i2D
Artikel Portaal

Archive for the ‘Verbouwen’ Category

Schroevendraaiers

vrijdag, augustus 21st, 2020

Door de loop van je leven heen verzamel jij als klusser een hele hoop materialen. Je hebt ontelbaar veel bakjes met daarin allemaal verschillende soorten schroeven, allemaal gesorteerd natuurlijk. Je hebt hele koffers vol met ringsleutels, steeksleutels, boortjes en boorbitjes. Aan jouw assortiment ontbreken de zagen, schroevendraaiers en boren natuurlijk ook niet. Ook ligt jouw hele werkplaats vol met allerlei stukjes hout en latjes in alle soorten en maten. Als iemand iets nodig heeft, dan komt hij of zij het aan jou vragen. Jij hebt na al die jaren toch een enorm uitgebreide verzameling van van alles.

 

Herken jij je nou totaal niet in dit verhaal? Ben jij net uit je studentenkamer verhuisd naar je eerste huurhuis ooit? Dan heb je waarschijnlijk niet de verzameling zoals die hier boven beschreven staat. In dat geval wil je natuurlijk weten, wat je wel en wat je niet hoeft te kopen. In dit artikel ga ik het uitsluitend hebben over schroevendraaiers. Dat doe ik omdat iedere klusser leehnavasor een aantal verschillende schroevendraaiers moet hebben om lekker veel te kunnen klussen. In dit artikel bespreek ik die.

 

We beginnen met de sleufschroevendraaier. Deze schroevendraaier kan je herkennen aan zijn platte kop. De schroeven die je hiermee kan aandraaien, hebben dan ook één gleuf in de kop. Daar past de sleufschroevendraaier natuurlijk precies op.

 

De meest gebruikte schroevendraaier is toch wel de kruiskopschroevendraaier. Deze schroevendraaier is te herkennen aan zijn kruisvormige kop. Met deze schroevendraaier op zak kan je wel 80% van alle schroeven draaien.

 

Vervolgens hebben we nog de torx schroevendraaier. De kop van deze schroevendraaier heeft niet vier, maar zes kanten. Dit creëert extra grip en stevigheid, torx schroeven kan je hiermee dus ook heel strak aandraaien. Als klusser zal je ook veel woodies schroeven kopen willen, deze worden ook met een torx schroevendraaier aangedraaid.

https://www.bnvtools.nl/

EPDM ook aan te brengen als contactlijm

zondag, mei 19th, 2019

EPDM is een eenvoudig in de juiste maat te snijden folie voor gebruik op platte daken en vijvers. Het materiaal is zeer dicht van structuur waardoor het geen water doorlaat en goed bestand is tegen de zon. Eenmaal goed bevestig heeft het een levensduur van tientallen jaren. De folie hoeft niet, zoals bij andere vormen van dakbedekking, met een brander worden verhit.

Een sterke en betrouwbare manier voor de juiste bevestiging is het gebruik van EPDM contactlijm. Deze lijm moet op de dakbedekking en op de ondergrond worden aangebracht. Het is niet nodig om de oppervlakten vooraf met een primer te behandelen. Als beide oppervlakten elkaar raken zal de lijmverbinding tot stand komen. Dit is belangrijk omdat lijm op slechts één van de onderdelen geen stevige verbinding zal geven. Hierdoor hecht het materiaal niet goed en zal de folie niet waterdicht zijn. Deze methode is vooral geschikt voor randen en opstaande delen.

De lijm moet worden verwerkt bij een temperatuur boven de 5 graden waarbij het niet mag regenen. De luchtvochtigheid mag niet boven de 80% komen. Dit kan al het geval zijn tijdens een zonnige zomerdag met een hoge luchtvochtigheid. Weerstations geven online de actuele standen door. De lijm is verkrijgbaar in kleine tubes, maar ook in grote drukvaten met een inhoud van 17 liter. Samen met een aangekoppelde slang en lijmpistool zijn oppervlakten tot 80 m2 snel en eenvoudig te lijmen.

