i2D
Image default
Vakantie

op naar de zon!

op naar de zon!

Nederland ligt dan misschien wel aan zee, ons mooie kikkerlandje staat nou niet bepaald bekend om zijn mooie weer. Veel Nederlanders trekken dan ook richting het zuiden. Sommige doen dit per vliegtuig, andere weer met de auto. Populaire landen zijn: Turkije, Griekenland, Italië en Frankrijk. Maar de meest bezochte en populairste is toch wel Spanje. Met name de kust van de Middellandse zee is erg populair, met zijn bekende Costa’s. Zeker met het grauwe weer van de laatste tijd groeit de verleiding om toch nog even snel een lastminute naar Spanje te boeken.

De kust van Catalonië is erg veelzijdig. Mocht je van de grote stad houden kan je er voor kiezen om naar Barcelona te gaan, voor feest kan je terecht in Llorret de Mar en voor rust en een mooie stad kan je naar het ernaast gelegen Tossa de Mar gaan. Wil je graag duiken is de noordelijker gelegen plaats Cadeces een aanrader, doordat de Pyreneeën hier in zee lopen is deze omgeving rijk aan vis.

Catalonië is eigenlijk een soort Friesland van Spanje ze hebben hun eigen cultuur en ook hun eigen taal. Vroeger was het ook een appart koninkrijk maar tegenwoordig hoort het tegen de zin van een deel van de Catalanen bij Spanje. Van deze rumoer is gelukkig niks te merken als je er op vakantie bent, de Catalanen zijn erg gastvrij en behulpzaam. De wereldstad Barcelona is zeker een bezoekje waard. De stad kent vele toeristische attracties zoals bijvoorbeeld de Segrada Famillia, een kathedraal waar al 150 jaar aan gebouwd wordt en nog steeds niet af is. Wel af maar zeker niet minder indrukwekkend is Parc Guell, een park ontworpen door Gaudi met een prachtig uitzicht over de rest van de stad. Het stadion van FC Barcelona is bijzonder om te zien. Om de dag compleet te maken dient men ook de Ramblas gezien te hebben. Twijfel niet langer en boek goedkoop je Lastminute Spanje

Bezoek de website voor meer informatie : op naar de zon!