i2D
Image default
Woning en Tuin

Uponor MLCP buis

Uponor MLCP buis

 Unipipe Plus is de evolutionaire doorontwikkeling van de succesvolle Uponor MLCP buis die al voor een revolutie in het installatiewerk zorgde. Het installeren van leidingen, voor water in de badkamer of het toilet en de gasaanvoer naar de CV ketel of de keuken, werd in één keer een stuk eenvoudiger. Ook waren de werkzaamheden veel sneller uit te voeren en bleken deze meer duurzaam. Duurzaamheid die men vanuit een milieu oogpunt kan beschouwen, minder metalen grondstoffen nodig voor het leidingwerk als men Uponor MCLP buis gebruikt, maar ook vanuit het oogpunt van het weglekken van vloeistoffen uit leidingen ter hoogte van de koppelingen.

Installatiemateriaal met levensduur

Duurzamer omdat Uponor koppelingen vloeistofdicht zijn en dit zullen blijven gedurende de gehele levensduur van het installatiemateriaal. Bij het traditionele solderen was er altijd sprake van krimp en uitzetten van de metalen leidingen wat weer zorgde voor werking en daarmee op termijn ook uiteindelijk de mogelijkheid van lekkages. De degelijkheid van de flexibele MLCP buis van Uponor zorgt dus tevens voor meer bedrijfszekerheid ten aanzien van het leidingsysteem en daarmee voor de werking van de gehele installatie. Dat kan de werking van het inbouwreservoir in het toilet zijn of de wastafelkraan voor het sanitair in de badkamer.

Unipipe Plus leiding van Uponor werkt

Het bijzondere aan de Uponor Unipipe Plus is dat deze flexibele buis de eerste multi-layer samengestelde leiding ter wereld is met een innovatieve geëxtrudeerde aluminium laag die volledig zonder lasnaden is uitgevoerd. Dit naadloze proces verhoogt niet alleen de duurzaamheid en flexibiliteit van de buis, maar het verbetert ook de efficiëntie en de veiligheid in de planning van een installatie. Zelfs voor complexe projecten is er nu altijd de juiste oplossing omdat alle Unipipe Plus leidingen compatibel met alle huidige Uponor systemen en hulpmiddelen. Unipipe Plus buizen zijn verkrijgbaar in standaard maten 16, 20, 25 en 32 mm en zijn in allerlei verschillende lengtes in de webshop van Sani-bouw te bestellen. Ook de Uponor koppelingen en hulpgereedschappen zoals een Uponor handperstang vindt u online bij Sani-bouw.

Minder Uponor koppelingen

Vergeleken met de huidige multi-layer composiet buis, de succesvolle Uponor MLCP buis, is de buigradius van de Unipipe Plus leidingen tot 40% kleiner. Zo kunnen veranderingen in richting direct worden uitgevoerd met een gebogen buis waardoor er minder Uponor koppelingen noodzakelijk zijn en de installatietijd nog verder wordt verlaagd.

Bezoek de website voor meer informatie : Uponor MLCP buis