i2D
Artikel Portaal

linnen gordijnen op maat? Wij vertellen je er meer over

Linnen gordijnen brengen sfeer aan elke ruimte. Bij Linnengordijnenshop kunt u uw linnen gordijnen gratis laten bestellen. Wist u ook onze linnen gordijnen op maakt gemaakt worden? Nieuwsgierig geworden naar ons? Lees dan alle leuke weetjes over linnen gordijnen in deze blog. 

Linnen gordijnen een echt natuurproduct

Bij ons kiest u niet alleen het materiaal en de kleur, maar bepaalt u ook zelf de afmetingen, de voering en de afwerking. Zo bent u verzekerd van linnen gordijnen die uitstekend aansluiten op uw raam en perfect passen in uw interieur. Kiest u voor linnen, linnenlook of transparant? Hangt u de gordijnen aan een rail of roede? De mogelijkheden zijn eindeloos. Het is belangrijk dat uw linnen gordijnen goed hangen en daarom is het belangrijk dat dit zorgvuldig wordt gemeten. Daarvoor kunt u het beste de totale breedte, de totale hoogte en de breedte van het linker- en het rechter deel meten. Voor het meten van de hoogte moet u rekening houden met de ophangmethode. Bij rails, een roede of ingeslagen ringen meet u vanaf de bovenkant van de rail tot de vloer of vensterbank. Bij een roede met losse ringen meet u vanaf de onderkant van de grote ring tot de vloer of vensterbank.

Het schoonmaken van linnen gordijnen

De stof linnen is erg gevoelig voor water en krimpt snel. Om die reden raden wij niet aan om linnen gordijnen zelf te reinigen. Ons advies is om linnen gordijnen professioneel te laten reinigen bij een stomerij. Wij adviseren dan ook een dry cleaning. Bij dry cleaning wordt de stof namelijk gereinigd zonder dat er gebruik wordt gemaakt van water. De kans op krimp wordt dan vele malen kleiner. Linnen gordijnen en vouwgordijnen kunt u strijken op de hoogste temperatuur. Linnenlook en transparante gordijnen kunt u wel zelf reinigen. Deze gordijnen wast u op een wolprogramma op maximaal 30 graden. Deze stoffen zijn kreukherstellend en hebben nagenoeg geen last van krimp. Als tip voor het wassen: vouw de haken van het gordijn naar elkaar toe. Doe hier vervolgens een panty of waszak omheen. Deze kunt u dichtknopen met een schoenveter.

Gevoerde linnen gordijen

Naast dat onze linnen gordijnen gratis op maat worden gemaakt, worden ze ook gratis gevoerd. Het voeren van gordijnen heeft een aantal voordelen. Zo beschermt u de linnen gordijnen tegen het zonlicht en behouden ze daardoor beter hun kleur. Ook geeft het een extra volume en vallen ze hierdoor mooier en wordt het stoere effect van linnen versterkt. Daarnaast heeft het voeren van gordijnen een isolerende werking. De warmte wordt in de zomer buiten gehouden, en in de winter gaan ze juist de kou en tocht van buiten tegen. Met gevoerde linnen gordijnen wordt tevens de doorkijk voorkomen, ook wanneer u s avonds binnen het licht aan heeft. De voeringstof is verkrijgbaar in meerdere kleuren en meerdere diktes. Zo kunt u kiezen voor lichtdoorlatende linnen gordijnen of geheel verduisterende gordijnen. Deze laatste zijn uitermate geschikt voor in de slaapkamer. De verduisterende gordijnen blokkeren het daglicht van buiten.

Linnen gordijnen zijn niet voor niets zo populair. De mogelijkheden zijn eindeloos en u bent verzekerd van een sfeervolle toevoeging op uw interieur. Linnen gordijnen maken het helemaal af. Bij Linnengordijnen bestelt u de gordijnen makkelijk en snel via onze webshop. Al onze gordijnen worden gratis gevoerd en op maat gemaakt. Ook kunt u bij ons terecht voor gratis advies. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Of wilt u meer weten over onze inmeet- en montageservice? Neem dan vooral contact op met ons!

http://www.linnengordijnenshop.nl/

Comments are closed.