i2D
Image default
Dienstverlening

Slijpen van roestvrij staal

Slijpen van roestvrij staal . written by: josee22 Introductie
Roestvast staal kan divers worden gebruikt vanwege de gunstige eigenschappen, zoals weerstand tegen corrosie. Natuurlijk, de basisvereiste voor een bevredigend resultaat is de juiste keuze van het te gebruiken materiaal voor de beoogde toepassing. Ook de juiste afwerking onderhoudt thefavourlable eigenschappen. Hier meer over rvs slijpen en ruwheidswaarde.
Om deze reden en ook voor optische aspecten veel componants roestvrij staal geslepen aan het einde van het werkproces. Wat de corrosieweerstand hoe fijner het oppervlak hoe groter de weerstand tegen corrosie.

Welke voorwaarden moet zijn voldaan en wat er tijdens het slijpen om een ​​bevredigend eindresultaat te bereiken opgemerkt?

Randvoorwaarden
Het oppervlak in de fabriek, dat wil zeggen de opgerolde, gebeitst en / of opnieuw warmte behandelde materiaal dient te worden gekozen dat het oorspronkelijke oppervlak correspondeert met de gewenste oppervlak later zo dicht mogelijk.
Om de corrosiebestendigheid moet worden opgemerkt voren dat het materiaal bewaard en goed getransporteerd. Dat betekent in de eerste plaats:

Vermijd elk contact met andere staalsoorten (stalen borstels, kabels). (kruisbesmetting) Dit geldt ook voor de aparte opslag van gewalst staal.
Voorkom schade aan het oppervlak en randen en slijtage.
Heeft het materiaal niet opslaan in werkruimten.

Slijpen
Er is een veelheid van parameters die invloed hebben op de ruwheid en het uiterlijk van het bewerkte oppervlak:

De slijpmachine met de betreffende contactpersoon elementen en werken parameters (snijsnelheden en voedingen)
De toepassing van de hulpstoffen (oliën en emulsies)
De kwaliteit van het schuurmiddel

Door deze randvoorwaarden ingesteld door het maalproces geen algemene uitspraak worden gedaan over de relatie tussen oppervlak bereikt en schuurmiddelen gebruikt. Om misverstanden te voorkomen bij het bepalen van de gevraagde oppervlakken verwijzen monsters en ruwheid waarden (Ra) moet vooraf worden vastgesteld van werken.

Slijpen en Corrosie
Ongeacht het roestvast staal gebruikt, zodat de weerstand van het werkstuk, die in het volgende opgesomde maatregelen worden impliciet waargenomen tijdens het slijpen corrosief staal:

Heeft slijpen gereedschap te gebruiken op standaard staal en vervolgens op roestvrij staal!
Verwijder altijd schurende stof van alle oppervlakken grondig!
Alow nooit de roestvrijstalen oppervlakken in contact te komen met gloeiende fonteinen van vonken!
De werktemperaturen moet zo laag zijn dat geen chroomcarbiden en derhalve interkristallijne corrosie ontstaat. Als het materiaal blues herwerken is absoluut noodzakelijk.

Mechanisch polijsten wordt uitgevoerd door gebruik schuurmaterialen op roterende apparatuur. Dit kan worden bereikt door handgereedschap voor moeilijke
om toegang te krijgen of ongewoon gevormde onderdelen of geautomatiseerde processen voor grotere gebieden afhankelijk van de eisen van het project. Om een gepolijste bereiken
oppervlak, zijn een aantal schuurkorrels in een steeds fijnere sequentie toegepast tot de gewenste afwerking of oppervlakteruwheid wordt bereikt
Alleen deze zorgt ervoor dat de passieve laag in de sectoren werkte ontwikkelt nieuw en andere oppervlakken niet beschadigd door de putcorrosie of interkristallijne corrosie.

https://vangeenen.nl/