i2D
Artikel Portaal

Houtkachel cv

Houtkachel cv

Nu de gasprijzen waarschijnlijk in de komende periode zullen stijgen, wordt het steeds aantrekkelijker om op hout te stoken. Hout is immers goedkoop en makkelijk te verkrijgen. Bovendien is het een stuk milieuvriendelijker dan gas, omdat de bijdrage aan de CO2 uitstoot minimaal is. Het is zelfs mogelijk om met een houtkachel cv te stoken. Misschien klinkt het wat ouderwets, maar het  wordt de laatste jaren steeds populairder, zowel bij particulieren als bij bedrijven. HGB-Trading heeft jarenlange ervaring in houtkachels en kan u helpen bij het uitzoeken van het beste systeem voor u.

 

Veiligheid van houtkachel cv staat voorop

HGB-Trading verkoopt uitsluitend houtkachels van het topmerk Warmfire®. Deze kachels voldoen aan alle veiligheidseisen van keurmerken als de CE markering en EN13240. Ook de aansluitset, waarmee u de kachel verbindt met de cv-installatie, bestaat uit A-kwaliteit producten met een dubbele beveiliging. Zo kunt u onbezorgd genieten van goedkoop en milieuvriendelijk stoken.

 

De mogelijkheden van een houtkachel cv

U kunt de houtkachel gebruiken om het huis te verwarmen, zelfs als u vloerverwarming hebt. Het is dan wel belangrijk dat u houtkachel voldoende vermogen oplevert, anders krijgt u niet alle radiotoren warm. Gelukkig heeft Warmfire® alleen kachels met een zeer hoog rendement. Op die manier zit u er altijd warmpjes bij. Als u vloerverwarming heeft, raden we u aan om met een buffervat te werken. In onze showroom kunt een volledige en werkende  opstelling van een houtkachel cv met buffervat zien. Als u nog meer rendement uit de houtkachel wilt halen, kunt u ook een boiler aansluiten, die meteen zorgt voor warm kraanwater voor keuken, douche en bad. Zo haalt u maximaal rendement uit uw houtkachel cv.

 

Centrale verwarming altijd als backup voor houtkachel cv

Het beste is om een houtkachel cv aan te sluiten naast de reguliere cv-installatie. De reguliere installatie kan zo aangesloten worden dat deze aangaat wanneer er tijdelijk meer vermogen nodig is of als de houtkachel helemaal uit staat. Als het vuur uitgaat of het hout op is hoeft u danniet in de kou te zitten. De twee systemen kunnen eenvoudig op elkaar aangesloten worden en werken prima samen. U hoeft uw oude cv dus niet meteen met het grof vuil mee te geven.

 

Houtkachel cv aansluiting

Een houtkachel cv is eigenlijk een gewone houtkachel die goed aangesloten kan worden op een cv installatie. Om dat te kunnen doen heeft u een wateraansluiting nodig voor het koelwater en een waterafvoer om het verwarmde koelwater af te voeren. Daarnaast is er een aansluiting voor elektra nodig waarop de energiezuinige circulatiepomp aangesloten kan worden. Vanzelfsprekend is er een rookkanaal nodig voor de houtkachel die voldoet aan de T600 norm. Met de hoogwaardige en veilige aansluitset van HGB-Trading kunt u eenvoudig de houtkachel aansluiten op de cv.

 

 

Service bij houtkachel cv aansluitset

Als u ervoor kiest om zelf de houtkachel aan het cv te koppelen biedt HGB-Trading een uitstekende service. Zo kunt u een overzichtelijk aansluitschema krijgen en we hebben een speciale helpdesk voor vragen over de aansluiting. Vanzelfsprekend kunt u er ook voor kiezen om de aansluiting te laten verzorgen door een van onze vakmensen. Op alle onderdelen heeft u bovendien drie jaar fabrieksgarantie.

 

Ruime keuze houtkachel cv

In onze showroom in Velserbroek kunt u terecht om te kijken naar de ruime keuze aan houtkachels die we daar opgesteld hebben. Onze medewerkers helpen u graag met deskundig advies bij het maken van uw keuze.

Bezoek de website voor meer informatie : Houtkachel cv

Comments are closed.