i2D
Artikel Portaal

Hoe wordt akoestische wandbekleding precies gemaakt?

Wist u dat akoestische wandbekleding wordt gemaakt van wol? Om precies te zijn, gaat het hier om wol van het Merinoschaap. Deze wol is het belangrijkste product dat wordt gebruikt bij kantooroplossingen van wolvit. De wol komt voornamelijk uit Australië en Nieuw-Zeeland en wordt in de wasserij gewassen en gebracht naar de vilterij. Hier kan het proces voor uw akoestische wandbekleding pas écht beginnen. Nadat het wol de nodige behandelingen heeft ondergaan wordt het gevild en gewassen. Daarna wordt het geverfd in de juiste kleur en nagespoeld om de verfresten eruit te krijgen. Is het vilt gedroogd? Dan worden uitstekende haren/vezels weggeschoren zodat er een glad oppervlak ontstaat. Na de eindcontrole is het vilt klaar om verkocht te worden en kunt u genieten van uw akoestische oplossingen op kantoor!

Schaf naast akoestische wandbekleding tapijtvilt met het nodige snijgereedschap aan

Naast het klassieke wolvit kunt u bij de specialist ook terecht voor andere soorten moderne wandbekleding van uitstekende kwaliteit. Sterker nog, de akoestische oplossingen voor op kantoor die de specialist aanbiedt gaan verder dan alleen wandbekleding. De vloer is namelijk ook zeer geschikt om te voorzien van vilt. Het tapijtvilt is gemaakt van zuiver scheerwol, waardoor het vuilafstotend en onbrandbaar is. Het is slijtvaster dan gewoon wolvilt, omdat het dubbel vervilt is en wordt verkocht in rollen van 170 cm breed. Is uw vloer breder of smaller? Kies dan voor het nodige snijgereedschap. Hierdoor kunt u het tapijt netjes snijden voor een perfect eindresultaat. Naar akoestische oplossingen voor uw kantoor hoeft u niet langer te zoeken. Bezoek eens de zaak van HOLLANDFELT en laat u professioneel adviseren over welk type tapijt het beste past bij uw akoestische wandbekleding.

Vanaf een dikte van 3 mm kan wolvilt gebruikt worden als akoestische wandbekleding

Wolvilt is alom bekend als het om wandbekleding gaat. Voor het kopen van wolvit kunt u het beste bij de specialist genaamd HOLLANDFELT zijn. Bij dit bedrijf heeft u een dikte van slechts 3mm nodig om de akoestiek op kantoor drastisch te verbeteren. Daarnaast heeft wolvilt andere van nature aanwezige eigenschappen, zoals een isolerende eigenschap en vuilafstotende eigenschap. Bestelt u de akoestische wandbekleding samen met speciale viltlijm uit het assortiment? Dan is het wolvilt binnen no-time bevestigd tegen de muur. Het materiaal kan namelijk direct gelijmd worden op de wand zoals u dat met behang doet. Of u nu op zoek bent naar akoestische oplossingen in een muziekstudio of op kantoor: met wolvilt van HOLLANDFELT zijn de mogelijkheden vrijwel eindeloos. Door een brede variatie aan kleuren is er gegarandeerd ook voor u een geschikte rol te bestellen!

Comments are closed.