Bodemlijm is een andere lijmsoort om EPDM folie te lijmen. Deze lijm hoeft alleen op de ondergrond te worden aangebracht en is geschikt voor vele soorten zoals hout, bitumen, beton of isolatieplaten. Na het aanbrengen kan de folie direct worden aangebracht waardoor de verwerkingstijd zeer snel zal zijn. Deze lijm is echter niet geschikt voor randen, of opstaande delen zoals bij een lichtkoepel of schoorsteen. De reden is dat bodemlijn langer zacht blijft waardoor de folie kan gaan schuiven. Gebruik hiervoor altijd EPDM contactlijm.

https://www.meiboom.eu/epdm-lijm/epdm-contactlijm

Ramen kopen met gepast advies en een vakkundige plaatsing

donderdag, februari 14th, 2019

Als je niet huurt, wordt elke eigenaar van een woning er meestal wel eens mee geconfronteerd. Ramen kopen is natuurlijk niet moeilijk, maar je goed laten adviseren is nooit slecht. Er zijn ontelbare mogelijkheden en als leek is het niet altijd makkelijk de beste keuze te maken. Zie je door de bomen het bos niet meer en wil je op een onderbouwde manier ramen kopen, luister dan zeker eens naar de raamspecialisten van Meesterplaatser.be. Daar hebben de vaklui stuk voor stuk jaren ervaring en kennen ze ramen van binnen en van buiten.

 

Ramen kopen in alle zekerheid

Bij Meesterplaater.be kan je online een offerte berekenen, maar net zo goed trekken ze tijd voor je uit en komen ze ter plaatse. Zo kun  je in alle zekerheid ramen kopen, ook al ken je er niets van. Ze bekijken de situatie, luisteren naar je wensen en bekijken welke oplossingen er mogelijk zijn. Koop je je ramen bij Meesterplaatser.be dan weet je, dat je voor kwalitatieve ramen kiest. Deze specialisten werken enkel samen met kwalitatieve topfabrikanten. De ramen die je bij Meesterplaatser.be koopt zijn dan misschien niet de goedkoopste, maar prijs-kwaliteit ga je nergens beter vinden.

 

Vakkundige plaatsing van je nieuwe ramen

Bij Meesterplaatser.be koop je niet enkel nieuwe ramen, ze komen deze monteren ook. Zo hoef je zelf de handen niet uit de mouwen te steken en kan je er 100% zeker van zijn dat de ramen goed gemonteerd worden. Dat is belangrijk om het meeste uit de isolatie te halen. Bij Meesterplaatser.be hebben ze al honderden projecten op de teller staan en ze kennen de ramen waarmee ze werken door en door. Ramen kopen kan hier dus in alle vertrouwen en steeds met een uitgebreide garantie. Dus al loopt er na een aantal jaren iets mis met je ramen, dan nog hoef je niet te panikeren.

 

Voor nieuwbouw en renovatieprojecten

Of je je ramen nu wil kopen voor een nieuwe woning of voor je huidige woning die je stevig aan het renoveren bent, het maakt de specialisten van Meesterplaatser.be niet uit. Ze voelen zich in beide gevallen in hun sas, zorgen voor piekfijn werk en laten alles netjes achter. De online reviews zijn uitstekend, net als de reputatie van Meesterplaatser.be. Ramen kopen is één ding, maar bij Meesterplaatser.be worden gemaakte afspraken ook effectief nagekomen.

Wil je dus advies over de profielen, de mogelijke kleuren en of betaalde types ramen in je woning passen, aarzel dan niet om contact op te nemen met Meesterplaatser.be. Hun getrainde specialisten staan voor je klaar en helpen je door het hele traject van ramen kopen. Zo weet je zeker dat je geen kat in de zak koopt en jaren plezier zal hebben van je nieuwe ramen.

 

Vraag een goed onderbouwde offerte aan met advies op maat

Vraag gerust een offerte aan en vergelijk het met onze collega’s. Je zal merken dat ramen kopen met advies niet duurder is dan zonder, terwijl je toch een stuk zekerder bent. Deze ramen offerte is trouwens vrijblijvend.

https://www.meesterplaatser.be/nl/ramen-kopen