i2D
Artikel Portaal

Archive for the ‘Vakantie’ Category

Wat is het grootste Holocaust monument?

woensdag, augustus 21st, 2019

Is dit het grootste Holocaust Gedenkteken?

Na de Tweede wereldoorlog zijn er nogal wat Holocaustmonumenten gemaakt. De een nog indrukwekkender dan de andere. Sommige zijn mooi andere minder smaakvol gedaan. Het Holocaust monument in Berlijn zou wel eens het grootste van Europa kunnen zijn.

Er is natuurlijk geen gedenkteken dat het leed uit kan drukken dat de Nazi’s in hun waanzin veroorzaakt hebben.

Desondanks is het Holocaustmonument (“Denkmal für die ermordeten Juden Europas”) in Berlijn misschien wel een van de meest indrukwekkende monumenten. Midden in hartje Berlijn herdenkt het monument op sublieme wijze de Jodenvervolging gedurende het nazi regime die met groot enthousiasme het leven van Joden onmogelijk maakt. De schuld van de gruwelijke dood van miljoenen Joden drukt het Duitse geweten nog steeds.

Voor mij zelf was dit Holocaust monument indrukwekkend en werkte het desoriënterend. Ruim 2700 betonblokken dicht op elkaar geplaatst met verschillende hoogtes creëren een vervreemdend effect.  Het vult je met vragen over de gedachte achter het monument. Wat wil het uitdrukken waarom ziet het er zo uit?

Een zee van grafzerken

Als eerste gedacht komt op dat het monument grafzerken zou verbeelden. De kleur grijs kan wel eens verwijzen naar de as van de gecremeerde concentratiekamp slachtoffers.

Grote begraafplaats?

Vanuit de lucht bekeken lijkt het op een hele grote begraafplaats, met veel en grote grijze grafzerken. Het steen lijkt te golven als water.

Volgens de ontwerper

Volgens de Amerikaanse ontwerper Peter Eisenman is het monument een plek zonder een specifieke betekenis. Dat bevreemdt mij nogal, maar dat de blokken op onorthodoxe wijze de herinnering aan de holocaust oproepen is wel degelijk het geval.  

Volgens de Eisenman zouden de golvende betonblokken een gevoel van desoriëntatie en isolement oproepen. En dat zou symbool staan voor de ervaringen van Joodse mensen tijdens het nazibewind. En inderdaad als je zo tussen de blokken loopt, besluipt je een benauwd gevoel  van smalle paadjes, eindeloze gangen, onzekerheid en onveiligheid, het niet zien welk gevaar er om de hoek is en vooral het geen uitweg meer kunnen vinden. Een dodelijk labyrint.

Het monument bestaat uit 2711 betonblokken variërend in hoogte van 20 cm tot 4,70 meter met een onderlinge tussenruimte van 95 cm. Door een bouwfout is een blok voor onderzoek verwijderd en niet meer terug geplaatst, waardoor er nu nog maar 2710 betonblokken staan. Onder het veld met de blokken is een expositieruimte ingericht. De Amerikaanse architect Peter Eisenman heeft het monument ontworpen.

 

Anti-graffiti coating

Saillant detail is dat de bouw van het monument tijdelijk werd stilgelegd toen bekend werd dat de producent van de anti-graffiti coating waarmee de blokken behandeld werden tijdens het naziregime mede betrokken was geweest bij de productie van Zyklon B. Een chemische stof waarmee de joden massaal in de gaskamers van concentratie centra werden vergast. De geschiedenis in Berlijn is nog altijd heel vers en dichterbij dan je misschien zou verwachten. Spoken uit de nazi-tijd huizen nog altijd in gebouwen, ruïnes en monumenten. Uiteindelijk bleek dat het bedrijf voldoende afstand van zijn verleden had genomen en werd het monument op 10 mei 2005 ingewijd. Hoe die inwijding gegaan is weet ik helaas niet. Ik ben wel benieuwd hoe ze dat georganiseerd hadden.

 

Uiteindelijk zijn alle blokken behandeld met beschermende laag dat het monument moet beschermen tegen graffiti. Er loopt bovendien beveiligingspersoneel rond om het monument te behoeden voor vandalisme. Eigenlijk is het te triest voor woorden dat dit noodzakelijk is. Ik neem aan dat zelfs de meest ongeletterde graffiti artiest weet over de Holocaust en ergens in zichzelf toch een kern van respect zal hebben.

