i2D
Artikel Portaal

Je haar vlechten is weer helemaal hip!

Je haar vlechten is weer helemaal hip!

Je haar vlechten is tegenwoordig weer helemaal hip bij jong en oud. Van een simpele vlecht tot complexere invlechten, alles is mogelijk en alles valt te leren. Naast dat een vlecht vaak fijn is om te dragen ziet het er ook erg mooi uit. Wanneer je eenmaal de basistechniek van het vlechten onder de knie hebt, kun je gaan experimenteren met andere vlechten. In dit artikel beschrijven we een aantal vlechtsoorten.

De normale vlecht

Bij de normale basisvlecht wordt de pistooltechniek gebruikt. Deze vlecht is erg simpel en vormt de basis van alle andere vlechtsoorten. Bij de normale vlecht verdeel je het haar over 3 gelijke plukken. Daarna sla je telkens de buitenste pluk over de middelste pluk heen (van links naar rechts). Dit herhaal je totdat je aan het einde van de vlecht bent. Vervolgens doe je er een elastiekje omheen en ben je klaar.

De Franse invlecht

De Franse invlecht is hetzelfde als de normale vlecht alleen wordt deze op het hoofd gevlochten. Je begint bovenop je hoofd en je pakt hier 3 gelijke plukken. De rest van het haar laat je nog even hangen. Bij elke keer dat je de buitenste pluk over de middelste pluk heenslaat, pak je er een nieuwe pluk bij totdat er geen haar meer over is en de vlecht afmaakt als een normale vlecht. Wanneer je de Franse invlecht onder de knie hebt kun je ook proberen om de vlecht aan de zijkant van het hoofd te vlechten (je begint dan boven het oor). Zo krijg je aan beide kanten van het hoofd een Franse invlecht.

De waterval vlecht

De naam zegt het al. De waterval vlecht lijkt op een waterval. Bij de waterval vlecht begin je met het haar vlechten aan de zijkant van het hoofd (boven je oor). Je begint met de Franse invlecht alleen laat je nu telkens een kleine pluk vallen zodat je een waterval effect creëert. De waterval vlecht ziet er moeilijk uit maar is na een aantal keer oefenen goed te doen.

De visgraat vlecht

De visgraat vlecht lijkt op een visgraat en is met name populair in het wereldje van de showbizz. Bij de visgraat vlecht verdeel je het haar over 2 delen inplaats van 3 delen.

De haarband vlecht

De haarband vlecht is een vlecht die als een haarband op het hoofd wordt gevlochten. De haarband vlecht is erg trendy en wordt de laatste tijd veel gespot op de catwalk. De haarband vlecht is één van de moeilijke vlechten maar wanneer je een aantal keer hebt geoefend wordt het steeds makkelijker.

Bezoek de website voor meer informatie : Je haar vlechten is weer helemaal hip!

Comments are closed.