i2D
Artikel Portaal

Kindercamping Drenthe

Kindercamping Drenthe

Kindercamping Drenthe

Deze zomer wilde ik voor het eerst met de kinderen op vakantie. Samen met mijn man heb ik toen gekeken naar de mogelijkheden binnen Nederland. We wilden niet te ver weg gaan voor het geval dat er iets gebeurde. Uiteindelijk hebben we gekozen voor een kindercamping, Drenthe was de bestemming. Hier hebben ze alles wat een kinderhartje begeerd. En je kunt pas echt van je vakantie genieten als je kinderen genieten. Dus we hoefden niet lang na te denken en boekten bij Camping de Berken.

Camping de Berken: de kindercamping, Drenthe mag er trost op zijn!

Dit is de beste kindercamping, Drenthe heeft er veel, van de Hondsrug. Dat is ook de voornaamste rede dat wij deze kindercamping Drenthe hebben gekozen. In de meivakantie en de zomervakantie is er een animatieteam aanwezig die gezellige activiteiten voor de kinderen organiseert. Hierdoor heb je je handen vrij en kun je zelf ook nog van je welverdiende vakantie kunt genieten. Dit was het grootste voordeel van de kindercamping Drenthe. ’s Ochtends wordt er vooral geknutseld. ’s Middags staan spellen in het bos centraal. Bijvoorbeeld: vossenjacht, speurtocht, hutten bouwen, een spannend bosspel of schatgraven. Ook worden er op kindercamping Drenthe activiteiten voor het hele gezin georganiseerd en niet alleen voor de kinderen. Elke week staat hiervoor een ander thema centraal. Hierbij kun je denken aan: cowboys en indianen, toveren, de Olympische Spelen, piraten, prinsessen, Disney en nog veel meer. Ook staan er op kindercamping Drenthe overal speeltoestellen verspreid. Als je kind dan eens geen zin heeft in een van de activiteiten of als er op dat moment niks georganiseerd wordt kan je kind zich daar helemaal uitleven. Voor elke leeftijdscategorie zijn er speeltoestellen gebouwd. Een speelhoek voor de peuters, schommels, zandballen, glijbanen en voor de wat oudere kinderen die wel van uitdaging houden zijn er grotere en uitgebreidere toestellen waar ze op kunnen klimmen en klauteren. Er is dus altijd iets te doen en voor ieder wat wils op kindercamping Drenthe. Al de toestellen van kindercamping Drenthe zijn goedgekeurd en worden veilig bevonden. Ik hoor je denken: als het regent dan is er dus niks te doen. Maar niets is minder waar. Er is zelfs een overdekte speeltuin in kindercamping Drenthe. Hier kunnen de kinderen dus naar hartenlust spelen als het weer niet mee zit die dag. Ook hebben ze een hele leuke kinderboerderij op kindercamping Drenthe. Hier kunnen de kindjes knuffelen met allerlei dieren, bijvoorbeeld: geitjes, konijnen en kippen. Ook mogen de kinderen helpen met voeren als ze dit willen en durven. Om de verschillende activiteiten van vorige zomer te zien kunt u op de site het fotoboek bekijken. Hierin is alles vastgelegd en kunt u alvast alles zien wat er georganiseerd wordt op kindercamping Drenthe. Vooral in de meivakantie en in de zomervakantie worden er veel activiteiten georganiseerd door de camping. Dit is ook de leukste tijd om erheen te gaan. In deze tijd van het jaar zijn er ook veel andere gezinnen aanwezig dus is het ook makkelijker om vriendjes of vriendinnetjes te maken voor uw kinderen. Het recreatieprogramma start op zondagavond en loopt tot en met vrijdagochtend. In deze periode worden verschillende binnen en buiten activiteiten georganiseerd voor alle leeftijden.

Activiteiten op camping de Berken.

’s Ochtends staat meestal in het teken van knutselen. Dit gebeurd op de knutselzolder in de Berkabouter. Hier kunnen de kinderen van alle leeftijden iets moois voor hun papa of mama maken. Heel erg leuk voor iedereen dus. ’s Middags probeert kindercamping Drenthe zoveel mogelijk buitenactiviteiten te organiseren als het weer meezit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bosspel, broodjes bakken, een vossenjacht, waterspelletjes of andere leuke buitenactiviteiten. Dit verschilt per dag wat er wordt georganiseerd.  Elke week wordt er een speurtocht georganiseerd door het bos of over de hei. Dit is een activiteit voor het hele gezin. Ook worden er zo nu en dan bijzondere activiteiten georganiseerd. Bijvoorbeeld een avondspel met een thema, een bonte avond, ene quiz of een spelenkermis. Vrijdags wordt de week traditioneel afgesloten. Dit gebeurd met schatgraven of een leuk en spannend bosspel. Daarna gaan we met zijn alle poffertjes eten om de energie weer aan te vullen. Voor de kleuters is er ook nog een animatie duo aanwezig. Namelijk: Drop en Dreutel. Dit zijn 2 kabouters die rond 18:30 voor een pretkwartiertje langskomen.  Op verschillende grasveldjes staan speeltoestellen voor kinderen vanaf 1 tot 10 jaar. Op de kindercamping Drenthe is dus altijd een plekje te vinden om te spelen en je leukste fantasieën waar te maken. De speeltoestellen zijn allemaal veilig en gecertificeerd. Ook als het regent is er genoeg te doen. Er is namelijk ook een overdekte hal met spelletjes. Ook hier zijn toestellen voor de kleintjes maar ook voor de grotere kinderen die wat meer uitdaging zoeken. Al met al probeert kindercamping Drenthe alles dus zo kindvriendelijk mogelijk te maken. En hierdoor wordt het voor de ouders ook heel leuk. Want die kunnen vaak pas van hun vakantie genieten als de kinderen genieten. De voordelen van kindercamping Drenthe op een rij.

  • Er is een heel leuk animatieteam aanwezig die van alles organiseert voor de kinderen.
  • Er staan door het hele park speeltoestellen verspreidt, deze zijn allemaal gecertificeerd.
  • Er is ook een overdekte speelplek, ook hier zijn alle toestellen gecertificeerd.
  • Er is een kinderboerderij waar kinderen naar hartenlust de dieren kunnen aaien en kunnen helpen met voeren.
  • Er worden ook uitjes georganiseerd voor het hele gezin.

Al met al is het dus een super kindvriendelijke camping in eigen land.

Bezoek de website voor meer informatie : Kindercamping Drenthe

Comments are closed.