 

Respectvol omgaan met grafmonument?

Het monument vraagt om respect, maar voor kinderen zijn de smalle gangen en de grote blokken natuurlijk heel spannend. Het nodigt uit tot rennen, klauteren en spelen. Kinderen kun je dat niet kwalijk nemen; volwassenen wel. Je kunt je er aan ergeren, maar misschien is het ook een symbool dat het leven niet gestopt is.  

 

Holocaust monument adres

Dit indrukwekkende Holocaust monument is gesitueerd in het centrum van Berlijn tussen de Brandenburger Tor en de Potsdamer Platz. Om het monument te bereiken stap uit bij U-Bahnhof Brandenburger Tor of het station Potsdamer Platz.

 

Adres: Cora-Berliner-Straße 1

OV: U55 Brandenburger Tor, U2 of S Potsdamer Platz

Kosten tentoonstelling: gratis

 

een ander minder monumentaal Holocaust gedenkteken staat https://www.memorabel.nl/indrukwekkend-holocaust-monument/

Memorabel Afscheidsmonumenten

Als grafkunstenaar nodigt Memorabel Afscheidsmonumenten nabestaanden uit om actief mee te denken bij het ontwerpen van persoonlijke gedenktekens. Op vakantie bezoek ik graag begraafplaatsen en monumenten. Kijken hoe anderen het doen, hoe het verschilt van land tot land.

Memorabel maakt monumenten met moderne materialen als RVS, geroest staal en glas. Alles is altijd persoonlijk en uniek en door Nederlandse vakmensen gemaakt. Nabestaanden zijn welkom om tijdens de uitvoering tussendoor te komen kijken. Graag adviseren we ook u over een persoonlijke grafsteen of  gedenkteken. Neem vrijblijvend contact op voor een kennismaking.

#grafsteen, #graf, #grafzerk, #begraafplaats, #kerkhof, #uitvaart, #grafmonument, #grafkunst #monument, #holocaust, #JeroenStok

Memorabel Afscheidsmonumenten – Jeroen Stok

Moezelstraat 72

8226LB Lelystad

06-49 351 338

 

 

https://www.memorabel.nl/soort/gedenkteken/

Zorgeloos auto huren op Curaçao

zondag, februari 10th, 2019

 

Gaat u binnenkort op vakantie naar Curaçao of bent u daar op zakenreis? Maak het uzelf gemakkelijk en huur een auto! Door een auto te huren kunt u bijna op alle plekken van het prachtige eiland komen zonder al te veel moeite. Rijd bijvoorbeeld met een huurauto naar de hoofdstad Willemstad of bekijk de prachtige witte zandstranden aan de andere kant van het eiland. Misschien wilt u wel een bezoek brengen aan Mambo beach waar dagelijks dj’s, bars en heerlijk eten voor u klaar staan. Kortom, met een huurauto kunt u relaxed het hele eiland bewonderen zonder dat u vast zit aan de tijden en haltes van het openbaar vervoer.

Als u uw auto huurt via autohurencuracao.nl kunt u zorgeloos rijden. U ontvangt namelijk altijd een kaart, is de wegenwacht altijd inbegrepen en is het aantal kilometers vrij. Wilt u langer dan 3 dagen huren dan bieden wij gratis haal- en brengservice. Alle auto’s zijn all-risk verzekerd en hebben een all-inclusive prijs. Zo weet u van te voren direct waar u aan toe bent en komt u nooit voor verrassingen te staan. Wij ontzorgen u volledig zodat u relaxed de weg op kunt.

 

Met een rijk uitgeruste auto op pad

Huurauto’s van autohurencuracao.nl zijn royaal uitgerust. Zo bevatten alle auto’s bijvoorbeeld airconditioning, electische ramen en een reserve band mocht u pech krijgen. Een auto huren op Curaçao is mogelijk voor elk budget. U betaalt een zeer voordelig economy tarief voor de compacte auto’s, daarnaast is er een comfort, premium en zelfs een excellent klasse voor een zeer scherpe dagprijs. Alle auto’s zijn all-risk verzekerd en kunnen gebruik maken van een 24/7 service. Zo hoeft u zich totaal geen zorgen te maken. U wordt altijd geholpen.

