i2D
Artikel Portaal

Vaker gekozen voor milieuvriendelijke uitvaart

Het laten uitvoeren van milieubewuste uitvaarten is de laatste jaren ”booming business”. Een milieubewuste uitvaart biedt veel meer voordelen dan ecologisch verantwoord bezig zijn. Duurzaam begraven is immers niet alleen keurig voor het milieu, maar kan ook een hoop kosten besparen. Bijvoorbeeld bij de koop van de kist of rouwbloemen.

Wat u kunt doen voor een beter milieu

De laatste jaren zijn heel wat mensen milieubewuster geworden, zo alsook met de stijl waarop zij begraven of gecremeerd gaan worden in dit artikel staan tips om een begrafenis beter voor het milieu te maken. Dit is wat er milieuvriendelijk kan bij een begrafenis:

  • De opbaring: Onder andere het materiaal van de lijkwade
  • De kist: Er kan bijvoorbeeld gekozen worden voor een “fair trade” kist die wordt geïmporteerd uit ontwikkelingslanden
  • De rouwkaarten: Geen kaarten slechts het versturen van een e-mail
  • De catering: Ecologische productkeuze voor wat er geserveerd wordt bij de begrafenis
  • De wijze van begraven of cremeren: Natuurbegraafplaats, versiering van de uitvaart zonder bloemen en het vervoer

Meride uitvaartverzorging heeft ervaring in alle manieren van een uitvaart regelen op basis van uw wensen. Niet voor niets heeft Meride “Wij adviseren u beslist in vrijheid” als motto. In een aantal gevallen zijn de wensen van de overledene op voorhand vastgelegd. Dan helpt Meride deze wensen zo goed mogelijk te realiseren. Het kan ook zijn dat er niets bekend is van de wensen van de overledene. Dan helpt Meride uitvaartverzorging u de keuzes te maken.

Deze informatie is uitgebreider te vinden op www.meride.nl.

Uw eco uitvaart al voor elkaar?

Meride is een van Nederlands bekendste uitvaartondernemers. De uitvaartverzorgers van Meride zijn in het bezit zijn de beste vak diploma’s. Zowel bij een uitvaart in Zoetermeer zijn er verscheidene eco mogelijkheden. Vraag een uitvaartverzorger van Meride om extra voorlichting. U kunt voor extra informatie bellen op 085–4018123, mailen naar info@meride.nl of kijken op de website: www.meride.nl.

Natuurlijk kunnen ze evenals direct toelichting geven voor overige plaatsen als uw groene uitvaart in Zoetermeer.

http://www.meride.nl/uitvaartonderneming/uitvaartonderneming-zoetermeer/

Comments are closed.