i2D
Artikel Portaal

Marketing kan niet zonder fotografie

Als we het hebben over dé content marketing trend van dit moment, dan hebben we het over het toenemende belang van beeldmateriaal in de vorm van foto’s en in sommige gevallen ook video’s. Zo bleek dat de aanwezigheid van beeldmateriaal de wil om een stuk te lezen tot wel 80% deed toenemen. Daarnaast is informatie zonder beeldmateriaal door 90% van de lezers na drie dagen weer vergeten. Bij informatie met beeldmateriaal is dit nog maar 35% van de lezers! Waar je vroeger dus nog genoeg had aan een stuk tekst en een grafiek, kan je er donder op zeggen dat maar weinig mensen geïnteresseerd zijn in jouw content als er geen pakkende, professionele beelden inzitten.

Juist in dit laatste zit het hem. Veel marketeers maken een grote fout door genoegen te nemen met elke foto, terwijl het nou net van groot belang is om uniek beeldmateriaal te gebruiken: Een hoge kwaliteit foto en het liefst zo uniek mogelijk. Denk maar eens na: als jij een artikel leest en je ziet een foto die overduidelijk van Google is geplukt en niets met de inhoud van het artikel te maken heeft neem je het stuk gelijk al een stuk minder serieus. Hetzelfde geldt voor foto’s van slechte kwaliteit: Een professioneel ogende website met een korrelige foto van één van de collega’s doet gelijk veel afbreuk aan het beeld wat je van deze website en dus het bedrijf hebt.

Daarom is het van groot belang om een professional op het gebied van event fotografie in te schakelen, zoals de Remy de Klein. De fotograaf zorgt dan voor de gewenste en kwalitatief hoogstaande foto’s, terwijl jij als marketeer of content manager je bezig kan houden met de rest van het materiaal, zoals de informatie in de nieuwsbrief, flyer of website, zodat het in ieder geval niet aan de kwaliteit of inhoud van het bericht ligt!

http://remydeklein.com/

Comments are closed.