 

https://www.autohurencuracao.nl/

Tips voor je reis door Bolivia

dinsdag, januari 16th, 2018

Bolivia staat bekend als het land van erg slechte wegen, dorre landschappen en soms ijskoud weer. De hoogteverschillen zijn kenmerkend voor voor Bolivia. De stad La Paz ligt op 3660 meter boven zeeniveau. Hier zal je keer op keer weer echt aan moeten wennen. In dit artikel vertellen we je graag wat meer over reizen door Bolivia.

Overnachtingen

Hostels zijn gelukkig door heel Bolivia te vinden. Ze hebben vaak erg lage prijzen en daarnaast ook vaak keukens waar je zelf in kunt koken. Een gemiddeld bed zal je tussen de vijf en tien euro per nacht kosten. Wanneer je een eigen kamer wilt kost het je meestal tussen de 15 en 25 euro per nacht. Over het algemeen krijg je een tweepersoonsbed waardoor je de kosten kunt delen als je samen met iemand reist.

Eten en drinken

Het is in Bolivia is ook goed te betalen. Je kunt in de meeste hostels zelf koken, echter kun je ook erg goedkoop buiten de deur eten. Bij lokale tentjes bestel je het menu van de dag meestal voor zo’n drie á vier euro. De gerechten zijn over het algemeen weinig gevarieerd. Aardappelen en vlees voeren duidelijk de boventoon in Bolivia.

Bier is over het algemeen vrij duur in Bolivia. Daarentegen is wijn erg voordelig geprijsd. Verder valt het op dat fruit, groenten en sigaretten erg goedkoop zijn.

Transport

In de stad kun je gebruik maken van de spotgoedkope bussen. Je betaalt over het algemeen maar 25 cent per ritje. Tussen steden rijden er ook bussen, hier betaal je meestal zo’n 13 á 14 euro voor. Daarnaast kun je natuurlijk ook de taxi nemen, dit kost je ongeveer 1 euro per kilometer. Nog een andere optie is het vliegtuig. Dit is echter wel een stuk duurder, een binnenlandse vlucht van één uur kan je al gauw 70 euro kosten.

Voor de meest complete Djoser ervaringen kijk je op de website van Djoser.

 

https://www.dalreizen.nl/

Glamping aan de Italiaanse Adriatische Kust

donderdag, oktober 19th, 2017

De Adriatische kust van Italië is misschien wel de beste vakantiebestemming die je maar kunt kiezen. De regio heeft alles wat je maar kunt wensen. De temperatuur is er heerlijk, lekker veel zonuren en de stranden mooi. En mocht je meer willen dan alleen maar relaxen in de zon dan kun je je hart ophalen in de regio.

Steden en stadjes

Dat Italië een rijke historie heeft, zie je terug in de vele middeleeuwse stadjes. Het romantische Venetië is daarvan een wereldberoemd voorbeeld, maar ook San Marino (wat eigenlijk een zelfstandig land is) is het bezoeken waard.

Natuur

Waar je ook aan de Adriatische kust verblijft, er is altijd wel een natuurgebied in de buurt. Vanuit Venetië is het niet ver naar het Nationale Park Veneto del Delta del Po. Vanuit San Marino is het Nationaal Park Foreste Casentinesi goed bereikbaar. De nationale parken liggen haast als een keten van noord naar zuid door Italië.

Watersport

Het is ook goed watersporten aan de Adriatische kust. Zeilen, snorkelen, kanoën, duiken in je zwembroek of Beeren ondergoed. Het is allemaal mogelijk.  Of huur een jetski en maak een ritje waar de adrenaline van gaat stromen.

Kamperen in stijl, dat is glamping

Het is goed leven in Italië. Het eten is goed, de wijn laat zich smaken. Het mooiste van alles: een vakantie aan de Adriatische kust hoeft niet duur te zijn. Met glamping (glamorous camping) heb je voordelige accommodatie, zonder dat je op voorzieningen hoeft in te leveren. De ruime en goed geëquipeerde tenten staan op met zorg geselecteerde campings. Daardoor heb je de luxe van een hotelkamer, je hebt een eigen keuken, eigen sanitair, eikenhouten tafel een goed bed. Maar je hebt ook de genoegens van het campingleven: frisse lucht, sociale contacten, vaak een animatieteam, zwembad en dergelijke. Glamping is kamperen, maar dan comfortabel.

