i2D
Artikel Portaal

radiatorhangmat

 

Een radiatorhangmat is de droom van iedere kat. Lekker warm wegkruipen in een zachte hangmat die lekker hoog aan de radiator hangt. Welke kat wil dat nu niet? Katten staan erom bekend dat ze van warme, zachte en hoge plekjes houden om te gaan slapen. En slapen doen ze veel! Gemiddeld slaapt een kat 18 uur per dag. Dit is dan wel verdeeld over een lange en diepe slaapperiode met daarnaast nog enkele korte slaapjes en wat dommelpartijen. Eén uur per dag is hij bezig met lichaamsverzorging, het wassen en verzorgen van de vacht en poten. Een half uur per dag is de kat kwijt aan het eten en drinken en nog eens een half uur voor beweging en nagelverzorging. De rest van de tijd besteed de kat aan jagen, spelen en aandacht trekken. Tijdens het spelen en na de maaltijd kan de kat heerlijk gebruikmaken van de radiatorhangmat!

 

Veilig slapen

Een kat moet zich absoluut veilig voelen wil hij ergens echt diep gaan slapen. De meeste katten hebben dan ook niet direct de voorkeur voor een radiatorhangmat. Simpelweg omdat ze het nieuwe ervan niet kennen en niet zeker weten of het veilig is. Pas als ze erachter komen dat de radiatorhangmat niet wiebelt en lekker licht, gaan de meeste katten om en wordt de radiatorhangmat dé plek om te relaxen en te genieten van de warmte van de radiator. Als een kat zich niet veilig genoeg voelt gaat hij of zij mauwen en onder een meubelstuk kruipen. Vaak hebben ze dan iets ‘engs’ gezien of gehoord of hebben ze net gevochten met een andere kat. Laat ze rustig bijkomen en overhaast niet met de radiatorhangmat. Uw kat gaat deze heerlijke plek vanzelf waarderen! Homeopathie

 

Bevestiging

 

Natuurlijk moet de radiatorhangmat stevig kunnen worden opgehangen om zo ook nog het gewicht van uw kat of poes te kunnen dragen. Het frame van een radiatorhangmat is zo gemaakt, dat het om de meeste raditoren heen past. Simpelweg de twee haken om de radiator hangen en klaar! U kunt de kat of poes laten wennen aan de radiatorhangmat door de radiatorhangmat eerst op de grond tegen de radiator aan te zetten zodat ze er even op kunnen zitten zonder die enge sprong. Later kunt u de radiatorhangmat aan de radiator hangen en kijken hoe uw kat reageert. De meeste katten kunnen het heerlijke warme plekje die de radiatorhangmat biedt niet negeren en kruipen er vrij snel lekker in!

 

https://shop.dierenspecialist.nl/slapen-rusten-radiatorhangmatten-c-133_251_374.html

Comments are closed.