i2D
Image default
Woning en Tuin

Houten vloeren Zwolle

Als je op zoek bent naar een mooie houten vloeren in Zwolle, dan zijn er tal van opties waaruit je kunt kiezen. Of je nu op zoek bent naar een klassieke, rustieke vloer, of juist een moderne, strakke vloer, er zijn genoeg houtsoorten, afwerkingen en patronen om uit te kiezen. In deze blog nemen we een kijkje naar de verschillende soorten houten vloeren die je in Zwolle kunt vinden en geven we je wat tips om de perfecte vloer te vinden voor jouw woning.

 

Soorten houten vloeren in Zwolle

Er zijn verschillende soorten houten vloeren die je in Zwolle kunt vinden, waaronder:

  1. Massief houten vloeren: Dit zijn vloeren die volledig bestaan uit massief hout en zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten zoals eiken, noten, esdoorn en kersen. Massief houten vloeren zijn duurzaam en gaan lang mee, maar zijn gevoelig voor krimp en uitzetting door temperatuur- en vochtigheidsveranderingen.
  2. Lamelparket: Dit is een meerlaagse houten vloer waarbij de toplaag bestaat uit massief hout en de onderlaag uit multiplex. Lamelparket is stabieler dan massief houten vloeren en kan beter tegen temperatuur- en vochtigheidsveranderingen. Het is verkrijgbaar in verschillende houtsoorten, afwerkingen en patronen.
  3. Visgraat vloeren: Visgraat vloeren zijn momenteel erg populair en bestaan uit kleine houten blokjes die in een visgraatpatroon zijn gelegd. Deze vloeren kunnen zowel van massief hout als van lamelparket worden gemaakt.
  4. Parketvloeren: Parketvloeren bestaan uit kleine houten blokjes of stroken die in verschillende patronen gelegd kunnen worden.

 

Tips voor het kiezen van een houten vloer in Zwolle

Als je op zoek bent naar een houten vloeren Zwolle, dan zijn er een aantal factoren waarmee je rekening moet houden om de perfecte vloer te vinden:

  1.  Houtsoort: Kies een houtsoort die past bij jouw interieurstijl en die geschikt is voor de ruimte waarin de vloer gelegd wordt. Sommige houtsoorten zijn bijvoorbeeld beter bestand tegen vocht dan andere.
  2. Afwerking: De afwerking van de vloer kan een groot verschil maken in de uitstraling van de vloer. Kies bijvoorbeeld voor een matte afwerking voor een rustieke uitstraling, of een glanzende afwerking voor een moderne uitstraling.
  3. Legpatroon: Het legpatroon van de vloer kan ook een groot verschil maken in de uitstraling van de vloer. Kies bijvoorbeeld voor een visgraatpatroon voor een klassieke uitstraling, of een Hongaarse punt voor een modernere uitstraling.
  4. Onderhoud: Houten vloeren vereisen over het algemeen wat meer onderhoud dan bijvoorbeeld tegelvloeren. Kies daarom voor een afwerking en houtsoort die gemakkelijk te onderhouden zijn en pas het onderhoud aan op de specifieke vereisten van de vloer.

 

https://www.woon-boerderijmaja.nl/houten-vloeren-zwolle/