i2D
Image default
Bedrijven

Je rijbewijs halen als je angst hebt om te rijden

Angst is er in allerlei vormen en maten. Je kunt bang zijn voor een spinnetje op je slaapkamer, maar ook een reële angst hebben om de diepte in te storten als je gevaarlijk gaat doen langs een klif. Deze realistische angst zou als positief kunnen worden ervaren, maar dan moet je wel nog een berg omhoog durven lopen. Als je dat niet meer kunt, dan staat je eigen angst je in de weg. Hoe moet je ermee omgaan als je last hebt van zo’n angst en toch je rijbewijs wilt halen?

Realistisch benaderen

Oké, we geven je gelijk. Rijlessen kunnen best een beetje eng zijn en zelf alleen rijden ook. Je zit tenslotte met allemaal mensen op de weg en op sommige stukken ga je best hard. Het is daarom ook belangrijk om één ding goed te onthouden. Jij hebt de controle. Ongeacht wat er gebeurt, jij kiest welke kant de auto opgaat en of je moet uitwijken voor iemand anders. Hoewel de weg gevaarlijk kan zijn, ben jij dus nummer één die verantwoordelijk is voor je eigen leven, zoals je eigenlijk altijd bent. Wat het daarnaast minder eng maakt? Oefenen, oefenen, en nog eens oefenen. Dit zodat je gewent raakt aan de auto en echt de controle voelt. Een goede reden om te beginnen met rijlessen dus!

Rijles in Breda of ergens anders?

Wat ook erg belangrijk is als je zenuwachtig bent om te rijden, is dat je ergens een aansluiting gaat zoeken waar jij je prettig voelt. Dat betekent dat als jij in Breda rijles wilt gaan volgen, maar je hier niet prettig voelt, je de rijles in Breda ook niet moet gaan volgen. Kijk dan in de buurtgemeentes of er een rijschool is waar jij je wél prettig bij voelt. Misschien zelfs een rijschool die rekening houdt met angsten, of hier gespecialiseerd in is.

https://rijschoolbreda.nl/