i2D
Image default
Bedrijven

SEO teksten

Hoe schrijf je je eigen webteksten

Webteksten schrijven is over het algemeen moeilijk werk. Het schrijven van content voor een website kent erg veel regels. Maar vergeet niet dat je niet meteen perfecte webteksten hoeft te schrijven. Zodra de inhoud online is, kun je maandelijkse analyses uitvoeren om de prestaties te controleren en te optimaliseren. Met deze tips ben je in staat effectieve content te maken die interessant is voor zelfs de meest vluchtige en gehaaste internetgebruikers.

 

Verbeter de SEO van je webteksten

Wanneer een gebruiker langer op je website blijft, vertelt dit de zoekmachines dat de inhoud interessant is. Dat betekent dat je webtekst niet alleen het publiek bereikt en er professioneel uitziet, maar dat de tekst ook helpt om hoger te scoren bij de resultaten van een zoekmachine. Je zorgt voor een betere gebruikerservaring. Een schone, mooie website geeft het oog een pauze van een overvloed aan informatie. In plaats van je dienst uit te leggen met een stuk tekst, kun je ook kiezen voor enkele sleutelwoorden die de essentie van wat je wilt zeggen bevatten. Leg het dan verder uit met een regel of twee aan webtekst.

 

Gebruik links in je webteksten

Goede websites beëindigen elke pagina met een sterke call-to-action (of kortweg CTA). Is er iemand met wie een lezer contact op moet nemen voor meer informatie? Een interessante video die hij moet bekijken? Wat dacht je van een gerelateerd blogbericht dat hij kan lezen of een rapport dat hij kan downloaden? Deze strategie helpt lezers naar andere delen van je website te gaan en moedigt hen aan jouw inhoud te promoten bij hun vrienden en familie. Houd deze calls-to-action beknopt en begin ze met actieve werkwoorden als ‘Downloaden’, ‘Delen’, ‘Deelnemen’, ‘Aanmelden’, ‘Meer informatie’ of ‘Kijken’. Zorg natuurlijk voor een hyperlink waarmee lezers de actie die je van hen vraagt, daadwerkelijk kunnen uitvoeren.

 

Voeg je afbeeldingen toe

Je bent klaar met je nieuwe website, hebt alle mooie foto’s van een nieuwe dienst of een nieuw product klaar en kan niet wachten om ze op uw webteksten te tonen. En er is geen reden om daar te stoppen, want door het uploaden van meerdere afbeeldingen kun je die foto’s in no-time online hebben. Je kunt eenvoudig meerdere afbeeldingen uploaden naar je website met verschillende collecties uit de afbeeldingenbibliotheek op je harde schijf. Dit zal de rang en kwaliteit van je SEO webteksten aanzienlijk verbeteren en je bezoekersaantallen verhogen.

https://www.textmakelaar.nl/