i2D
Image default
Woning en Tuin

Kunstgras kopen?

Ga je voor echt gras of kunstgras? Je staat voor een belangrijke beslissing: de inrichting van je tuin. Dan denk je spontaan aan een mooie, groene gazon. Waar je in de warme seizoenen heerlijk op kan vertoeven en die aangenaam is om naar te kijken in de koudere periodes. Het aanleggen van je nieuwe grasperk en ervoor zorgen dat het in optima forma blijft, zeker nu we drogere zomers gaan beleven, is heel wat werk. Wist je dat er een aantrekkelijk alternatief bestaat, namelijk kunstgras kopen? Dat heb je waarschijnlijk nog niet overwogen omdat je denkt dat het er heel erg nep uitziet. Dat was zo, helemaal in het begin toen dit product op de markt kwam. Vandaag lijkt kunstgras op echt gras. Nog meer voordelen

Kunstgras heeft niet te lijden onder wisselende weersomstandigheden: dat betekent, geen grote rare plekken meer in de zomer of onkruid dat in de lente en herfst welig tiert. Ook in de winter blijft je gazon mooi groen. Bovendien is je nieuwe gras duurzaam. Het gras gaat lang mee door de hoge kwaliteit die er nu op de markt is. Keuze in kleur en lengte

Misschien denk je dat alle kunstgras hetzelfde is? Dat klopt niet, vandaag is er een uitgebreid gamma zodat je je grasmat helemaal kan afstemmen op jouw keuze. De kleur bijvoorbeeld. Om de uitstraling van natuurlijk gras te krijgen, wordt het kunstgras samengesteld uit verschillende soorten groen, beige, bruin en grijs. Je kan dus een ‘tint’ kiezen die afgestemd is op je huis en de tuin rondom het gras. Kunstgras komt in verschillende lengtes. Het uitgangspunt is, hoe langer de grassprieten zijn, hoe zachter het gras aanvoelt. De lengte en de dikte van de kunststof vezel bepalen hoe je gras er gaat uitzien. Langer en dikker gras is iets duurder dan de kortere en dunnere varianten, voor een zo natuurlijk mogelijk ogende grasmat betaal je best wel dat kleine verschil in prijs.

Laten aanleggen of zelf doen?

Kunstgras lijkt je wel een interessant alternatief? Dan moet je ook nog dit overwegen. Je kan kunstgras zelf aanleggen. Er is voldoende informatie aanwezig over hoe je het gras moet leggen. Zorg er vooral voor dat de grond waarop je je gras gaat leggen, stevig is en dat er geen oneffenheden zijn. Doe-het-zelf is een aantrekkelijk alternatief als je graag buiten werkt of je wilt besparen op de totale aanlegkosten. Je kan het werk ook uitbesteden, neem daarvoor een vakman onder de arm. Vraag bijvoorbeeld referenties, zo weet je zeker dat professionals aan de slag gaan in jouw tuin.

Ook geschikt voor terrassen of aanleg van groenruimtes bij bedrijven. Kunstgras gedijt prima op een balkon of (dak)terras. In één, twee, drie tover je je buitenruimte zo om in een heerlijke groene oase. Het nette en onderhoudsarme karakter van kustgras zijn ook voor bedrijven belangrijke argumenten om te kiezen voor deze manier van tuinaanleg. De buitenruimte transformeren tot een verzorgde plek straalt bijzonder positief af op je bedrijfsimago, zowel bij klanten en prospecten, medewerkers en leveranciers.

https://www.kunstgrasdirect.nl