i2D
Image default
Zakelijk

Specifieke tips en technieken om je spreekvaardigheid in het Engels te verbeteren

Kun je al Engels spreken, maar wil je je spreekvaardigheid verbeteren om zo je professionele mogelijkheden uit te breiden? Als je je Engelse spreekvaardigheid echter naar een hoger niveau wilt tillen, dan is het belangrijk om de taal volledig onder de loep te nemen door jezelf erin te verdiepen. In de tekst hieronder kom je specifieke tips en technieken tegen die je kunnen helpen om je spreekvaardigheid in het Engels te verbeteren.

 

Actief luisteren en nabootsen

Actief luisteren is een essentiële vaardigheid als je je spreekvaardigheid snel en makkelijk wilt verbeteren. Denk vooral aan het beluisteren van Engelstalige podcasts en audioboeken en aan het bekijken van Engelse films of tvseries. Wil je Engels leren spreken, dan is het belangrijk om de uitspraak, intonatie en zinsstructuur na te bootsen en om op de nuances van de taal te letten. 

 

Gesprekken uitvoeren

De beste manier om je spreekvaardigheid te verbeteren is door regelmatig te praten, vooral als je dit met moedertaalsprekers van de Engelse taak doet. Zoek mogelijkheden om Engels te spreken. Denk aan vrienden en familieleden die Engels kunnen, maar je kunt ook uitreiken bij taaluitwisselingsprogramma’s of conversatielessen volgen. Blijf overigens om feedback vragen om je uitspraak en grammatica te verbeteren.

 

Gebruik taalapps

Er zijn diverse innovatieve taalapps die je kunt downloaden op je smartphone, tablet of laptop. Je kunt dus op elk moment van de dag even oefenen. De app kun je ook gebruiken voor spontane momenten wanneer je Engels moet spreken en niet snel uit de voeten kunt. Door gebruik te maken van taalapps kun je oefenen met de correcte uitspraak en met het vergroten van het zelfvertrouwen in het volgen van gesprekken.

 

Woordenschat uitbreiden

Leer nieuwe woorden in het Engels en gebruik ze in context. Door wat je geleerd hebt direct toe te passen in de praktijk blijft wat je geleerd hebt langer bij, waardoor je de Engelse taal al gauw onder de knie hebt als het om de spreekvaardigheid haat. Maak gebruik van flashcards, woordenboeken en online bronnen om je woordenschat te vergroten en om de uitspraken natuurlijker te laten klinken.

 

Het verbeteren van je spreekvaardigheid in het Engels vereist een investering in tijd, geld en energie. Je moet voldoende oefenen, geduld hebben en actief luisteren. Door je spreekvaardigheid in het Engels te verbeteren open je nieuwe deuren op gebied van professionele en persoonlijke groei.