijk onvervangbaar, of niet? Tegenwoordig kunt u ook liquid smoke kopen, een vloeistof die u middels een rookgenerator kunt omzetten in vloeibare rook waarin uw vlees gerookt kan worden. Dus geen schadelijke stoffen meer en een geen kans op brand. Nog steeds krijgt uw vlees een mooie bruine kleur met vloeibare rook.

Unieke smaak door ham te roken met vloeibare rook

Houdt u ook zo van een gerookte smaak aan vlees? U bent niet de enige, want veel mensen kunnen een lekker stukje gerookt vlees enorm waarderen. Het roken van vlees gaat tegenwoordig toch wat anders in zijn werk dan vroeger. De traditionele manier van roken boven een houtvuur is namelijk een beetje achterhaald en om eerlijk te zijn ook niet heel gezond. Rook, as en teer kunnen het vlees binnendringen en dat is natuurlijk erg slecht voor de gezondheid. Door vloeibare rook te gebruiken kunt u echter dezelfde smaakervaring beleven, zonder dat u de kans loopt dat schadelijke stoffen in uw voedsel terecht komen. Ook de klassieke kleur die gerookt vlees oplevert, blijft door het kopen van een liquid smoke gewoon behouden.

Comments are closed.