i2D
Image default
Electronica en Computers

Opladen van een Powerbank

Opladen van een Powerbank

Zoals bij vele bekend is een Powerbank een mobiele oplader waarmee je, zonder dat je in de buurt bent van stroom, mobiele apparaten kunt opladen. De Powerbank is een soort extra accu die je aansluit in het geval je navigatiesysteem, fotocamera, smartphone, draagbare speelcomputer, tablet of ander 5V apparaat het niet red op de eigen accu.  Uiteraard moet de Powerbank ook worden opgeladen voordat hij dienst kan doen als mobiele oplader. In dit artikel kom je meer te weten over het opladen van een Powerbank.

Hoe wordt een Powerbank opgeladen?

Een Powerbank wordt opgeladen door de micro-USB kabel die wordt meegeleverd aan te sluiten op een laptop, computer of lichtnetadapter. Hoe lang het opladen van een Powerbank in beslag neemt hangt af van de capaciteit van de mobiele oplader. Hoe groter de capaciteit van de Powerbank hoe langer het duurt voordat de Powerbank volledig is opgeladen. Echter is het ook zo dat hoe groter capaciteit is hoe langer je plezier zult hebben van het apparaat. Daarnaast kan de oplaadmethode een groot verschil betekenen. Het opladen via een lichtnetadapter zal sneller gaan dan het opladen via een computer of laptop. Ook factoren als elektrische stroom, omgeving en tempratuur kunnen van invloed zijn op de tijd die het opladen duurt.

Bereken hoeveel tijd jouw Powerbank nodig heeft

Je kunt eenvoudig de oplaadtijd van jouw Powerbank berekenen door de volgende formule toe te passen: Vermogen van jouw Powerbank / benodigde stroom van het op te laden apparaat*(1-20%).

Bezoek de website voor meer informatie : Opladen van een Powerbank