i2D
Image default
Bedrijven

Lening aanvragen? Dit zijn de mogelijkheden!

als u geld nodig heeft om een grote uitgave te bekostigen, is een lening aanvragen verleidelijk. Overweeg eerst of een lening aanvragen echt noodzakelijk is. Sparen voor een grote uitgave is een betere keuze.

Een lening kost geld door de rente die u hiervoor moet betalen. U betaalt dan te veel voor een aankoop. Bekijk of u de aankoop nog kunt uitstellen. Als u spaart, ontvangt u rente en zit u niet vast aan een verplichte maandelijkse aflossing. Door uw aankoop uit te stellen en hiervoor te sparen, hoeft u geen lening aan te vragen.

Een lening aanvragen. Dit zijn de mogelijkheden.

Soms heeft u steuntje in de rug nodig en is het uitstellen van een aankoop helaas niet mogelijk. Een lening aanvragen kan dan een optie zijn. Het is verstandig om u eerst goed te oriënteren, voordat u een lening gaat aanvragen. Als u lening wilt aanvragen, kunt u kiezen uit een Doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Verdiep u goed in de verschillen tussen deze twee type leningen.

Deze twee leningen verschillen van elkaar en hebben andere kenmerken en voorwaarden. In Nederland kunt u een lening aanvragen bij verschillende kredietverstrekkers, banken en financiële tussenpersonen. Iedere bank of kredietverstrekker heeft weer andere voorwaarden en hanteert weer andere rentetarieven. Om een vergelijking te kunnen maken, kunt u gebruik maken van verschillende vergelijkingssites.

Wilt u liever worden geadviseerd over een lening? Een financieel tussenpersoon kan u adviseren over lenen.

Direct een lening aanvragen

Bent u er u al over uit welke lening u wil aanvragen? Een doorlopend krediet of een persoonlijke lening? Wilt u wel of niet worden geadviseerd? Hebt u de leningen vergeleken? Dan doet u er goed aan om meerdere vrijblijvende offertes voor een lening aan te vragen bij verschillende aanbieders.

Deze aanbieders vragen o.a. naar uw persoonlijke en financiële gegevens zoals waar u geld voor wilt lenen, uw adresgegevens, uw maandinkomen, uw dienstverband, uw gezinssamenstelling etc. Hebt u al uw gegevens ingevuld? Dan kunt u online een offerte voor een lening aanvragen.

Kosten lening

Een lening kost altijd geld. U betaalt rente over het bedrag wat u wilt lenen. Hoe hoog de rente en de totale kosten van een lening zijn, hangt af van een aantal factoren zoals de type lening, de hoogte van het leenbedrag, het maandbedrag (aflossing), de looptijd en de geldverstrekker waar u het geld leent.

Wilt u precies weten wat een lening kost? Dan kunt u op verschillende websites van aanbieders een berekening maken. Heeft u uw gewenste lening berekend? Dan kunt u verschillende offertes aanvragen bij verschillende aanbieders.

Let op! Geld lenen kost geld.

https://www.directa.nl/

Gerelateerde artikelen

Het voller maken van je lippen

Kies voor afluisterapparatuur om iemand in de gaten te houden

Spanje, het land van de zon