i2D
Artikel Portaal

Het is belangrijk de woning te onderhouden

Het is belangrijk de woning te onderhouden

Er zijn meerdere factoren de ervoor kunnen zorgen dat een woning na verloop van tijd zijn glans verliest. Het is echter vrij gemakkelijk om de woning er weer stralend uit te laten zien. In de volgende alinea’s beschrijven wij voor u hoe dakwerken en gevelrenovatie de staat van uw woning enorm kunnen verbeteren.

Een gloednieuwe gevel

De verzamelnaam gevelrenovatie omvat meerdere werkzaamheden die aan de gevel verricht kunnen worden. Zo zorgt gevelreiniging er voor dat vuil en mossen van uw woning worden verwijderd. Wanneer de gevel wordt gereinigd door een ervaren gevelwerker zal de woning binnen de kortste keren opnieuw stralen. Een andere werkzaamheid die gevelrenovatie bedrijven uitvoeren is het herstellen van voegwerk. Door wind en zure regen kan het gebeuren dat voegselwerk in de loop van de jaren in verval raakt. Gevelrenovatie specialisten kunnen uw oudere voegwerk verwijderen en deze vervangen met nieuw voegselwerk. Om een gerenoveerde gevel te beschermen is het verstandig om de gevel te laten impregneren zodat vuil en zure regen geen probleem meer vormen voor uw gevel. De kosten die gemaakt worden voor het renoveren van de gevel vallen erg mee. Zo kost het herstellen van het voegwerk circa dertig euro per m2. Het impregneren van de gevel kost tussen de 300 en 400 euro. Als de gevelwerken afgerond zijn dan zult u zien dat de woning weer opnieuw zal stralen als nooit tevoren.

Dakwerken zijn erg belangrijk

Om de uitstraling van uw woning in takt te houden raden wij u aan om de zoveel jaar dakwerken te laten verrichten, ook al zijn erg geen directe problemen. Een ervaren dakwerker kan de staat van uw dak controleren en kan kapotte dakgoten, dakpannen en afvoeren repareren. De waarde van de woning blijft altijd op peil wanneer dakwerken regelmatig worden uitgevoerd. De prijs van dakwerken is afhankelijk van het type dak van de woning. Voor het uitvoeren van dakwerken op een hellend dak zijn over het algemeen meer arbeidsuren nodig dan het ditzelfde werk op een plat dak. De prijs per vierkante meter zal dan ook hoger zijn voor dakwerken op een hellend dak. Prijzen voor dakwerken kunnen sterk variëren van bedrijf tot bedrijf. Wij raden u ook aan om verschillende prijzen voor dakwerken te vergelijken omdat prijzen tussen dakwerkers er van elkaar kunnen verschillen.

Bezoek de website voor meer informatie : Het is belangrijk de woning te onderhouden

Comments are closed.