i2D
Artikel Portaal

Uw belang van een hoogwaardige radiator uitkiezen positief radiator advies

Precies zoals elk onderdelen van een woonhuis onmisbaar is vanwege de deugdelijkheid en het comfort, is een hoogwaardige radiator kopen al even belangrijk bij het verzekeren van een fijne ruimte. Radiatoren zijn er in alle soorten en maten, echter één ding is zeker: ze hebben allen hun voordelen. Waarmee houd je meestentijds rekening gedurende een radiator uitkiezen? Hangt de voorkeur van de radiator af van de plaats waarin die geïnstalleerd zal worden? Hoezo moet ik de warmteafgifte uitwerken van de radiator? Allemaal zaken die een oplossing eisen, en slim radiator advies is naderhand immers ontzettend doorslaggevend.

Becijfering warmteafgifte en de temperatuur van de radiator

Is er behoefte betreffende een forse capaciteit of volstaat een minder capaciteit? Het antwoord hiervoor is merendeels dependent van de omvang van de woning waarin de radiator geplaatst wordt: de inhoud van de kamer kan eenvoudig gecalculeerd worden dankzij een vermogensberekening – het vermogen berekenen van een radiator is tenslotte vereist. Hiermee wordt de volume van de plaats vermenigvuldigd met het aantal Watt dat noodzakelijk is om de ruimte te verwarmen – gemiddeld middenin de 75 en 85 watt. De vereiste temperatuur van een vertrek hangt af van het type ruimte: zodoende moet een slaapvertrek geringer verwarmd worden dan een badkamer – gemiddeld 18 jegens 24 graden – wat uiteraard een verschil in nodige wattage met zich meebrengt. Deze becijfering vermogen heeft daarom een grote invloed op de keuze van radiator.

De kamer van de radiator speelt alsmede een rol

Het goed en evenwijdig verspreide van de hitte van de radiator is fundamenteel om energie te besparen. Radiatoren worden bijvoorbeeld het best bij ramen of nabij deuren gezet, aangezien daar koude gemakkelijker binnenkomt.

De adequate radiator aanschaffen belangrijke factoren

Het materiaal waaruit een radiator is gemaakt heeft een invloed omtrent de warmteafgifte. Zodanig is een plaatstalen radiator betaalbaar en energiezuinig, terwijl een gietijzeren model milieuvriendelijk is en daarbovenop een authentieke uitstraling aan de kamer geeft. Een aluminiumradiator is dan weer geheel in één, door middel van een snelle warmtegeleiding, het best passend voor vochtige ruimtes dankzij de roestwerende eigenschappen en een snellere opwarming. Ook de isolatie van uw verblijf is hierbij belangrijk: met een hoogwaardige isolatie kan dat vermogen iets verlaagd worden en vice versa.

De afmetingen van de radiator zijn ook van belang: er wordt doorgaans rekening gehouden met wat extra benodigde grootte (5 – 10cm) om bijvoorbeeld beugels en aansluitingen te kunnen installeren. Daarbij hebben zowel de diepte als de breedte van de radiator een invloed omtrent de hoeveelheid afgegeven warmte en spelen aldus een rol bij de aanschaf van een nieuwe radiator.

Tenslotte moet er bij het kiezen van een radiator rekening gehouden worden met het behoud of verlies van warmte, wat bijvoorbeeld door de graad van isolatie van de vertrek bepaald wordt. Bij een degelijk geïsoleerde kamer kan er tot wel 10% van het normale benodigde vermogen afgetrokken worden, terwijl er bij minder goed geïsoleerde kamers juist meer nodig is – tot 15% meer.

Comments are closed.