i2D
Image default
Gezondheid

Meer informatie over dry needling fysiotherapie

Heb je wel eens van dry needling fysiotherapie gehoord? Deze vorm van fysiotherapie wordt vaak ingezet als er sprake is van spierknopen die lichamelijke klachten geven. Spierknopen worden ook wel triggerpoints genoemd en zijn verhardingen in de spieren die veel klachten veroorzaken. Met name bij het indrukken of rekken van de spier voel je erg veel pijn. Triggerpoints kunnen vele gevolgen met zich meebrengen, waaronder krachtverlies in de spieren, stijfheid en hoofd-, spier- en gewrichtspijnen. Herken je dit bij jezelf? Dan is het verstandig om een afspraak te maken voor dry needling fysiotherapie, bijvoorbeeld bij FysiCo Lopez Toorn. Deze praktijk in Dordrecht is gespecialiseerd in deze vorm van fysiotherapie en helpt jou snel en goed van al je klachten af.

Wat doet de fysiotherapeut precies bij deze fysiotherapievorm?

Bij dry needling fysiotherapie worden er voorzichtig accupunctuurnaalden in de spierknopen gestoken. Dit geeft een fysieke reactie, namelijk een snelle en korte aanspanning van de spiervezels, die vervolgens weer ontspannen. Herhaling van dit ritueel zorgt ervoor dat de spiervezels blijvend ontspannen en de triggerpoints verdwijnen. Klachten zwakken af en je voelt je weer een stuk beter in je vel.

Oorzaken van triggerpoints

Je bent in dit geval ook vast benieuwd waar de spierknopen vandaan komen. Dit kunnen heel verschillende oorzaken zijn. Denk onder meer aan:

  • Accuut letsel
  • Slaaptekort
  • Stress
  • Langdurige verkeerde houding
  • Kapot spierweefsel, bijvoorbeeld ten gevolge van een hernia
  • Overbelasting
  • Blessures

Als je een intake maakt bij de fysiopraktijk in Dordrecht, dan zal de fysiotherapeut onderzoeken waar je klachten vandaan komen. In sommige gevallen, bijvoorbeeld bij slaaptekort of een verkeerde houding, kun je dan actie ondernemen om spierknopen in de toekomst te voorkomen.

Maak een afspraak tijdens de ruime openingstijden

Heb je interesse in een afspraak bij deze praktijk? Je kunt tijdens hele ruime openingstijden terecht, zoals in het weekend, in de vroege ochtenduren of juist na werktijd. Er is dus altijd ruimte en tijd om jou van je klachten af te helpen. Maak direct een afspraak voor dry needling fysiotherapie of vraag meer informatie aan over deze behandeling via de contactgegevens op de website.

https://www.fysicodordrecht.nl/