https://glampings.nl/italie/adriatische-kust

Aanrader: Casa Vacanza Italia

vrijdag, november 11th, 2016

Bij Casa Vacanza Italia hebben wij een vakantiehuis in Le Marche gehuurd. En dat kunnen wij zeker aanbevelen! Wij hebben daar namelijk een heerlijke vakantie gehad, in een prachtige vakantiewoning te midden van de natuur. Ook zaten er genoeg kamers in voor de hele familie (wij waren met zijn twaalven) en een zwembad. Daar konden de kinderen, en wij natuurlijk, mooi in zwemmen!

Vakantiegebied Le Marche

Wij kwamen op Le Marche omdat een van onze kennissen ons dit aanraadde. Die gaven aan dat in het seizoen momenteel prachtig weer zou zijn, daar in Italië. En dat de omgeving prachtig is. Plus het feit dat het natuurlijk vlak bij zee ligt. Zodoende zijn wij op zoek gegaan naar een vakantiehuis in Le Marche. En die vonden wij al snel toen we op het internet gingen zoeken. Maar dat waren vooral grote landelijke partijen die daarachter zaten. Beter is, naar onze mening, dat je een kleiner bedrijf kunt opzoeken die de omgeving perfect kennen. Vaak zie je daar namelijk dat de prijzen dan lager liggen. En dat bleek inderdaad het geval te zijn! Wij kwamen namelijk terecht op de website casa-vacanza-italia.nl. Daar zagen wij al direct vakantiehuizen voor best veel personen, waar de prijzen veel lager lagen dan bij grote landelijke vakantieorganisaties. En dan zat er bij een aantal ook nog een zwembad bij!

Vakantiehuis in Le Marche

Wij maakten een selectie van vakantiehuizen in Le Marche die wij erg mooi vonden. En die natuurlijk ook binnen het profiel pasten van wat wij zochten. Uiteindelijk bleef er een over waar iedereen het over eens was dat die het moest worden! Over een paar weken gaan wij daar naartoe. En graag willen wij Casa Vacanza Italia bedanken voor tot nu toe de perfecte begeleiding en uitleg. Wij kijken enorm uit naar de vakantie in Italië, in het vakantiehuisje in Le Marche.

Lekker vakantie vieren op de ABC eilanden met een eigen vakantiehuis

zaterdag, november 5th, 2016

Een vakantie op Curaçao, het grootste eiland van de ABC-eilanden, wordt steeds populairder onder de Belgen, Duitsers maar vooral ook de Nederlanders. Het is er altijd lekker weer en er zijn leuke en gezellige stranden. U kunt er heerlijk snorkelen in de diepblauwe zee en de koraalriffen aanschouwen met de tropische vissen. Curaçao is heerlijk om er te vertoeven voor een relaxte zon- of een duikvakantie. Ook gaan er veel huwelijksreizen naar toe. U kunt genieten, in een van de vele resorts of hotels van uw wensen. U moet er wel goed op letten wat u er allemaal voor de prijs aangeboden krijgt.

Eigen vakantiewoning
Hoe fijn zal het niet zijn als u geen hotel of vakantiewoning hoeft af te huren. U kunt namelijk zelf in het bezit komen van een vakantiehuis door er een zelf te kopen op het eiland. Het is vaak een rendabele koop. Wanneer u er niet bent, kunt u het vakantiehuis verhuren aan vakantiegangers. Zij kunnen genieten van de zon, zee, strand, natuur, rust, cultuur enzovoort. Voor de vakantiegangers zijn er alle ingrediënten aanwezig voor een fijne ontspanning. Vaak zal het zo zijn, dat de persoon die er een vakantiehuis huurt, na een verloop van een tijd er zelf wil gaan wonen. Voor iemand die een vakantiewoning wilt kopen moet op de site https://www.vakantiewoning-curacao.nl/index.htm kijken. Het is mogelijk dat u wel een vakantiewoning gaat kopen als u de voordelen ervan inziet. Huur daarom eerst een vakantiewoning bij bijvoorbeeld Jan en Tieneke Potveer. Zij zullen u alles vertellen en met raad en daad bijstaan. Ook zij kunnen ervoor zorgen dat uw vakantiehuis verhuurd wordt als u er niet bent. Zij letten dan op uw woning.

