i2D
Image default
Aanbiedingen

Koop hier je cote de boeuf

Een cote de boeuf is altijd een goed idee als je indruk wilt maken op je gasten. Voor een kwalitatief stuk vlees, kijk dan eens hier: cote de boeuf kopen bij LeJean. Dan ben je ervan verzekerd dat je straks een heerlijk stuk vlees op tafel kunt zetten.

Wat is cote de boeuf?

Cote de boeuf is een heerlijk stuk rundvlees wat behoorlijk indrukwekkend is. Het is niet voor niets het meest populaire stuk rundvlees in Nederland. Het is echt een stuk vlees die je serveert bij een belangrijke gelegenheid, omdat het zo groot is. Van een kilo kun je gemakkelijk met twee of drie eten. Cote de boeuf is het stuk vlees van het rund dat van de ribben komt. Daarom ziet het er ook zo indrukwekkend uit, omdat het geserveerd wordt met de ribben. Cote de boeuf is afkomstig van de eerste zes ribben van het rund. Een rund kent in totaal twaalf ribben. In de laatste zes ribben zit een stuk minder vlees.

Wat te doen met de cote de boeuf?

Als je voor het eerst zo’n groot stuk vlees voor je neus hebt staan, vraag je je misschien wel af wat je hier mee kunt doen. Cote de boeuf is echter gemakkelijk te bereiden, omdat het niet veel voorbereidingen vraagt. Het enige wat je hoeft te doen is het op kamertemperatuur te laten komen voordat je het in de oven stopt of op de barbecue gaart. Je kunt ervoor kiezen om kruiden aan de cote de boeuf toe te voegen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan tijm of rozemarijn. Het is echter niet noodzakelijk om kruiden toe te voegen aan de cote de boeuf om het lekker te laten smaken. De cote de boeuf heeft al een hele lekkere volle smaak van zichzelf en kun je dus ook prima ongekruid bakken.

Garen van de cote boeuf

Een cote de boeuf kan prima gegaard worden op ongeveer 150 graden in de oven. Je kunt ervoor kiezen om de cote de boeuf van tevoren even kort op de bakken in de pan. Gooi het vetrandje van de cote de boeuf echter niet weg: het is heerlijk om het vlees hier goed in te laten garen. Om het garen van de cote de boeuf gemakkelijker te maken, is het handig om een kernthermometer te gebruiken. Op die manier kun je goed in de gaten houden wat de kerntemperatuur van de cote de boeuf is. Het lekkerste is om de cote de boeuf rare of medium te serveren.