i2D
Image default
Bedrijven

Tips om sluwe slotenmakers buiten de deur te houden

Het kan iedereen overkomen: je hebt haast en vergeet in al deze haast je sleutels mee te nemen terwijl je de deur achter je dicht trekt. Je hebt paniek en wilt natuurlijk weer snel je huis binnen en belt een slotenmaker op. Dit is waar het vaak misgaat want er zijn veel sluwe slotenmakers die torenhoge prijzen vragen voor het vervangen van je slot. Hoe herken je dan een onbetrouwbare slotenmaker? Hier lees je een aantal tips om deze buiten de deur te houden.

Zoeken naar een slotenmaker

Tegenwoordig wordt er direct de telefoon gepakt en online gezocht naar een dienst, zoals een slotenmaker. Let hierbij op voor de Google advertenties. Dit zijn vaak de sluwe slotenmakers waar we het over hebben. Kijk in plaats daarvan naar lokale slotenmakers. Kies bij voorkeur een slotenmaker uit jouw woonplaats of nabijgelegen stad, zoals slotenmaker Roermond. Scrol in ieder geval iets verder dan de Google advertenties, want dit zijn dus door criminelen gekochte advertenties.

Prijsindicatie

Bespreek vooraf met de slotenmaker wat de kosten zijn voor het laten vervangen van je slot. Vraag hierbij naar voorrijkosten, noodtarief, avondtoeslag en materiaalkosten. Hieruit kun je vaak al opmaken of je te maken hebt met een illegale slotenmaker.

Checken adresgegevens

Bestudeer vooraf goed de website van de slotenmaker. Wanneer hier geen adresgegevens op staan dan kun je al gaan vermoeden dat je te maken hebt met een illegale slotenmaker. Let dus altijd goed op de website en wat hierop vermeldt staat.

“Erkende Slotenmakers Keurmerk”

Hecht geen waarde aan het Erkende Slotenmakers Keurmerk. Er zijn namelijk geen ‘erkende slotenmakers’. Dit keurmerk is opgezet door een online marketingbedrijf en het is dan ook niet meer of minder dan een stempel dat aan partners wordt toegekend.

Nederlandse Sleutel- en Slotenspecialisten Gilde (NSGG)

Waar je niet met iemand in zee moet gaan met het Erkende Slotenmakers Keurmerk, moet je dat wel doen met iemand van de NSGG. Dit is een branchevereniging waarbij alle leden zijn gecontroleerd en beoordeeld door een bestuursdelegatie. Dit betekent dat ze zijn gecontroleerd op onder andere betrouwbaarheid, kennis en vakbekwaamheid.

 

http://slotenmaker112.nl/slotenmaker-roermond/