i2D
Artikel Portaal

Archive for the ‘Onderwijs’ Category

Voorkomen van ongelukken met de nen 1340 cursus

donderdag, juli 30th, 2020

Op het werk gebeurt er vaak een groot aantal ongelukken en dat moet natuurlijk worden voorkomen. Met de handige nen 1340 cursus wordt hier een stokje voor gestoken, want de werknemers kunnen door middel van deze cursus de veiligheid op de werkvloer waarborgen. Wanneer je werk doet wat te maken heeft met elektrotechniek dan gebeurt het vaak dat hier een ongeluk mee gebeurt. Aan de hand van de diverse veiligheidsnormen waar aan voldaan moet worden zijn er eisen opgesteld waar iedere werkgever zich aan moet houden. Een van de normen die hiervoor is opgesteld in deze branche is de nen 1340 norm. Hierin staat waar ieder bedrijf aan moet voldoen om te zorgen dat er een veilige werkomgeving bestaat voor de werknemers die hier werkzaam zijn.

 

Kennis van de norm

Omdat je werknemers hier altijd mee te maken hebben, is het verstandig hen een nen 1340 cursus te laten doen zodat zij bekend zijn met alle zaken omtrent deze norm. De nen 1340 cursus wordt geheel op maat aangeboden voor jouw bedrijf, waardoor je binnen een korte tijd alle werknemers hebt voorzien van een certificaat en dat de veiligheid op de werkvloer volledig kan worden gewaarborgd door alle kennis die er na de nen 1340 cursus in de hersens van de werknemers zijn gebrand. De instructeurs die de nen 1340 cursus geven zijn zeer gedreven in het overgeven van deze kennis en willen iedereen die hiermee te maken heeft goed uitleggen wat de norm nou precies inhoudt.

 

De opleidingen voor nen 1340

Er worden diverse opleidingen aangeboden. De nen 1340 cursus is voor de werknemers die hier nog helemaal geen kennis van hebben, maar er zijn ook cursussen die aangeboden worden voor mensen die hier wel al enige kennis van hebben, maar zich moeten bijspijkeren omdat de norm hier en daar wat is aangepast.


Nieuwe ontwikkeling op de markt: microblading cursus

woensdag, juni 26th, 2019

De ontwikkelingen op het gebied van schoonheidsbehandelingen staan niet stil, en een microblading cursus is daar onderdeel van. En wel een heel belangrijk onderdeel, het gaat over een bijzonder belangrijk onderdeel van het gezicht, de wenkbrauwen. Er zijn verschillende manieren en technieken om de wenkbrauwen bij te werken en in het perfecte model te krijgen, het is zelfs mogelijk om cliënten zonder wenkbrauwhaar toch een prachtige wenkbrauw te bezorgen. Tijdens een microblading cursus wordt er de allernieuwste techniek geleerd om wenkbrauwen te verfraaien, te tekenen of om geheel nieuwe wenkbrauwen te creeëren. De techniek die op de microblading cursus geleerd wordt is over komen waaien uit de oosterse landen. De techniek is vooral bedoeld om te leren aan schoonheidsspecialistes die deze microblading cursus echt zien als uitbreiding van hun aanbod behandelingen.

Techniek is anders dan traditionele behandelingen

Op een micoblading cursus leert de cursist de werkwijze van blading. Er wordt een klein mesje en verf gebruikt, er worden eigenlijk kleine krasjes in de wenkbrauwhuid gemaakt, daar gaat de verf in zitten en door de “zwaaiende” beweging is het resultaat bijna levensecht. In tegenstelling tot een getatoeerde wenkbrauw blijft een wenkbrauw die met de blading techniek is behandeld zo’n twee a drie jaar goed, en blijft de verf zitten. Daarna vervaagt de verf. In de tussentijd blijft de behandelde wenkbrauw er zeer natuurlijk uitzien, in tegenstelling tot een getatoeerde wenkbrauw. Die lijkt vaak te strak en onecht.

Met een microblading cursus, die slechts 10 lessen duurt van gemiddeld 1,5 uur, kunt u uw client een nieuwe gezichtsuitdrukking geven die levensecht is. Het vereist wel handvastheid, het is een nauwkeurig werkje die precisie en geduld vraagt. Niet iedereen kan hieraan voldoen. Ook moet de salon voldoen aan een aantal reinheidseisen, zonder deze aanpassingen mag de blading behandeling niet gegeven worden.