Het zijn hele mooie woningen. U kunt ze vergelijken met de bungalows in Nederland. Het zijn ruime comfortabele vrijstaande vakantiewoningen op 825 m2 grond. Het oppervlak wat bebouwd is bedraagt 150 m2. Op de oprijlaan kunnen gemakkelijk drie auto’s parkeren. Alles bevindt zich op de begane grond. De indeling is prachtig. Wanneer u het laat beheren dan weet u zeker dat er niets stuk gemaakt zal worden. U kunt aangeven wanneer u er gebruik van wilt maken. Zo kunt u gewoon aangeven wanneer het verhuurd mag worden.

op naar de zon!

vrijdag, maart 13th, 2015

op naar de zon!

Nederland ligt dan misschien wel aan zee, ons mooie kikkerlandje staat nou niet bepaald bekend om zijn mooie weer. Veel Nederlanders trekken dan ook richting het zuiden. Sommige doen dit per vliegtuig, andere weer met de auto. Populaire landen zijn: Turkije, Griekenland, Italië en Frankrijk. Maar de meest bezochte en populairste is toch wel Spanje. Met name de kust van de Middellandse zee is erg populair, met zijn bekende Costa’s. Zeker met het grauwe weer van de laatste tijd groeit de verleiding om toch nog even snel een lastminute naar Spanje te boeken.

De kust van Catalonië is erg veelzijdig. Mocht je van de grote stad houden kan je er voor kiezen om naar Barcelona te gaan, voor feest kan je terecht in Llorret de Mar en voor rust en een mooie stad kan je naar het ernaast gelegen Tossa de Mar gaan. Wil je graag duiken is de noordelijker gelegen plaats Cadeces een aanrader, doordat de Pyreneeën hier in zee lopen is deze omgeving rijk aan vis.

Catalonië is eigenlijk een soort Friesland van Spanje ze hebben hun eigen cultuur en ook hun eigen taal. Vroeger was het ook een appart koninkrijk maar tegenwoordig hoort het tegen de zin van een deel van de Catalanen bij Spanje. Van deze rumoer is gelukkig niks te merken als je er op vakantie bent, de Catalanen zijn erg gastvrij en behulpzaam. De wereldstad Barcelona is zeker een bezoekje waard. De stad kent vele toeristische attracties zoals bijvoorbeeld de Segrada Famillia, een kathedraal waar al 150 jaar aan gebouwd wordt en nog steeds niet af is. Wel af maar zeker niet minder indrukwekkend is Parc Guell, een park ontworpen door Gaudi met een prachtig uitzicht over de rest van de stad. Het stadion van FC Barcelona is bijzonder om te zien. Om de dag compleet te maken dient men ook de Ramblas gezien te hebben. Twijfel niet langer en boek goedkoop je Lastminute Spanje

Bezoek de website voor meer informatie : op naar de zon!

Jaggsalarm.nl

woensdag, december 10th, 2014

Alarmsystemen werden vroeger voornamelijk geïnstalleerd bij bedrijven. De kosten van deze systemen waren immers hoog vanwege de doorkoppeling naar een alarmcentrale. 
In de loop der jaren is er, dankzij de digitale ontwikkelingen, op beveiligingsgebied veel veranderd. Tegenwoordig zijn er tal van draadloze alarmsystemen op de markt die u bovendien zelf eenvoudig kunt installeren en dat scheelt behoorlijk in de kosten. Daarnaast

is het mogelijk uw draadloos alarmsysteem door te koppelen naar uw eigen smartphone. Rest de vraag waar koop ik een dergelijk systeem? 
Het is belangrijk dat het alarmsysteem waarvoor u kiest betrouwbaar is. U vertrouwt er immers uw kostbare eigendommen aan toe. Dat betrouwbaarheid en relatief lage kosten hand in hand kunnen gaan bewijst webwinkel jaggsalarm.nl, een goed voorbeeld hiervan is het draadloze systeem van Eminent dat werkt via het welbekende GSM netwerk. Als u twijfelt welk systeem voor u het meest geschikt is, dan kunt u altijd even chatten met de klantenservice. Men is u graag van dienst!

over jaggsalarm.nl

jaggsalarm.nl biedt hoge kwaliteit producten voor een zeer scherp tarief. Ook wordt de webshop door klanten gemiddeld zeer hoog beoordeeld. Indien u op zoek bent naar een goede service, snelle verzending en een lage prijs, dan is het zeker aan te raden om eens de website te bezoeken.

