i2D
Artikel Portaal

Top kwaliteit schemerschakelaars kopen?

Welke schakelaar kan je het beste kopen?

Als je op zoek bent naar schakelaars voor in huis, dan wil je natuurlijk werken met het beste merk. Dat doe je door de merken met elkander te vergelijken. Op internet zijn veel vergelijkingen te vinden, desalniettemin wat is hiervan een goede samenvatting? Welke schakelaars kun je correct gebruiken, hebben een goede deugdelijkheid, doch daarnaast een goede gebruikersvriendelijkheid? Welke schakelaars moet je uiteraard hebben? Voor de thuisklusser en doe-het-zelver is het van waarde om te weten welke schakelaar hij goed kan gebruiken in huis. Vandaar hieronder kort belicht waar je bij een schakelaar op moet letten.

Hoe installeer ik een simpele schemerschakelaar?

Een normale schakelaar wordt gehecht met zowel de voedingsbron en de lichtbron aan de hand van twee kabels. Dit zijn meestal de rode en blauwe kabel vanaf de stroomtoevoer tot de schakelaar, vanaf de schemerschakelaar tot de verlichting zijn dit veelal de zwarte en blauwe kabel. Wanneer deze aan hun eigen kleur gekoppeld worden, heb je in principe al een schemerschakelaar geplaatst. Het is derhalve geen moeilijk karwei. Je kunt een kwalitatieve schakelaar dus herkennen aan het gemak om deze te installeren. Wanneer je in het pakje al ziet dat er meer dan 4 draden zijn, dan kun je er vanuit gaan dat het makkelijker kan. Kijk dan dus voornamelijk bij een andere schakelaar dan deze.

Welke merken schakelaars zijn er?

Er bedragen verscheidene soorten schakelaars welke allemaal ondergebracht zijn bij verscheidene merken. Schneider Merten is bijvoorbeeld een merk dat grotendeels specifieke schakelaars zoals op schemerschakelaars verkoopt. GIRA is een merk dat zich richt op beveiliging van je woning en verkoopt in het kader daarvan schemerschakelaars. Klemko richt zich onder andere op schemerschakelaars. Ehmann verkoopt onder andere schuifschakelaars voor bij lampen. Al met al bestaan er derhalve allerhande verscheidene merken, die allen andere soorten schakelaars verhandelen. Ook hebben zij allemaal hun eigen prijs, maar je kan er vanuit gaan dat hoe hoger de koopprijs, des te beter de kwaliteit. Verder is het dus alsmede goed om te kijken naar het gemak om de schemerschakelaar te bevestigen.

Kijk op de installatievakwinkel.nl voor professionele schemerschakelaars!

Comments are closed.