i2D
Image default
Dienstverlening

Google optimalisatie voor een toppositie

Google optimalisatie voor een toppositie

Google optimalisatie is onmisbaar voor een website die veel bezoekers en dus veel potentiële klanten wil trekken. Google optimalisatie – in meer algemene termen ook wel zoekmachine optimalisatie of SEO-optimalisatie genoemd – is dus een uitstekende methode om de omzet van uw bedrijf te verhogen.

Waarom is zoekmachine optimalisatie zo belangrijk? Bedenk goed dat maar liefst 93% van alle internetgebruikers zoekmachines, en met name Google, gebruiken om informatie te vinden op het internet. Maar liefst 87% van de ‘clicks’ belanden op de bovenste vijf zoekresultaten. Uit onderzoek is gebleken dat een hoge plaats in Google door de internetgebruiker bewust of onbewust wordt gekoppeld aan kwaliteit.

Een hoge plaats in Google betekent, in deze digitale tijden, dus een grote stap richting succes.

Wat is Google optimalisatie?

Hoe zorgt u er nou voor dat uw website hoog scoort in de zoekmachines? Hoe gaat Google optimalisatie in zijn werk? Heel kort door de bocht bestaat het uit drie onderdelen:

  • Website techniek: de lay-out, de afbeeldingen dragen bij aan de vindbaarheid van een website. De site moet er netjes een overzichtelijk uit zien.
  • Content optimalisatie: de teksten op de website zijn ook zeer belangrijk voor Google. Zo scannen zoekmachines bijvoorbeeld op bepaalde zoektermen om de content van een website te bepalen.
  • Linkbuilding: 50% van de Google optimalisatie vindt buiten de eigen website plaats. De verwijzingen naar uw site elders op het web zijn medebepalend voor uw positie.

Neem een professional in de arm

Google optimalisatie moet goed gebeuren. Slordige, slecht uitgevoerde linkbuilding kan in het ergste geval tot straffen leiden van de kant van Google, bijvoorbeeld een daling in de zoekresultaten of zelfs een algehele verbanning. Om deze reden is het van het grootste belang dat je een professional in SEO-optimalisatie in de arm neemt om uw website te optimaliseren.

Bezoek de website voor meer informatie : Google optimalisatie voor een toppositie