Het uitgebreide assortiment, waar diverse topmerken te vinden zijn, wordt regelmatig geupdate. Op zoek naar een goed assortiment met een goede prijs / kwaliteit verhouding? Zoek niet verder en bezoek jaggsalarm.nl door op de link onderaan dit artikel te klikken. Indien u vragen heeft met betrekking tot de producten, dan kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen. De klantenservice staat u graag te woord.

http://www.jaggsalarm.nl

Boek een Luxe Safari!

woensdag, december 10th, 2014

Altijd al gedroomd om eens een safari te maken doorheen het prachtige wildpark van Tanzania? Wil je eens wilde dieren zoals leeuwen, olifanten, buffels en zebra’s van heel kortbij beleven? Dan is een luxe safari in Tanzania echt iets voor jou. Luxe safari reizen organiseert sinds jaar en dag verschillende privé safari tours doorheen Tanzania.

Zij zorgen bij aankomst voor een 4×4 Landcruiser met panoramadak, zodat u ook kan staan in de auto. Een Engelstalige privégids is tevens uw chauffeur tijdens de hele safari.

Zij bieden ook geheel verzorgde safarireizen aan doorheen de Zanzibar en Tanzania om de” Great Migration” van de verschillende dieren op de voet te volgen.

Klik hier om meer over deze reis te ontdekken Deze reizen zijn steeds verzorgd met een passende accommodatie zoals mooie luxe tentenkampen en lodges waar je de natuur van heel dichtbij kan beleven.

 

Mooi horloge kopen bij Watchxl.nl

http://www.luxesafaritanzania.nl

Visum voor Turkije aanvragen

maandag, oktober 6th, 2014

Visum voor Turkije aanvragen

Bent u wel eens naar Turkije geweest?
Zo ja, dan is het visum voor Turkije niks nieuws voor u. Hoewel het aanvragen van een visum flink veranderd is de afgelopen tijd.

Visum kopen op het vliegveld
U kunt tot op heden nog steeds uw visum gewoon op het vliegveld kopen in Turkije. Wanneer u dus uit het vliegtuig bent, moet u direct doorlopen naar de paspoortcontrole en eerst naar een van de balies gaan, waar u het visum kunt kopen. De prijs is daarentegen wel verhoogd van € 15 naar € 25. Tevens kunt u alsnog hinder ervaren vanwege de lange wachtrijen. Gelukkig is het tegenwoordig ook mogelijk om uw visum voor Turkije online aan te vragen!

Online aanvragen evisum Turkije
Het visum wat online wordt aangevraagd, wordt tegenwoordig het e-visum genoemd. U kunt het e-visum in eerste instantie direct aanvragen bij de Turkse overheid voor een prijs van $ 20,70. Hoewel u wel verplicht bent om met Credit Card te betalen. Overigens kunt u ook niet in het Nederlands aanvragen en de telefonische ondersteuning is eveneens in het Engels.

Gelukkig is het voor u ook mogelijk om uw visum voor Turkije online in het Nederlands aan te vragen, telefonische ondersteuning in het Nederlands en betalen via iDeal of Mister Cash. Dit tegen een prijs van € 24,95.

Het aanvragen
Uw visum aanvragen is binnen 3 stappen gedaan! Als eerst vult u persoonlijke gegevens in zoals uw paspoortnummer, naam, adres enzovoorts. Daarna dient u de aanvraag goed te controleren of er geen eventuele fouten in zitten, u kunt namelijk na de betaling geen wijzigingen meer verrichten. Indien u alles juist heeft ingevuld, kunt u de aanvraag nogmaals door het systeem laten controleren door p “Aanvraag controleren” te klikken. Wanneer uw aanvraag wordt goedgekeurd, kunt u verder gaan naar de betaalomgeving. Zoals eerder vermeld, heeft u de keuze tussen iDeal of Mister Cash. Wanneer u heeft betaald zullen wij de aanvraag in behandeling nemen en ontvangt u het Turkije visum binnen 24 uur per mail en eventueel per post.

Bezoek de website voor meer informatie : Visum voor Turkije aanvragen