i2D
Image default
Internet marketing

Groeien met een linkbuilding bureau

Veel ondernemers weten niet wat linkbuilding is, terwijl het een belangrijke basis is van iets wat ze wel goed snappen aan online marketing, namelijk dat je goed gevonden wordt door je doelgroep op de belangrijke zoekwoorden. Laat staan dat ze het ene linkbuilding bureau van het andere agency kunnen onderscheiden.

 

Linkbuilding is een belangrijke ranking factor. Dat is het en zal het ook altijd blijven. Waarom? Google ziet het aantal verwijzingen van andere relevante websites naar een bepaalde website als een belangrijke stem voor die betreffende website. Een soort Vote of confidence.

 

Wat doen linkbuilding bureau’s?

Omdat linkbuilding zo’n belangrijke factor is voor je vindbaarheid zijn er allerlei specialisten en linkbuilding bureau’s opgestaan om hierin te voorzien.

 

Vroeger was linkbuilding heel gemakkelijk. Je liet ergens in rusland of Azië een servertje neerzetten met een stuk of honderd websites, die op verschillende pagina’s allemaal naar jouw website linken en je schoot omhoog in de rankings, 

 

Tegenwoordig is Google gelukkig veel slimmer en moet je links op een zoveel mogelijk natuurlijke manier verkrijgen. Daar kan zo’n linkbuilding bureau heel goed bij helpen.

 

Linkbuilding strategieën

Welke linkbuilding strategieën heeft een SEO specialist in huis om ervoor te zorgen dat andere websites naar jouw website gaan verwijzen met een link?

 

Content marketing

Door goede, nee heel erg goede content te creëren, maak je de kans groter dat andere websites hier naar gaan verwijzen. Dit is de beste maar ook lastigste strategie omdat er best wat voor komt kijken om iemand naar jouw website te laten linken.

 

Verder zijn er nog andere strategieën zoals gastbloggen, gebroken links repareren, link reclamatie, enzovoort.

 

Hoe vind je een goed linkbuilding bureau?

Linkbuilding wordt meestal uitgevoerd door SEO specialisten bij een linkbuilding bureau. Omdat linkbuilding voor buitenstaanders een onduidelijk begrip is, is het lastig om zelf te duiden wie de beste is en of dat ook degene is die het beste bij je past.

 

Tenzij je jezelf als ondernemer wilt verdiepen in linkbuilding kun je maar het beste afgaan op de behaalde resultaten en referenties van de bureau’s.

 

Hier kun je eventueel zelf meer lezen over SEO en hoe SEO werkt?