i2D
Image default
Gezondheid

Leefstijl Gewoonten die uw collageenproductie beschadigen

Zoals we allemaal weten, is collageen een cruciaal huid eiwit dat ons lichaam strak, flexibel en stevig houdt. Naast je huid bevatten ook je nagels, bindweefsel, botten, spieren en bloedvaten collageen. Het houdt ons niet alleen verbonden, maar het zorgt er ook voor dat we er jong uitzien en ons jong voelen. Ons lichaam creëert op natuurlijke wijze elke dag een collageen boost voor hergroei en herstel. De snelheid van de collageenproductie neemt echter af van onze vroege tot midden twintig. Collageenverlies kan beginnen als gevolg van de volgende levensstijl keuzes:

Roken

Roken heeft tal van ongunstige effecten, maar veel mensen zijn zich er misschien niet van bewust hoeveel roken schadelijk kan zijn voor uw huid. Rook verlaagt de bloedstroom in de bloedvaten ernstig wanneer het in contact komt met de huid. Dit zorgt ervoor dat natuurlijk voorkomend collageen droog en zwak wordt en uiteindelijk afsterft. Regelmatig roken kan ervoor zorgen dat de huid droog en verkleurd wordt.

Blootstelling aan de zon

Onbeschermde blootstelling aan de zon kan schadelijk zijn voor de gezondheid van uw huid. Omdat UV-schade het verouderingsproces kan versnellen door ervoor te zorgen dat collageen sneller wordt afgebroken. Het doet dit door toegang te krijgen tot de dermis. De huidlaag in het midden onder het oppervlak, die kan leiden tot een opeenhoping van elastische vezels en de ontwikkeling van rimpels. De synthese van vrije radicalen wordt ook aangemoedigd door schade door UV-straling, waardoor de hoeveelheid enzymen die collageen afbreken toeneemt. Het is dus aan te raden om je huid altijd te beschermen tegen UV-stralen door elke dag SPF50+ te gebruiken, ook als het niet zonnig mag zijn.

Arm dieet

Uw collageengehalte kan aanzienlijk worden beïnvloed als u niet het aanbevolen aantal vitamines binnenkrijgt. Vitamine C wordt bijvoorbeeld meestal gebruikt om ons immuunsysteem te versterken. Het stimuleert ook de aanmaak van collageen en werkt als een antioxidant om vrije radicalen af ​​te weren. Het consumeren van overmatige hoeveelheden suiker kan ook uw collageengehalte verlagen. Dit komt omdat suikermoleculen zich binden aan het elastine en collageen in onze huid, wat ontstekingen en rimpels veroorzaakt. Bovendien veroorzaakt het glycatie proces de productie van vrije radicalen, oxidatieve stress en ontstekingen wanneer mensen overmatige hoeveelheden suiker consumeren. Als gevolg hiervan is het collageen in de huid kwetsbaarder voor beschadiging of vroegtijdige veroudering, waardoor het proces van huidveroudering wordt versneld.