i2D
Image default
Huishoudelijk

Verstand van filterzakken

Verstand van filterzakken

Tijd voor nieuwe filterzakken

Even geleden heb ik een filterinstallatie aangeschaft. Nadat ik mijn filters een tijd had gebruikt waren ze plots hard aan vervanging toe. Dat betekende natuurlijk dat ik behoorlijk snel op zoek moest naar nieuwe filterzakken. En eerlijk gezegd heb ik er zelf vrij weinig verstand van. Toen ik die filterinstallatie kocht, was hij compleet en heb ik er verder niet bij stil gestaan wat er wel of niet omgaat in de wereld van filterzakken. Aldus begon mijn zoektocht naar geschikte vervanging van mijn huidige filteronderdelen. Het begin ging moeizaam, maar toen ik eenmaal de juiste hulp gevonden had, ging het van een leien dakje. Graag deel ik met u mijn bevindingen en ervaringen met het bedrijf dat filteren voor mij voorgoed ten goede veranderd heeft: Techno Filter. Lange tijd heb ik online gezocht naar informatie over filterzakken en in eerste instantie was ik behoorlijk overweldigd. Het wereldwijde web staat namelijk zo bomvol informatie dat ik af en toe met mijn handen in het haar zat. U kent dat vast wel, dat er ineens zo’n moment komt waarin je door de bomen het bos niet meer ziet. Het internet vind ik bijzonder handig hoor, begrijp me niet verkeerd. Maar af en toe zou het heerlijk zijn als iemand me bij de hand kon nemen en me langs alle hordes en hindernissen kon leiden naar een informatiebron die alle info bevatte die ik nodig had. Gelukkig heb ik een vriend die zelf al eens eerder op zoek is gegaan naar filterelementen en dingen die met filtratie te maken hebben. Hij wees me namelijk op de website van Techno Filter. Dat heeft mijn leven veranderd. En dan wil ik zeker niet dramatisch doen. Om te beginnen ben ik naar de website heen gegaan en heb ik van alles gelezen over de verschillende filterproducten die het bedrijf online aanbiedt. Zo las ik bijvoorbeeld dat ze werkelijk een uitgebreid assortiment verschillende producten verkopen van diverse fabrikanten. Ze hebben niet alleen filterzakken maar bijvoorbeeld ook filterkaarsen.

Verstand van filterzakken

Op de site van Techno Filter kwam ik erachter dat ze al meer dan 30 jaar in het vak zitten en dat ze zich helemaal hebben gespecialiseerd in filtratie. En dan heb ik het over de verschillende soorten filtratie. Die van vloeistof en perslucht (het leuke is dat ik voorheen helemaal niet zo veel afwist van dit soort zaken, maar dat ik door het lezen van hun website allerlei dingen aan de weet ben gekomen). Ik las ook dat ze verschillende filterzakken te koop aanbieden, waaronder:

  • nylon filterzakken
  • polyester filterzakken
  • polypropyleen filterzakken

Daarbij kon ik kiezen uit verschillende formaten. Van de formaten die ‘normaal’ zijn tot kleinere zakken. Als standaard formaten noemen ze:

  • lengte 1
  • lengte 2

Dan zijn er de kortere filterzakken met een kleinere diameter waarover ik las. Deze heten:

  • lengte 3
  • lengte 4

Eerlijk gezegd wist ik niet heel goed wat het inhield, maar gelukkig zag ik dat je op diverse manieren contact kunt zoeken met medewerkers van Techno Filter. Dat kan bijvoorbeeld door via de website een vraag te stellen, door telefonisch contact met ze op te nemen of door een mailtje te sturen. Dat bleek bijzonder handig en waardevol te zijn. Ik merkte dat de medewerkers van Techno Filter bijzonder hulpvaardig, geduldig en klantvriendelijk zijn. Ik kwam er zelf namelijk niet zo 1, 2, 3 uit wat voor filterzakken ik dan nodig zou hebben. De bekwame medewerkers die ik sprak hebben me echter heel goed geholpen. Zo kwam ik erachter dat ze bij Techno Filter verstand van zaken hebben. En dat voelde heel erg prettig. Ze hebben me geholpen de juiste filters voor mijn systeem te vinden en nu loopt hij als een zonnetje.

De professionaliteit van Techno Filter

Ik heb me laten vertellen dat er nog meer verschillen zijn in het soort filterzakken waaruit je kunt kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor een oppervlakte filter of een diepte filter. De hulp die ik bij Techno Filter kreeg was uiterst professioneel. Vanaf het begin tot het einde ben ik begeleid en uiteindelijk bleek het allemaal wel mee te vallen. Wat ik overigens ook bijzonder fijn vond om te lezen was dat:

  • alle producten voldoen aan internationaal geldende normen en richtlijnen
  • Techno Filter streeft naar een goede prijs-kwaliteitverhouding
  • oftewel, de producten zijn betaalbaar en de kwaliteit is uitermate goed

Het gaf me een veilig gevoel dat ik filterzakken kocht bij een bedrijf dat voldoet aan internationale richtlijnen en normen. Op die manier heb je toch een soort extra zekerheid dat de filterzakken die je aanschaft echt goed zijn en niet zomaar producten zijn die na een tijdje gebruik al kapot zijn. Of dat ze gewoon niet doen waarvoor ze bedoeld zijn. Wist u trouwens dat er filterzakken met allerlei verschillende poriegrootten zijn? Om eerlijk te zijn wist ik dat tot voor kort niet, maar dat heb ik gelezen op de website van Techno Filter. En omdat ik zelf niet goed wist wat ik nodig had, heeft een behulpzame en professionele medewerker van Techno Filter me geholpen te bepalen welke filterzakken voor mij de juiste waren. De verschillende poriegrootten van de filterzakken die ze verkopen variëren trouwens van 1 tot 800 micron. Ik ben mijn goede vriend bijzonder dankbaar dat hij mij aanraadde online eens te kijken naar Techno Filter. Van nu af aan bestel ik mijn filterproducten daar. Dan ben ik verzekerd van een goede prijs én kwaliteit!

Bezoek de website voor meer informatie : Verstand van filterzakken