Doe het goed met een Fabiusopleiding

woensdag, april 3rd, 2019

Wil je hoge ogen gooien op de arbeidsmarkt dan zit je goed met een opleiding van Fabius opleidingen. Deze instelling is gespecialiseerd in opleidingen op het gebied van kantoorwerkzaamheden en boekhouding. Fabius is ruim 30 jaar geleden opgericht en heeft sindsdien de opleidingen van talloze particulieren, overheidsinstanties en bedrijfsleven verzorgd. Fabius opleidingen werkt onder andere samen met het UWV, re-integratiebureaus, gemeenten en grote namen uit het bedrijfsleven. Bedrijven als bijvoorbeeld PostNL, De Bijenkorf, ABN AMRO en VGZ sturen graag medewerkers naar Fabius voor het volgen van een opleiding. Je kan met recht zeggen dat het goed overkomt wanneer je een opleiding van Fabius op je cv hebt staan. Veel ex-cursisten geven aan dat de opleiding uitstekend beviel en dat het diploma op de arbeidsmarkt waardevol blijkt te zijn.

Blijven ontwikkelen

Het is altijd goed om je te blijven ontwikkelen. Ook al zit je prima op je huidige werkplek en heb je het daar uitstekend naar je zin, door het volgen van een opleiding open je meer mogelijkheden voor jezelf. Misschien krijg je er bij je huidige werkgever er wel andere uitdagende taken bij. Met een diploma van Fabius op zak blijf je langer bij je werkgever welkom en bovendien heb je meer mogelijkheden om door te groeien. Mocht het bij je huidige werkgever niet meer zo goed aanvoelen en kijk je rond naar een andere baan, dan maak je een goede indruk wanneer je kan laten zien dat je bezig bent met je eigen ontwikkeling of inmiddels al beloond bent met een mooi diploma. Door het volgen van een opleiding laat je aan je huidige of toekomstige werkgever zien dat je bereid bent te investeren en dat je gemotiveerd bent om aan je ontwikkeling te werken. Een bijkomend maar zeer zeker welkom resultaat is dat je met afgeronde opleiding uiteindelijk meer zal gaan verdienen.

Opleiding medische pedicure volgen?

vrijdag, februari 15th, 2019

Veel mensen vragen zich af wat een medische pedicure nou daadwerkelijk is. Als u het leuk vindt om behandelingen uit te voeren om personen met betrekking tot de verzorging van de voet en van de huid- en nagelaandoening. Als u hier interesse in heeft is de opleiding medische pedicure misschien wel wat voor jou. Naast de bovenstaande bezigheden die een medisch pedicure heeft voert deze pedicure ook specialistische behandelingen uit. Voorbeeld hiervan zijn de behandeling van de risicovoet, dit zal je dan ook allemaal leren op de opleiding medisch pedicure. Als u officieel een de opleiding medisch pedicure heeft gevolgd en behaald wilt u natuurlijk hier uw beroep van maken. Hier zitten wel veel eisen aan, deze zijn ook vermeld in het KRP. KRP is een afkorting van Kwaliteits Register voor Pedicures. Hierbij word er een gegarandeerde kwaliteit aangeboden zodat u wel goed geholpen word en met een goed resultaat de pedicure verlaat. Als u de opleiding medisch pedicure volgt en een eigen pedicure opent worden de voorwaarden steeds aangescherpt om te kwaliteit hoog te houden en de klanten blij te houden. U wilt natuurlijk niet naar een pedicure toe en geen resultaat van het bezoek hebben. Naast de KRP zijn de pedicures in Nederland ook getoetst en zijn lid van de organisatie ProVoet, dit is een branche organisatie voor pedicures.

 

Kan iedereen de opleiding medisch pedicure volgen?

 

De opleiding medisch pedicure is meestal een niveau drie of vier opleiding duurt drie jaar. Dit is het meest voorkomend maar het kan afwijken. Als u vragen heeft of interesse heeft in het volgen van de opleiding medisch pedicure kunt u altijd de informatie op de website lezen. Telefonisch contact is ook beschikbaar, het telefoonnummer kunt u vinden op website. Hier zullen ze u verder helpen met onder andere de vragen over het volgen de opleiding medisch pedicure.